今日既果,係往日既因,老婆要同我離婚

同我老公一模一樣,幾次比我發現我都係發脾氣,但係我離開唔到佢,因為我自己照顧唔到小朋友。直到有一次俾我話完,佢發我脾氣反話我偷睇佢電話佢冇私人空間冇自由,佢不惜一切要分開。事件差不多過去三個月,我收起自己嘅脾氣,重新改變對我老公嘅方法態度,除咗返工之外,我會刻意安排多啲節目俾屋企人,我老公依家都開始願意同我傾計溝通,頭頭都好冷淡,但係依家我哋起碼有傾有講佢會關心我,大大不同。

只係想講壓力大唔開心,上交友Apps一定係你唔啱。
但係缺乏溝通了解兩個人都有責任。
嘗試同老婆拍下拖講下感受,兩個人開心自然你就唔會心癢。你返工攰老婆日日係屋企湊女都好悶好攰。希望你哋徹底解決問題。任何婚姻只要唔放棄我覺得都有挽回嘅可能性。兩個都係成年人,始終有一個要踏出第一步。依家你想一齊嘅點都要懇求佢原諒你。俾啲時間大家慢慢改變就會開心返。

熱賣及精選
引用:
原帖由 人妻控 於 2019-6-24 08:15 PM 發表

做得好
多謝你。其實自己每日都會有唔開心,有時都會匿埋喊,時時刻刻要叫自己睇開啲,因為要改變一貫咁多年嘅相處方式真係難。但係捱過咗就會好。 唔好話咁唔開心唔好一齊,係你為咗愛嘅人你有幾想,唔想可以唔好變唔好努力。一段感情如果大家都放棄就沒有了。我都唔肯定而家呢個方法係work, 但係就好似一路好緊。

係咁啦!有人明白我真好!🤪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 激死未 於 2019-6-24 09:10 PM 發表

“我會刻意安排多啲節目俾屋企人”

此話何解?
唔好意思講得唔係好清楚意思係特登製造多啲節目同另一半同埋小朋友一齊。同埋只有開心唔好提唔開心嘅嘢。我覺得是但一方做都會有助感情提升。

樓主關係都開始左啦!唔愛你唔會同你生個仔出嚟!只要你肯再認錯!太太一定會返轉頭原諒你最後,到時再好好開始搵返一個治本嘅方法。💪🏼💪🏼

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2019-6-24 11:33 PM 發表

咁你又未必啱,好多女人👩,生一件,唔做嘢,日日屋企,話湊仔女,男人就出去揾錢,女人就做大食懶,我前妻就係咁,離婚,差不多十年,才知道離婚可貴 ...
你都講得啱呀!始終當事人最清楚🤭咁樓主要自己好好感受究竟太太係咪真係正愛你✊🏻

引用:
原帖由 激死未 於 2019-6-24 11:59 PM 發表

咁你之前放假節目冇預另一半參與?
一向都有嘅。不過唔會刻意去營造啲小旅行或者去玩,依家就會多咗少少。生活迫人,等大家都輕鬆啲。🤭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2019-6-25 11:41 AM 發表

如果個女人懶,幾愛都變成負荷,婚姻遲早完,以快打慢好過
講到尾夠愛一個人當然願意付出。唔夠愛講乜都冇用。

引用:
原帖由 lady83 於 2019-6-25 12:15 PM 發表

你是無奈這樣做
因為離不開
當然啦。😅離不開都係藉口。最重要係自己想唔想再繼續。

引用:
原帖由 xobanana 於 2019-6-25 12:28 PM 發表

呢個世界冇話邊個冇左邊個唔得,你心入面係想一齊既我相信
咁我係想一齊先改變。🤭✊🏻如果唔想一齊繼續講咩都嘥氣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Skittles8910 於 2019-6-26 10:39 PM 發表

好老婆。
其實唔係我係好老婆,只係因為沒有辦法留得住。吵鬧過後先重新出發,有呢個體會同嘗試。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cathycatleong 於 2019-6-27 08:45 PM 發表

你老公惡人先告狀啵 比你捉到,明明佢吾岩仲要發返你脾氣。所以話,女人真係好偉大
頭頭我都好嬲,明明係佢唔啱仲要發我脾氣,但係如果佢要走,我冇勇氣重新嚟過,而且一直都愛佢,小朋友又係細個,我自己俾唔到幸福佢。佢去意已決,除咗修補關係我做唔到其他嘢,吵吵鬧鬧只會分開收場,唯有去修補,冇錯搵過一個男人重新愛我覺得唔難,但係小朋友冇咗家庭我唔願意見到,我希望可以繼續守護呢個家。🤨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屈士 於 2019-6-29 06:47 PM 發表

咁重有冇上交友APP?
我見到嘅就冇啦!🤭不過我都相信佢!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 屈士 於 2019-6-29 06:47 PM 發表

咁重有冇上交友APP?
唔知係咪我哋而家反而關係好咗,佢同我多咗野講同埋分享。可能咁樣佢唔覺得悶掛😬希望可以keep住🐛

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。