• 瀏覽: 983
  • 回覆: 4
[隱藏]
我有興趣去苗栗或台中影婚紗相, 已join 拍攝公司, 所有野都未正式同佢地傾, 只有初步傾過...


而我地本來想直接飛&住台中, 因為比較近, 又想趁機玩幾日, 但拍攝公司話因為佢地當地嘅員工都在台北, 要我地先住台北酒店較方便佢地過黎搞造型, 加上我地會租車, 再一次過一齊去苗栗咁樣....


我都明白及諒解佢地既意思, 但因為租車是自費的, 所以會考慮到會唔會影響到租車時間(台北去苗栗約個半鐘)+拍攝時間 (一天8小時不計酒店搞造型), 不過呢part 我未問清楚佢地, 只係想問下大家意見, 想問清楚咁樣係咪正常? 定係我應該企硬??



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
化妝會係佢台北公司化?啲衫你自備定早一日去佢台北公司揀?如果你地係台中會合,佢會唔會另外收費?其實苗栗係台北同台中中間,你台北化完妝去苗栗再去台中都合理。
如果你想住台中,點解唔揾間台中公司呢?



化妝會係佢台北公司化?
>> NO, 會喺我酒店化

啲衫你自備定早一日去佢台北公司揀?
>> 香港試完揀完帶過去台灣

如果你地係台中會合,佢會唔會另外收費?
>> 呢part 我有打算問, 但因之前只係初步溝通, 我未正式問清楚好細節既野, 所以想攞下料打個底先, 再決定點樣衡量

其實苗栗係台北同台中中間,你台北化完妝去苗栗再去台中都合理。
>> 苗栗同台北隔左幾個縣...更何況我唔打算喺台北影, 感覺好似只係為左遷就佢地咁...

如果你想住台中,點解唔揾間台中公司呢? ...
>> 因為係香港公司...當初未決定好邊度影...



回覆 引用 TOP

咁你就要駁下啦,就咁睇佢似freelance,所以冇一間公司俾你去化妝,而最好大家傾出黎既結果係大家滿意,如果唔係到時佢地心情唔靚化得醜或影得衰就成輯相哂左。
其實原本佢係化妝--台北去台中-影相-台中返台北
你而家改做(工作人員台北去台中)-化妝-攝影-(工作人員台中-台北)
時間上應該冇乜分別,你仲可以瞓晏啲同早啲散,因為慳左來回台北時間,只係先後唔同左,但佢地來回台北同台中交通變左自費



回覆 引用 TOP

[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]