• 瀏覽: 3,464
  • 回覆: 41
請問  荃灣  有冇 健康 底卡少油 的晚餐可以食?

成個荃灣係好多餐廳,  但我發覺真係冇一間係適合 減肥瘦身健身 人士食的餐廳!

引用:
原帖由 wahwah711 於 2019-7-15 11:58 AM 發表

請問  荃灣  有冇 健康 底卡少油 的晚餐可以食?

成個荃灣係好多餐廳,  但我發覺真係冇一間係適合 減肥瘦身健身 人士食的餐廳!
減肥係要戒糖同埋減少食碳水化合物
如必須要食都要選擇優質碳水
脂肪唔會令人肥 糖先令人肥 優質脂肪對人有益而無害
想控制自己體型需要先重新了解自己身體同各種營養嘅影響

回覆 引用 TOP

我自己減肥嘅大敵係碳,一般一人一個餐個類我就死硬,通常都係粉麵飯

一定要揀我會諗千色隔離個商場最頂兩間酒樓,或荃廣嗰幾間貴酒樓。 點魚湯浸菜,蒸雞,蒜頭豆豉蒸白膳,切雞之類。貴妃雞唔食皮都叫ok.  

低卡就唔敢包,起碼係whole food,  算唔太濃油嘅整法

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-7-15 08:43 PM 發表

我自己減肥嘅大敵係碳,一般一人一個餐個類我就死硬,通常都係粉麵飯

一定要揀我會諗千色隔離個商場最頂兩間酒樓,或荃廣嗰幾間貴酒樓。 點魚湯浸菜,蒸雞,蒜頭豆豉蒸白膳,切雞之類。貴妃雞唔食皮都叫ok.  

低卡就唔敢包,起碼係whole food,  算唔太濃油嘅整法 ...
我有時lunch time去打邊爐 包低碳

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-7-15 08:43 PM 發表

低卡就唔敢包,起碼係whole food,  算唔太濃油嘅整法 ...
good good. Whole food + 低碳 = 成功左一半

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ben007 於 2019-7-15 10:26 PM 發表

係呀  食肉(超多肥同皮另計,少少其實ok)  好過食碳

隊返足量乾淨嘅青色野就啱架la

引用:
原帖由 ben007 於 2019-7-15 10:26 PM 發表

lunch time  荃灣打邊爐咁招積

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-7-15 11:24 PM 發表

lunch time  荃灣打邊爐咁招積
60分鐘放題 飽住瘦!

引用:
原帖由 ben007 於 2019-7-15 11:35 PM 發表

60分鐘放題 飽住瘦!
d 菜質地如何
肉係肥牛個類薄片?
丸腸你懂的 有都唔關我地事

淨雲吞+ 菜

我支持警方嚴正執法
引用:
原帖由 100000volt 於 2019-7-15 11:38 PM 發表

d 菜質地如何
肉係肥牛個類薄片?
丸腸你懂的 有都唔關我地事
認清敵人後 發覺仲有好多野可以食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ben007 於 2019-7-15 11:35 PM 發表

60分鐘放題 飽住瘦!
我都好like打邊爐,湯底一定要加水,唔好再加湯,就唔會咁高鈉。
勁食菜,肉就牛(一份),雞肉,魚
碳水會食南瓜,粟米
包唔會出事

引用:
原帖由 siupingchan 於 2019-7-16 08:19 AM 發表

我都好like打邊爐,湯底一定要加水,唔好再加湯,就唔會咁高鈉。
勁食菜,肉就牛(一份),雞肉,魚
碳水會食南瓜,粟米
包唔會出事
去唔到siu ping你咁高道行
我屋企想食大量菜 貪快真係用史記湯
修為未夠

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-7-16 08:50 AM 發表

去唔到siu ping你咁高道行
我屋企想食大量菜 貪快真係用史記湯
修為未夠
所以除左我老公同教練,唔會有人鍾意同我食飯😭

主題標籤 #瘦身
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]