[陀B生活] 陀孖胎肚皮痕得好緊要

陀孖胎肚皮痕得好緊要 E-mail 此主題給朋友

好開心今次咁容易bingo, 仲要係孖胎
個肚比起單胎真係大好多!!! 依家3個月, 肚皮已經好痕好痕, 大家陀BB會點止痕?

我試過用冰毛巾輕輕印,有好少少

引用:
原帖由 yingyying131 於 2019-7-5 10:10 AM 發表

我試過用冰毛巾輕輕印,有好少少
我都有試過用濕毛巾呀,係有舒緩到但之後又勁痕勁乾

回覆 引用 TOP

依家都有好多大肚用嘅body cream, 樓主不妨試試

搽油,沖完涼濕身搽
有錢就買專櫃貨,無錢就用煮飯支橄欖油

http://vv-vive.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wei.qu 於 2019-7-4 05:08 PM 發表

個肚比起單胎真係大好多!!! 依家3個月, 肚皮已經好痕好痕, 大家陀BB會點止痕?
查dBB油,或者专查肚皮纹的油

回覆 引用 TOP

搽d大肚婆Cream 遲啲連乳頭都痕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lolololaiyi@gma 於 2019-7-5 08:04 PM 發表

依家都有好多大肚用嘅body cream, 樓主不妨試試
我都有諗過但係擔心安全問題

引用:
原帖由 wei.qu 於 2019-7-6 02:18 PM 發表

我都有諗過但係擔心安全問題
我個陣大肚都唔敢亂搽野,又成日上網search搽乜好
之後見bxx oil寫大肚都用得咪買黎試下,搽左又真係冇咁痕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wei.qu 於 2019-7-4 17:08 發表

茶油,我果時茶椰子油/bio oil/ clarin , 之後再茶cream.

仲之唔好俾個肚乾。 食多d海參。或其他骨膠原食品

回覆 引用 TOP

開始痕嘅話,可能係因為皮膚乾
或者就黎爆妊娠啊
我自己嘅經驗就係要快d搽保濕同預防妊娠紋嘅product,唔係之後好快就會出紋架啦
我個時陀b就搽clxxins個隻抗紋身體乳霜,質地滋潤得黎唔笠,一係你買黎試下

回覆 引用 TOP

我之前痕到影響睡眠,睇左次中醫就無事,到後期又有痕,不過接受到,揸返cream就無事。

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。