[計劃生育] 想懷孕, 但長期M痛加寒底

想懷孕, 但長期M痛加寒底 E-mail 此主題給朋友

結婚3年, 但都未有懷孕, 寒底同長期M痛, 有睇中醫, 但都唔太work , 請問有咩方法??

咁中醫有冇話你咩原因?

M痛但你M期準唔準?

你倆婚前檢查正常?有無特別喺排卵期做多幾次呀?
我以前都係長期M痛+寒底,但都生到一件!努力就得!😆

M痛辛苦既話用下暖包,應該可以舒緩一下!

引用:
原帖由 abcde5486 於 2019-6-24 09:50 AM 發表

結婚3年, 但都未有懷孕, 寒底同長期M痛, 有睇中醫, 但都唔太work , 請問有咩方法??
唔好亂睇中醫,我朋友食中藥幾個月連m都冇埋😭😭

我有幾個朋友m痛食白鳳丸

你應該血氣吾順喎

甘驚??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abcde5486 於 2019-6-24 09:50 AM 發表

食多些燥既食物。

如牛肉,榴槤。

三年時間有d長 可以去做左body check 先 睇下子宮/卵子有冇事 如果冇事 中醫調理會比較好 IUI/IVF都可以考慮配合中醫一齊試

引用:
原帖由 kakahh88 於 2019-6-24 12:25 PM 發表

咁中醫有冇話你咩原因?
咩宮寒..佢有講解, 但我又唔係太明...

引用:
原帖由 北月巴人 於 2019-6-24 06:24 PM 發表

M痛但你M期準唔準?
唔準

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leozean 於 2019-6-24 11:36 PM 發表

你倆婚前檢查正常?有無特別喺排卵期做多幾次呀?
我以前都係長期M痛+寒底,但都生到一件!努力就得!😆
我無特別做婚前檢查, 但就有計排卵期去做
D人話生完就再無M痛, 係咪真架?

71 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。