單身比有伴侶快樂,無憂

自己開心就好,每個人都有不同看法

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
單身首要條件,就係唔怕悶,怕悶既人好難自己一個😶😶😶

回覆 引用 TOP

好多身邊有伴侶,結左婚或有男朋友的朋友說:
單身比有伴侶或結婚更快樂,自由同無憂,

イ巨ロ地有伴先會咁講,
就算兩個吵吵鬧鬧,都好
過死寂。
只要倆方有人性,有同情心,
就可以相處。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Matt1221 於 2019-6-24 11:09 AM 發表

克服寂莫...易嗎?
出家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 08:48 AM 發表

你咁樣諗即係你唔知道男人醜惡的一面 ,或是你接受到男人醜惡污穢的一面
痴根,所以女人就好純潔,好乾淨, 真係以為自己聖母瑪利亞咩, 知你高清啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ERUOSTEPBACK3 於 2019-6-24 11:36 AM 發表

冇壞,你睇下身邊有d單身老年人係點過,你覺得佢地ok,你咪ok
可以唔結婚但沒有伴侶時間不好過

回覆 引用 TOP

浪花有意千層雪
桃李無言ー樣春

引用:
原帖由 pvsr 於 2019-6-24 04:04 PM 發表

冇錢嘅人會講:其實冇錢比有錢快樂。
冇伴侶嘅人會講:單身比有伴侶快樂。
其實快樂唔快樂,係睇你自己點睇,並唔關單唔單身事。
單身未必無憂,都有單身嘅苦惱,如果自己有“同性”或“異性”嘅性取向,其實說明左一樣嘢,就係本我上,仍然有伴侶嘅需要。
強調話自己喜歡單身,其實好多時自打嘴巴,如果覺得單身不是什麼一回事,為何要“强調”單身幸福,應該是因為自己介意,其實唔係覺得單身好d,係因為無要奈接受。
好似 ...
正解👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 正美 於 2019-6-24 05:10 PM 發表

可惜單身唔係時常有得屌閪
結左婚都隨時冇得屌

回覆 引用 TOP

赞成!!!

回覆 引用 TOP

冇錯,單身的而且確比一對更快樂,但要體驗這種快樂之前,必須嘗試過拍拖,結婚和離婚,你先會有機會感受到這種快樂

回覆 引用 TOP

凡事有好有唔好

回覆 引用 TOP

真係無興趣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 12:07 AM 發表

呢啲除左係我個人經驗外,仲係好多身邊有伴侶,結左婚或有男朋友的朋友說:單身比有伴侶或結婚更快樂,自由同無憂,單身除有時悶啲外,年老前要準備定身後事外和年老後的生活,都沒甚麼壞處。 ...
我都係咁話

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。