註冊 登入

女人去到差唔多40,都結唔到婚,係咪一個人好啲?

引用:
原帖由 在下東西 於 2019-7-9 02:55 PM 發表

女人過37歲就毋須諗結婚,冇男人會食件咁老女人。信我!
貼錢都唔得?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
一個人緊係好,完全自己想點就點,但間吾屎都要俾的啱眼緣既男人小下自己隻寶貝西,免得終老而不見天日,到發毛生蟲都不知道

回覆 引用 TOP

未過五十而樣貌不醜,能提供給我三餐一宿及買零食,我仆到來與你同渡每一天。

回覆 引用 TOP

唔結未算吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 apricot22 於 2019-7-10 06:52 PM 發表

傳統觀念根深柢固,女仔一到30歲就會被家人/親朋戚友不斷催婚,為嫁而嫁。結婚同單身,自己要咩生活應該由自己揀,唔應該搞到好似為左人地而活咁。依家離婚率咁高,結左婚都唔一定代表唔會離婚,可能普遍覺得,離婚會比單身好,起碼叫嫁過掛 ...
其實嫁又點唔嫁又點?
中國人先有呢d思想好似一定要嫁咁

引用:
原帖由 kwk888 於 2019-7-10 08:35 PM 發表

女人一個人其實幾悶 仲有危險和粗重功夫有個男人好d  尤其性
唔覺wor, 係你自己諗法傳統姐!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 michaeljason 於 2019-7-10 09:09 PM 發表

有錢就唔淒涼
絕對同意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamfromhk 於 2019-7-11 10:18 PM 發表

其實嫁又點唔嫁又點?
中國人先有呢d思想好似一定要嫁咁
生於傳統家庭既話,結婚同生仔,好難避。結唔結婚都好,應該係由自己揀,就算揀錯左,都甘心啊。唔應該為左迎合家人/親戚,去過啲自己根本唔想過既生活。結婚/唔結婚各有優缺點,但好多人都淨係睇到結婚既優點,忽略缺點,
當缺點大於優點既時候,往往就係離婚既導火線

回覆 引用 TOP

我呀e 三十几已有仔女。

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2019-7-11 06:22 PM 發表

非常對!師兄也和我年紀差不多?
係師妹 我細過你

坦白講我鍾意寧靜生活,唔想煩的人
平時食飯都鍾意一個人,好enjoy

引用:
原帖由 hellashehe 於 2019-7-12 12:17 AM 發表

係師妹 我細過你

坦白講我鍾意寧靜生活,唔想煩的人
平時食飯都鍾意一個人,好enjoy
我有時也係,師妹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 叉燒熊仔餅 於 2019-7-9 10:12 PM 發表

女人唔一定要嫁,不過必需有自己生活。單身周圍都係,無需視作遺憾
看到人哋有老公有細路仔, 你唔羨慕?

回覆 引用 TOP

在視覺上更合身

回覆 引用 TOP

拍拖,結婚,生仔。
一切都係看緣份,無得強求。

回覆 引用 TOP

壹定有

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。