• 瀏覽: 870
  • 回覆: 11
求打過既sis 分享一下。。
我7月2 號打完虎紋,打透明質酸。打完醫生俾鏡我照,效果好好,很完美。但大約半小時後,我再照鏡見到有邊脹脹的。突起左。摸落去,有條野硬硬地。睇落條紋好似仲深左。好擔心。😭 打左去醫生度問,醫生話要我等一星期,吸收吸收。想問下大家打過係吾係甘。
擔心失敗了 😭😭

熱賣及精選
引用:
原帖由 an-net 於 2019-7-6 11:01 PM 發表
我7月2 號打完虎紋,打透明質酸。打完醫生俾鏡我照,效果好好,很完美。但大約半小時後,我再照鏡見到有邊脹脹的。突起左。摸落去,有條野硬硬地。睇落條紋好似仲深左。好擔心。😭 打左去醫生度問,醫生話要我等一星期,吸收吸收。想問下大家打過係吾係甘。
擔心失敗了 😭😭 ...
附上圖片 😭😭😭

附件

A16DAFE9-8B27-4153-8848-C097A8F027A7.jpeg(90.39 KB)

2019-7-6 11:13 PM

引用:
原帖由 an-net 於 2019-7-6 11:13 PM 發表

附上圖片 😭😭😭
我都係咁 請問你響邊間打?

引用:
原帖由 妙仔 於 2019-7-7 01:15 PM 發表

我都係咁 請問你響邊間打?
你打左幾多日啊?我在旺角果間韓國醫美度打。b 字頭果間。

引用:
原帖由 an-net 於 2019-7-6 11:01 PM 發表
擔心失敗了 😭😭 ...
點解唔打童顏針呀?透明質酸好快消架
我都係打第二次童顏針先有反應

第一次試醫美,所以有點驚,諗住失敗左都可以快D 消走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 an-net 於 2019-7-8 12:15 AM 發表

你打左幾多日啊?我在旺角果間韓國醫美度打。b 字頭果間。
我響九龍灣b字頭嗰間打

回覆 引用 TOP

我5年前打過,約一星期左右會吸收晒。但真係5襟,9個月玩完。我e十做左埋線,有2年玩而且不會膠面

回覆 引用 TOP

打透明質酸係有分大粒子同細粒子架,你有無問清楚醫生?
因為大粒子透明質酸係改善填補面部輪廓,例如下巴,鼻,
細粒子透明質酸係濕補去紋
所以你應該係用細粒子架,如果用左大粒子就會腫起

引用:
原帖由 beautiemama 於 2019-7-9 12:39 PM 發表
打透明質酸係有分大粒子同細粒子架,你有無問清楚醫生?
因為大粒子透明質酸係改善填補面部輪廓,例如下巴,鼻,
細粒子透明質酸係濕補去紋
所以你應該係用細粒子架,如果用左大粒子就會腫起 ...
醫生用中粒子打

回覆 引用 TOP

打透明質酸既缺點就係會有一條既感覺
但可能仲腫緊 再睇下情況
虎紋可以用埋線之後打填充物深淺既做法都唔同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kokobb2 於 2019-7-8 01:26 PM 發表

點解唔打童顏針呀?透明質酸好快消架
我都係打第二次童顏針先有反應
我都想打,你係邊間打,可唔可以pm

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]