單身比有伴侶快樂,無憂

引用:
原帖由 Matt1221 於 2019-6-24 11:44 AM 發表

係...男人的確垃圾...但「港女」呢個名詞都唔好當佢流架...起碼在亞洲上已經把台灣、日本比下去了
男人都係垃圾,香港女人點成型,香港男人所致,男人無料咪指罵香港女人

熱賣及精選
引用:
原帖由 高峰上的河流 於 2019-6-24 11:23 AM 發表

絕對同意。
港女朋友成日話我唔尊重女性 話我話佢地係雞
係呢個商品戀愛上
你選擇既 只不過係對方既權位 地位 同offer 到你d乜嘢「待遇」 你只不過係「打份工」

你老公即係你boss 

都唔知係邊個港嬸教出黎既女!

如果港媽覺得自己嫁個窮老公捱足一世 唔想女兒行返舊路 其實你同你個女 同樣都係睇唔起你老公同女兒既父親

除非女家係有錢就另計

我好想講係 假如你自己都係基層家庭出身 你睇唔起基層男人 咁我當真想問 你點睇你爸爸? 

然後再問 你覺得 你係窮家庭成長 你係咪一直都唔覺得自己幸福 一直都覺得好委屈 好難受?

有冇怨過點解你老母肯嫁一個窮老豆 仲要生你出黎「捱」?

你一直去話果個廢男垃圾 配我唔起 乜乜乜

不如諗下你爸爸係咪都係咁? 然後你父母生左你之後 佢哋好辛苦咁「捱」大左你 你會唔會認為佢地唔幸福? 你既存在 對佢地黎講係災難?

假如你覺得係咁樣 你就享受「高質單身」好喇

因為你呢種人唔配有另一半! 唔配擁有婚姻 唔配有家庭 

學歷高 唔表示品格高尚 有錢人唔表示佢地優質d 窮男人可能比唔到d咩好生活比你 但佢地當真會將自己能力範圍內做得到既都比你 sorry 而家話你聽 女人唔係要呢d! 我唔係要同你「捱」呀! 

講真丫 過澳門搵條沖涼妹玩下 個個禮拜玩一條 relex下 為左乜嘢要令自己咁辛苦搵錢去滿足你條八婆? 

原來 係香港 想正正常常做一個好男仔 係唔會有人欣賞 因為你搵唔到錢呀! 你明唔明呀? 那怕做條死雞蟲? 最少 呢一刻 你唔駛再付出精神時間金錢 去跪地奶鞋底 搵條女扑完咪第二個 

大佬 我窮一生之力 用盡全力去滿足你呢個女人 八婆都係唔會欣賞自己既話 咁當真就留比第二個公子闊少啦 個個周末拉大隊去跳舞 沖涼 dup骨 假期多既 飛轉日本飛田新地 再遠d 德國FKK 

仲乜L野要為左同一個女人花廢心機時間? 😂

溝乜柒丫 扮乜L情聖? 等d 公子闊少去吊啦

人地吊L完 咪一樣有第二條佬吊 原則上同你去夜總會一L樣之嘛 留返d錢去搵料理妹自由戀愛好過啦

男男重開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Matt1221 於 2019-6-24 11:09 AM 發表

克服寂莫...易嗎?
不易,可能比找到伴侣更難。就如戰勝病魔一樣,你認輸了它就會打敗你。所以一個人自我價值好重要。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 08:45 AM 發表

有男人就等於富裕呀,都要睇質素同質量的,有人鐘意食肉,唔介意難消化,但有人寧願清淡啲,食齋啫,有就等於好咩,有時人有仲痛苦,有啲人無反而過得很開心 ...
同意,古語云:本來無一物 ,何處惹塵埃🤦‍♂️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 12:07 AM 發表

呢啲除左係我個人經驗外,仲係好多身邊有伴侶,結左婚或有男朋友的朋友說:單身比有伴侶或結婚更快樂,自由同無憂,單身除有時悶啲外,年老前要準備定身後事外和年老後的生活,都沒甚麼壞處。 ...
對呀!是自安慰還是真心感覺?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 03:43 AM 發表

真係無興趣,就算佢想識我,我都應該唔考慮,唔係因為我基,而係好難再相信男人
我睇番你之前d帖,有了初步了解。可能你之前遇到渣男,受傷害了而不再相信愛情。
世上有對的人和錯的人,若遇到了錯的人,早早將他放下,當是一個經驗同教訓,以後帶眼識人便是。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-6-24 01:39 AM 發表

有錢既。就話有錢既人快樂。有子女既 就話有子萬事足。。有學問既就話。比錢更清高。。。叼。到頭來。都系你有你講。我有我講。每人都系系自己角度出發。不論真心或假意 ...
所以話凡事冇對同錯,只係因為人有分別執著妄想之心

存好心,說好話,做好事,以樂觀心境面對一切。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-24 12:20 PM 發表

港女朋友成日話我唔尊重女性 話我話佢地係雞
係呢個商品戀愛上
你選擇既 只不過係對方既權位 地位 同offer 到你d乜嘢「待遇」 你只不過係「打份工」

你老公即係你boss 

都唔知係邊個港嬸教出黎既女!

如果港媽覺得自己嫁個窮老公捱足一世 唔想女兒行返舊路 其實你同你個女 同樣都係睇唔起你老公同女兒既父親

除非女家係有錢就另計

我好想講係 假如你自己都 ...
有D港男自願做港女奴,但我唔係果D人囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 08:48 AM 發表

你咁樣諗即係你唔知道男人醜惡的一面 ,或是你接受到男人醜惡污穢的一面
妳咁講所有男人係?
妳遇人不淑啫

回覆 引用 TOP

出個post找人認同?

回覆 引用 TOP

每個人嘅經歷同遭遇唔同,好難一概而論嘅!

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....

回覆 引用 TOP

50歲呢?
60歲呢?

回覆 引用 TOP

香港生活太貴,但當然有伴侶小孩會快樂一點

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。