• 瀏覽: 41,415
  • 回覆: 58
  • 追帖: 4
佢啲鼻鼾聲好大好大,我已經好耐無好好地訓一覺,好想同佢分開訓,但係又驚同老公關係變差

熱賣及精選
引用:
原帖由 笨拙的牛 於 2019-7-20 12:41 AM 發表

可以去睇下醫生,可能太肥或者其他原因
我依家搵緊去邊度俾佢睇醫生

引用:
原帖由 Demetrius 於 2019-7-20 10:04 AM 發表

小心睡眠窒息証
我其實都有擔心,有同老公傾,佢自己又好似覺得無問題,唔肯理,我依家唯有搵啲資料俾佢睇下

引用:
原帖由 祖先 於 2019-7-20 04:27 PM 發表

我以前都係咁,攪到老婆大人無覺好訓,之後決定睇醫生做測試,最後買咗部呼吸機訓覺,一天光晒
你去邊度做測試?我上網都搵咗地方有搞講座有測試做,但係唔知好唔好

引用:
原帖由 祖先 於 2019-7-20 11:19 PM 發表

由開始訓覺一刻就戴上,直至自然醒,初初頭一星期我好唔慣,之後就慣咗,另外用咗呼吸機之後個人訓醒真係會精神好多
但係永遠要戴住都幾唔方便

引用:
原帖由 薄絲妮 於 2019-7-21 12:11 AM 發表

你覺唔覺佢健康同精神有問題?可能睡眠窒息
佢訓極都攰,連帶脾氣都差
我又俾佢嘈到訓唔到,又係好攰

引用:
原帖由 薄絲妮 於 2019-7-21 12:11 AM 發表

你去睇下艾德斐,ok 嫁
我見到有講座就係呢間,佢寫明係睡眠窒息症中心

引用:
原帖由 祖先 於 2019-7-21 12:23 AM 發表

係朗豪坊有間公司專買呼吸機同配件,另外佢哋有職員會上門幫病人set機攞數據,之後你先決定買咩機
但係老公唔想用呼吸機
我又覺得用呼吸機好似治標唔治本

引用:
原帖由 vanlinacream 於 2019-7-21 12:24 AM 發表

我c6睇過,醫院check埋無病喎,但真係好大聲
我再上網睇,原來大鼻鼾又唔等於睡眠窒息,都係要檢查過先知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 激死未 於 2019-7-21 01:04 AM 發表

買個大攬枕比佢,等佢可以成晚打側訓,再叫佢同你頭尾掉轉訓,即佢個頭聞住你隻腳。

先用最簡單方法,唔得再諗其他。
佢好奇怪,打側訓都有鼻鼾架喎
我同佢試過尖頭倒腳咁訓,都係好嘈

引用:
原帖由 笨拙的牛 於 2019-7-21 09:12 AM 發表

去睇左家庭醫生先,佢地應該會了解左,再轉介
無呀,我依家搵咗間私家果啲專科中心俾佢睇咗先

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2019-7-21 10:56 AM 發表

其實係咪有得醫?可以試吓戴耳塞...或者分房,同老公感情好唔好同你地有冇分房訓無關係的。佢可以同你一齊訓著,只係起身係唔同房。
戴耳塞都唔得呀, 好大聲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 祖先 於 2019-7-21 03:51 PM 發表

如果係睡眠窒息症,只得三個方法,一係戴機,二係做手術,三就係忍佢
戴機治標唔治本
我覺得做手術先係根治
忍既話我已經到極限,忍唔到,好多晚訓得唔好

引用:
原帖由 eeyoreho73 於 2019-7-22 01:05 AM 發表

我老婆都係咁,所以決定分開訓
分房訓係避開,但係唔係解決問題喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whiterice 於 2019-7-22 12:16 PM 發表

你要買一張再大 d 既牀,叫佢要平訓

我假設你地唔係肥既,如無病痛,呼吸道正常我唔覺得會有好大聲

有病就睇吓醫生啦
不過妳可以錄低 d 聲比佢聽吓 ...
佢唔肥架, 你講得啱, 我有諗過點解唔肥都咁大聲, 我都有懷疑佢有啲事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]