註冊 登入

嫌我麻煩的請勿入來

嫌我麻煩的請勿入來 E-mail 此主題給朋友

各位,如想了解我的故事,可以抽空看一看我的帖子。
只想問一下,一個男人,正值壯年,剛考入公務員,身體沒問題,性向沒問題,家中唯一男丁,什麼情況才促使他絕對不拍拖,甚至不娶妻呢?(幾年前這男孩是對愛情及婚姻憧憬的) 。

熱賣及精選
引用:
原帖由 粉紅公園 於 2019-6-25 09:46 PM 發表

不舉
不是

引用:
原帖由 owenkwankwan 於 2019-6-25 09:42 PM 發表

只想問一下,一個男人,正值壯年,剛考入公務員,身體沒問題,性向沒問題,家中唯一男丁,什麼情況才促使他絕對不拍拖,甚至不娶妻呢?(幾年前這男孩是對愛情及婚姻憧憬的) 。 ...
妳好快會離婚…

引用:
原帖由 owenkwankwan 於 2019-6-25 09:42 PM 發表

只想問一下,一個男人,正值壯年,剛考入公務員,身體沒問題,性向沒問題,家中唯一男丁,什麼情況才促使他絕對不拍拖,甚至不娶妻呢?(幾年前這男孩是對愛情及婚姻憧憬的) 。 ...
你又講緊你念念不忘嗰個小家扭擰男?

小家又扭擰嘅人,心裡面點諗唔重要,重要嘅係連一個咁麻煩嘅男人都已經兜口兜面拒絕過你。

而你都就嚟結婚,仲因為呢啲小家男「自己唔食都唔想人哋食」嘅小家舉動而心如鹿撞。我都唔知你同嗰個男人,到底邊個比較低智。

物以類聚,又一例證。

另外順帶一提,「一個男人、正值壯年、做公務員、身體正常」之類,完全係普通到唔普通,路人甲一樣嘅特徵。

不過係個平庸男人,有無拖拍都冇乜好奇怪。你會大驚小怪先最奇怪。

未玩夠,左右逢源緊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-6-25 09:52 PM 發表

妳好快會離婚…
習住

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-6-25 09:52 PM 發表

妳好快會離婚…
典型無聊女人。又嚮往愛情,又得唔到,但又怕孤獨單身。保險地結婚結果攬住個水泡之餘身體同心靈又不得滿足。

好運嘅話終身平淡乏味,唔好運嘅話中年失婚孤獨終身。

引用:
原帖由 阿華留言 於 2019-6-25 09:53 PM 發表

你又講緊你念念不忘嗰個小家扭擰男?

小家又扭擰嘅人,心裡面點諗唔重要,重要嘅係連一個咁麻煩嘅男人都已經兜口兜面拒絕過你。

而你都就嚟結婚,仲因為呢啲小家男「自己唔食都唔想人哋食」嘅小家舉動而心如鹿撞。我都唔知你同嗰個男人,到底邊個比較低智。

物以類聚,又一例證。

另外順帶一提,「一個男人、正值壯年、做公務員、身體正常」之類,完全係普通到唔普通,路人甲一樣嘅特徵。

不過係個平庸男人, ...
有道理,Thanks

引用:
原帖由 owenkwankwan 於 2019-6-25 09:59 PM 發表

有道理,Thanks
嘥氣啦。性格就是命運。我講你都未必真係知,知都唔會明,明都做唔到。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 owenkwankwan 於 2019-6-25 09:49 PM 發表

不是
好奇:你又知?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 owenkwankwan 於 2019-6-25 09:58 PM 發表

習住
妳思維唔改,遲早嘅事~~~

引用:
原帖由 阿華留言 於 2019-6-25 09:58 PM 發表

典型無聊女人。又嚮往愛情,又得唔到,但又怕孤獨單身。保險地結婚結果攬住個水泡之餘身體同心靈又不得滿足。

好運嘅話終身平淡乏味,唔好運嘅話中年失婚孤獨終身。 ...
解釋得真詳細…

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-6-25 10:04 PM 發表

妳思維唔改,遲早嘅事~~~
改唔到的。

引用:
原帖由 阿華留言 於 2019-6-25 10:04 PM 發表

改唔到的。
所以閘唔住的…

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。