[其他] 太難開始,男生求女絲打比意見....

太難開始,男生求女絲打比意見.... E-mail 此主題給朋友

想請教大家感情事,話說係一個社交場合認識咗一位女生,雙方交換電話後每日都會有whatsapp傾計,隔幾日就會約大家食飯或者睇戲行街,由第一次見面認識已經一個月,見面都有7-8次,頭幾次見面其實都係佢主動約我,後尾當然我都有主動邀約,其實我覺得雙方都一定有好感,所以我唔想曖昧期拖太耐怕感情變淡,結果就係上星期食完晚飯行一陣,我就鼓起勇氣一手捉住佢隻手拖住佢,佢開頭想甩開,但我揸緊唔放手,結果佢都係就範比我拖住行到巴士站送佢返屋企,坐巴士嗰陣大家都係一路拖住手,車途中佢話可能幾年無拍拖所以頭先我捉住佢隻手覺得有啲突然。其實我覺得當晚大家都開心嘅,但係反而拖手之後幾日反而佢少咗whatsapp我,呢個情況真係有少少摸不著頭腦,我嘅經驗係正常拖手應該係確認雙方已經去到超出好朋友關係,理應會更加糖黐豆會成日想見想傾電話等等,但情況非如我所料。過咗幾日之後,我就揾花店送紮花同心意咭比佢,順便表達我心意,佢收到紮花後覆我話多謝我紮花,但佢話而家先發覺自己原來都唔知自己想點,想要啲時間沉思吓諗吓自己想要啲乜,唔傷害到我......。其實之前約出街佢都透露過之前幾段失敗嘅經歷,全部都係佢自己主動講出嚟,我無特意問佢,會唔會因為咁,所以佢唔容易接受一段新感情?我而家係唔係乜都唔應該做,唔好WhatsApp 或者再約佢出嚟呢?大家可唔可以比啲意見我.......😢

P. S. 有時返夜出勤未必覆到大家留言,請唔好介意!

熱賣及精選
其實佢係咪未放得低上一任?
可能佢都覺得同你可以發展既
如果你真心既,咪付出多少少時間同佢傾下
慢慢打動佢囉

引用:
原帖由 TAUTAUUUU 於 2019-7-15 11:49 PM 發表

其實佢係咪未放得低上一任?
可能佢都覺得同你可以發展既
如果你真心既,咪付出多少少時間同佢傾下
慢慢打動佢囉
是否唔好而家打擾佢比佢靜下先?

引用:
原帖由 道理哥 於 2019-7-15 11:57 PM 發表

是否唔好而家打擾佢比佢靜下先?
比小小時間佢嘅同時、繼續Wtatapp佢、內容虛寒問暖、閒話家常、但暫時別提您同佢之間嘅事

回覆 引用 TOP

應該係對你感覺似朋友多過男女朋友,淨係睇戲食飯普通到唔普通,仲要巴士返屋企。女人時間有限,有選擇一定會選擇個有趣味d,有能力d既人,不過都唔好放棄住,增值吓自己上進d,俾佢知道你有承擔有責任,哩d女人先係最想要既野。

回覆 引用 TOP

你唔好打亂自己,你個頭開得幾好。
你哋關係未確定,多數人喺呢個時候都會猶豫,假設好多未發生嘅事,諗負面嘢。
我覺得你應該照常邀約佢,保持返個關係,大家會慢慢適應磨合架喇。

回覆 引用 TOP

旺角暴徒仆街 佔中不是香港人
反修訂逃犯條例即係支持殺人犯
引用:
原帖由 靓d仔 於 2019-7-16 10:57 AM 發表

佢係害羞,你要主動邀約
我就唔係咁諗喎
佢多次主動出擊
就證明佢都唔係一個怕羞既人啦
有D人係咁架喎
忽冷忽熱
我覺得樓主而家要多D搵佢吹下水
關心下佢
到咁上下佢都係咁既態度就直接消失一排
如果佢都唔搵你
咁你可以係咁先

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2019-7-16 11:07 AM 發表

我就唔係咁諗喎
佢多次主動出擊
就證明佢都唔係一個怕羞既人啦
有D人係咁架喎
忽冷忽熱
我覺得樓主而家要多D搵佢吹下水
關心下佢
到咁上下佢都係咁既態度就直接消失一排
如果佢都唔搵你
咁你可以係咁先 ...
thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 道理哥 於 2019-7-15 10:59 PM 發表

想請教大家感情事,話說係一個社交場合認識咗一位女生,雙方交換電話後每日都會有whatsapp傾計,隔幾日就會約大家食飯或者睇戲行街,由第一次見面認識已經一個月,見面都有7-8次,頭幾次見面其實都係佢主動約我,後尾當然我都有主動邀約,其實我覺得雙方都一定有好感,所以我唔想曖昧期拖太耐怕感情變淡,結果就係上星期食完晚飯行一陣,我就鼓起勇氣一手捉住佢隻手拖住佢,佢開頭想甩開,但我揸緊唔放手,結果佢都係就 ...
一定要堅持約會,唔好俾佢停,否則團火會慢慢熄滅。就算佢最後拒絕你,都算有爭取過。
支持樓主。

回覆 引用 TOP

我唔會學你咁。所以我會引導佢鐘意我,然後一句無心ge說話已令佢好心痛,再返去問佢點解失蹤咗幾日。然後依家我地已一齊4年咗(Long D)。

回覆 引用 TOP

Keep住whatsapp, 約下食飯咁,保持住關係,俾佢知道你仲o係到,俾佢知道你誠意,
之前可能d事令佢冇乜信心,所以慢熱d,你如果真係中意佢,俾多少少時間
如果佢繼續同你出街,就代表佢都觀察緊

慢慢來 比多D誠意 希望你成功

回覆 引用 TOP

39 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。