列印

公司個女同事⋯

公司個女同事⋯ E-mail 此主題給朋友

公司本身有三、四個小圈子
雖然大家都是自己顧自己

呢個女同事平時公事上要幫手又會叫埋我
我都會幫手
有好野又無預我
感覺喜歡攪小圈子排斥我
又喜歡痴班男同事同一個年紀好細既女同事吹水(可能年紀細無機心又聽話)

到底我得罪佢啲乜?我又無收兵  亦都無必要
佢表面上對我無野 實際上feel到佢唔like 我
佢的行為令人感到佢想潛移物化,等啲同事遠離我

係咪女人都喜歡啲注意力去晒佢一個度?

唉 真想快啲離開呢間公司 識過第班人
以前同我friend 的同事都走晒啦
走左果班人成熟啲 無依個女同事啲兵咁細路
我就等緊之前見工面試的結果

普通打工仔一名
熱賣及精選
轉工好過

引用:
原帖由 3882 於 2019-6-28 10:24 AM 發表
轉工好過
等緊結果 好漫長 留響度真心不開心

普通打工仔一名
人地係去返工,唔係老奉要鐘意你對你好。喂,我覺得佢無對你點,無搞你,當你透明,佢以經做到好專業。

再講,人地點睇,同邊個講嘢,關你撚事咩?

"犯民為首和理非人渣,包庇黑衣暴徒殺人放火"

回覆 引用 TOP

不要為一個人以放棄份工,可能影響你嘅前途.

引用:
原帖由 aly789789 於 2019-6-28 11:21 AM 發表
不要為一個人以放棄份工,可能影響你嘅前途.
不是只為了一個人的,本身也是想轉的,

普通打工仔一名
有代溝,祝你好運👍🏼

I have a dream,
a dream that one day I am no longer loanhigh!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suenmeimei 於 2019-6-28 10:22 AM 發表
雖然大家都是自己顧自己

我都會幫手
有好野又無預我
感覺喜歡攪小圈子排斥我
又喜歡痴班男同事同一個年紀好細既女同事吹水(可能年紀細無機心又聽話)

唉 真想快啲離開呢間公司 識過第班人
以前同我friend 的同事都走晒啦
走左果班人成熟啲 無依個女同事啲兵咁細路
我就等緊之前見工面試的結果
中女特別多呢啲問題

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suenmeimei 於 2019-6-28 10:22 AM 發表
雖然大家都是自己顧自己

我都會幫手
有好野又無預我
感覺喜歡攪小圈子排斥我

...
你可能年紀大,同佢有代溝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suenmeimei 於 2019-6-28 11:24 AM 發表

原來這個女同事係你轉工推動力.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suenmeimei 於 2019-6-28 10:29 發表

等緊結果 好漫長 留響度真心不開心
希望快啲有結果

回覆 引用 TOP

返工做嘢揾錢啫, 又唔係要揾朋友。同事鍾唔鍾意你無人控制到喎…

只要老闆覺得你OK咪得囉~

回覆 引用 TOP

師姐, 又係你呀 
你份工唔錯, 我覺得唔一定要有好好的同事先留低
都係果句, 你要確保你轉新工之後唔會後悔就得

我自己份工有部份同事都好黑人憎
不過我都同自己講, 影響唔到我就算, 佢要俾說話我聽係佢既事
我唔應該擺係心, 好工緊要

回覆 引用 TOP

引用:
雖然大家都是自己顧自己

我都會幫手
有好野又無預我
感覺喜歡攪小圈子排斥我

...
Goodluck

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suenmeimei 於 2019-6-28 11:24 AM 發表

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]