註冊 登入

要仔唔要乸正唔正常?

要仔唔要乸正唔正常? E-mail 此主題給朋友

有一日外家講笑問我,我第二時如果同老婆分開,要仔定要乸。我認真答要仔。佢地當堂黑面。

跟住叫我老婆為了自己,keep我多d錢,我話佢唔使諗,因為我冇乜現金,大部分資產係月供投票,佢冇辦法攞到。……佢地塊面再黑d,不過我無悔咁答。

我同佢講,我儲資產係為咗日後比阿仔,唔係比你。

各位男士係咪咁心態?

熱賣及精選
引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2019-6-24 12:36 AM 發表

有一日外家講笑問我,我第二時如果同老婆分開,要仔定要乸。我認真答要仔。佢地當堂黑面。

跟住叫我老婆為了自己,keep我多d錢,我話佢唔使諗,因為我冇乜現金,大部分資產係月供投票,佢冇辦法攞到。……佢地塊面再黑d,不過我無悔咁答。

各位男士係咪咁心態? ...
“第二時如果同老婆分開,要仔定要乸”

問題本身已經有邏輯問題。

我口臭 =\= 我冇道理!
引用:
原帖由 激死未 於 2019-6-24 12:42 AM 發表

“第二時如果同老婆分開,要仔定要乸”

問題本身已經有邏輯問題。
所以我都係隨便答……但真心的,要仔唔要乸!仔係自己骨肉,老婆唔啱换果個,partner嚟啫。

我老母揀左繼父掉低我

引用:
原帖由 qullman200 於 2019-6-24 02:19 AM 發表

我老母揀左繼父掉低我
大把女人拋夫棄子啦。

既然同老婆分開,仲邊有得要乸?係咪玩嘢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2019-6-24 12:36 AM 發表

明知外家[咩背份]外父/外母陰鳩你,你緊係答兩個都要[尊重下長輩比面老婆],老婆要分開妳可以答唔比佢走.一個問題就知你識唔識做人啦Ching.如果要離婚,月供股票都要對分[除非對方有心破壞夫妻關係eg:出軌],因為都係資產.同你係爭個仔既撫養權[法官一定偏向女方,但重點 係邊一方比到合適環境個小朋友],之後要個仔跟外家姓,要仔呀那...有撫養權之後再用阿仔既身份申請多d贍養費
通常d 小朋友都係跟阿媽,好小跟老豆既[照顧小朋友阿媽都會比老豆細心/有耐性],如果我係妳老婆,我一定要返工,唔會做全職媽媽,用你錢請工人,家務同你對分,住既錢你比晒,水電煤你出晒.教個仔將所有錢比晒媽媽.聽完我咁講要ching 有冇d 想唔返工全職照顧個仔,唔洗比你老婆思想教育個仔呢?老婆除左拎來吊,都係需要尊重既,做到咁家庭關係都會好d 既,而且你地都要唸下當初為咩要結婚? 哈哈哈Ps 網上討論冇需認真,1分

引用:
原帖由 613424 於 2019-6-24 04:32 AM 發表

大把女人拋夫棄子啦。
好多女人都返頭嫁。愈嫁愈富貴。

引用:

我覺得你智力好有問題,明知係老婆父母問,仲居然咁答。我估你都係無本事既男人,如果我有個女,佢個老公咁答,我叫佢快d 離婚嫁個件值得為佢付出既人

呢D問題都問,外家好白痴,咁認真答,計劃離婚中

正常

回覆 引用 TOP

外家智商有問題

回覆 引用 TOP

...講吓笑咁又唔得
點答點係死

引用:

只能夠講你同外家都好純真。小心小朋友有遺傳,測下智力好。

外家智商有問題,樓主智力亦都有問題,一擔擔。

54 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。