結婚前會不會同未婚夫同居?【正經問】

結婚前會不會同未婚夫同居?【正經問】 E-mail 此主題給朋友

只會是婚後才會同居?

熱賣及精選
引用:
原帖由 高價收買名表 於 2019-7-18 10:04 AM 發表

你呢D都唔知咩思想黎,鐘意就同居咯,唔鐘意同咩鬼,你都要嫁比距噶啦,遲早噶問題
即係多不多人結婚前已經同男朋友搬出來住?

引用:
原帖由 粉紅evajoe 於 2019-7-18 03:33 PM 發表

即係多不多人結婚前已經同男朋友搬出來住?
按比例應該不多,居住問題,有人甚至婚後要分開居住。不過選擇同居的未必會結婚。

我口臭 =\= 我冇道理!
引用:
原帖由 激死未 於 2019-7-18 03:44 PM 發表

按比例應該不多,居住問題,有人甚至婚後要分開居住。不過選擇同居的未必會結婚。
同居不用結婚

引用:
原帖由 高價收買名表 於 2019-7-18 03:46 PM 發表

如果一直同屋企人住就唔好啦,多D陪屋企人啦,因為你都快嫁啦,如果一直一個人自己住就可以考慮同居咯,甘兩個人可以互相照顧,性生活又好D咯,然後又可以早點感受下結婚後兩個人咖生活 ...
當初我有同樣考慮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 粉紅evajoe 於 2019-7-18 03:48 PM 發表

同居不用結婚
男人同居後,通常唔會有太大動力去結婚。

引用:
原帖由 激死未 於 2019-7-18 03:50 PM 發表

真的男女大不同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 粉紅evajoe 於 2019-7-18 04:16 AM 發表

只會是婚後才會同居?
相見好同住難,樓主你個問題非常矛盾,如同居先可睇到可唔可以接受對方的缺點,大家可培育默契,但事旦一方不接受,不妥協,不樣步,可能道致分手,但已住埋,不是話分就分,就算大家不適合對方,只會長期處於拖拖拉拉裝態。
到了最後可能都係分開!

我個人覺同居好,了解大家同住會否適合夾到爲實!好多都係一住埋大家生活習慣有分歧鬧交最後離婚收場,好好去消化下啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 激死未 於 2019-7-18 03:50 PM 發表

Not really
很多夫婦也是先同居後結婚,愛你一定會結婚,最多唔大搞

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-7-19 06:42 AM 發表

Not really
很多夫婦也是先同居後結婚,愛你一定會結婚,最多唔大搞
哈哈,女人一生人點都想做一次女主角,除非冇能力或再婚。

引用:
原帖由 激死未 於 2019-7-19 07:45 AM 發表

哈哈,女人一生人點都想做一次女主角,除非冇能力或再婚。
都未必,不是人人想高調

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。