單身比有伴侶快樂,無憂

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-6-24 04:10 PM 發表

飲多的喎

大師父北戴河永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子
熱賣及精選
引用:
原帖由 地藏菩薩 於 2019-6-24 04:12 PM 發表

飲多的喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中年宅男 於 2019-6-24 01:59 AM 發表

人人想有錢,但有錢也有煩惱。有家庭、子女也有他的煩惱,凡事有好有唔好,正如單身都係一樣。當然係人都以自己開心為先,這是人性。
個人感受,
當然以自己為中心!

又傷害吾到人,why not? 

如魚飲水!

自己過自己的生活。

單身有咩問題?
純粹個人選擇!

回覆 引用 TOP

如果用我ge經驗來講,100%同意,拍拖果幾年,一D都吾開心,仲慘過做隻狗,冇拖拍之後,一年可以去
幾次旅行(多左自己ge時間), 買好多自己鍾意玩具(因為多左好多閒錢洗-拍拖真係要用好多錢),
自由自在,做乜野都吾使就住就住

回覆 引用 TOP

好認同!

回覆 引用 TOP

以前都以為單身好, 又自由。

不過耐左其實心靈都會空虛,冇人同你分享人生。

好多時, 講單身點好點好,都只係搵唔到人拍拖既藉口

回覆 引用 TOP

單身快樂首要條件係有錢唔係無得扑嘢好難忍,一啲都唔快樂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 03:44 AM 發表

咁你一定記錯,40仲有距離
有冇39

回覆 引用 TOP

講堅單身真係有單身既快樂
其實兩者各有好處
視乎自己中意點睇

七叔症候群~~

回覆 引用 TOP

隨時間,閲歷,生活圈不段改變。沒有一本天書讀到老。

人生有  生離死別  同  喜怒哀樂  嘅感受 ,
呢 D 係 生命旅程 嘅  點綴 。
而最幸福係能多句活到晩年,無病無痛,無牽無掛,
悄悄地離開人間。

回覆 引用 TOP

可惜單身唔係時常有得屌閪

你經歷唔好彩遇到質素差男人,令你唔信男人姐,唔代表其他男人唔好,2人共同為將來一起努力互相陪伴係美好,當然你選擇一個人過也是可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 正美 於 2019-6-24 05:10 PM 發表

可惜單身唔係時常有得屌閪
釣蟹比錢,次次新鮮,其實最悲要一個人食飯,就算朋友親戚多,都避免吾到,人只應酬一兩次,多就會煩,煩就可免側免。

回覆 引用 TOP

單身係節日感覺心情差之外,都無咩特別分別

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。