究竟個男仔想點呢?

究竟個男仔想點呢? E-mail 此主題給朋友

我係女,今年28歲。 今年有兩個新同事 加入我哋部門,一男一女,上司叫我做佢哋嘅coach, 所以同佢哋都幾熟,佢哋都當我好似家姐咁。
我睇得出個女仔鐘意左個男仔,之後佢決定追個男仔。 有一日,佢同我講佢同個男仔拍拖啦,我就恭喜佢。
之後個男仔成日都whatsapp我,通常第一句都係公事,之後就講私事。 有一次因為工作上唔開心,我在ig呻咗幾句,個男仔就whatsapp我 問我咩事, 因為我真係好唔開心,那晚佢就約我出去飲嘢傾計( 佢純粹開解我,我們絕對冇任何曖昧接觸)。
第二日返到公司,個女仔同我講, 昨晚佢想搵個男仔,點知個男仔話佢好累,要瞓覺,所以唔理個女仔,仲熄咗手機。 原來佢昨晚為咗陪我,而唔理個女朋友,我覺得好驚訝。
之後個男仔仍然成日whatsapp我,我真係覺得好奇怪,但亦都覺得自己好似第三者,所以我決定叫個男仔唔好再搵我。但個男仔話,佢雖然有女朋友,但佢唔想冇咗我呢個好朋友,我真係唔知個男仔想點? 究竟係咪我自己諗多咗呢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 梁小b 於 2019-7-1 11:50 AM 發表

我係女,今年28歲。 今年有兩個新同事 加入我哋部門,一男一女,上司叫我做佢哋嘅coach, 所以同佢哋都幾熟,佢哋都當我好似家姐咁。
我睇得出個女仔鐘意左個男仔,之後佢決定追個男仔。 有一日,佢同我講佢同個男仔拍拖啦,我就恭喜佢。
之後個男仔成日都whatsapp我,通常第一句都係公事,之後就講私事。 有一次因為工作上唔開心,我在ig呻咗幾句,個男仔就whatsapp我 問我咩事, 因為我真 ...
個男仔細過妳!?

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-7-1 12:48 PM 發表

個男仔細過妳!?
係呀,佢應該22歲度啦

想一石二鳥, 一腳踏兩吋

引用:
原帖由 梁小b 於 2019-7-1 12:51 PM 發表

係呀,佢應該22歲度啦
妳從何認為佢想媾妳呀!?

就只單憑佢嗰晩呃佢女友?
「如只得呢件事,可以有好多可能,如佢知道女友麻煩多心,而佢又太細個唔識諗!」

PLAYER呀,咁都唔明
當你SP呀死蠢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-7-1 12:55 PM 發表

妳從何認為佢想媾妳呀!?

就只單憑佢嗰晩呃佢女友?
「如只得呢件事,可以有好多可能,如佢知道女友麻煩多心,而佢又太細個唔識諗!」 ...
你都講得有道理,應該係我自己諗多咗啦,謝謝你!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jcjc3737 於 2019-7-1 12:54 PM 發表

想一石二鳥, 一腳踏兩吋
咁即係話佢對兩個女仔都唔係真心啦?!

回覆 引用 TOP

簡單不過,左右逢源,免費有餐食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 梁小b 於 2019-7-1 11:50 發表

之後個男仔成日都whatsapp我,通常第一句都係公事,之後就講私事。 有一次因為工作上唔開心,我在ig呻咗幾句,個男仔就whatsapp我 問我咩事, 因為我真 ...
你冇諗多到,快D同個男仔保持距離啦,花心男通街都係,佢可以為左你而關手機,此舉動已足已證明佢對你另有他想,唔夠光明正大,來緊會有兩個版本的結果,件事最終都會上水面,(即使你唔係)都有好大機會變成第三者形象,那就要經驗第三者的一齊經歷,有機會因此而離開職場(永遠在某些人眼中帶著罪人身份而離開),同時失去兩位朋友,另一版本,就是跟男既保持距離,做超基本朋友,甚至做基本同事就算啦,兩個版本,隨你選擇,如果你自己都有意思,一下唔覺意跟男既開始了,咁就慘啦,他朝這個男既,一樣可因應同樣既原因,離你而去或是你因應相若原因,離佢而去,住甚麼因,就會得翻甚麼果,理性D, 今日男子可以為了你這個所謂朋友,而這樣子,他日亦一樣可以這樣對你,個根,個種已經有問題,結果已經是必然。

想搵你做SP囉

回覆 引用 TOP

自作多情

回覆 引用 TOP

佢得22歲,又係你下屬,女朋友又係,感情瓜葛,可免則免!
個男嘅係有問題!

有兩個行為已經可以肯定佢對你有意思:
1. 息電話來同你吹水。(如果真係當你係好朋友無必要咁做光明正大嘅事)
2.同女友講大話。(作為好朋友兼同事你地三個都認識,冇必要講大話)

個男仔絕對想溝你。

回覆 引用 TOP

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。