單身比有伴侶快樂,無憂

單身比有伴侶快樂,無憂 E-mail 此主題給朋友

呢啲除左係我個人經驗外,仲係好多身邊有伴侶,結左婚或有男朋友的朋友說:單身比有伴侶或結婚更快樂,自由同無憂,單身除有時悶啲外,年老前要準備定身後事外和年老後的生活,都沒甚麼壞處。

熱賣及精選
女版西縮…

回覆 引用 TOP

認同,單身自由自在,唔洗遷就人,唔洗同人交代。只要克服到寂寞感同找到自我價值,單身確係唔錯。

引用:
原帖由 中年宅男 於 2019-6-24 01:02 AM 發表

認同,單身自由自在,唔洗遷就人,唔洗同人交代。只要克服到寂寞感同找到自我價值,單身確係唔錯。
有單身女仔朋友問我有無興趣出去識男人,我話無興趣

有錢既。就話有錢既人快樂。有子女既 就話有子萬事足。。有學問既就話。比錢更清高。。。叼。到頭來。都系你有你講。我有我講。每人都系系自己角度出發。不論真心或假意

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-24 01:11 AM 發表

有單身女仔朋友問我有無興趣出去識男人,我話無興趣
咁如果有男人想識你呢?你唔會冇興趣卦?除非你……

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-6-24 01:39 AM 發表

有錢既。就話有錢既人快樂。有子女既 就話有子萬事足。。有學問既就話。比錢更清高。。。叼。到頭來。都系你有你講。我有我講。每人都系系自己角度出發。不論真心或假意 ...
人人想有錢,但有錢也有煩惱。有家庭、子女也有他的煩惱,凡事有好有唔好,正如單身都係一樣。當然係人都以自己開心為先,這是人性。

你依家仲後生,到你年紀大啲就悔不當初!

引用:
原帖由 中年宅男 於 2019-6-24 01:47 AM 發表

你梗喺無睇樓主最近出嘅帖定嘞。

引用:
原帖由 dc31 於 2019-6-24 02:03 AM 發表

你梗喺無睇樓主最近出嘅帖定嘞。
真係冇睇,不過你咁講我啱啱又走去睇左d。我覺得樓主遇人不淑,唔再信男人。不過網友留言好極端,只是一味踩佢。

引用:
原帖由 dc31 於 2019-6-24 02:00 AM 發表

你依家仲後生,到你年紀大啲就悔不當初!
如果我無記錯,佢就嚟四十歲㗎喇…

引用:
原帖由 中年宅男 於 2019-6-24 02:30 AM 發表

真係冇睇,不過你咁講我啱啱又走去睇左d。我覺得樓主遇人不淑,唔再信男人。不過網友留言好極端,只是一味踩佢。
因為你無睇佢再之前啲帖…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中年宅男 於 2019-6-24 01:47 AM 發表

真係無興趣,就算佢想識我,我都應該唔考慮,唔係因為我基,而係好難再相信男人

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2019-6-24 02:35 AM 發表

如果我無記錯,佢就嚟四十歲㗎喇…
咁你一定記錯,40仲有距離

港女比一整代港嬸洗腦玩死

日本歌舞伎町 有300間鴨店

大量日本女性 不惜做雞賺錢 去消費

佢哋唔會介意去養一隻小白臉 即使小白臉身邊有好多女人 

係香港呢個平行世界 唔肯捱係必然

對愛情看法 就係男仔付出 要滿足到自己既生活先肯同對方開始

大家都係打份工 大家都係差唔多 就硬係要溝上司 溝經理 溝老細

大家同一級數 阿港女話 我點解要揀你?

咁其實你係鍾意果個人 定還是果個人既身份權位呢?

日本女仔就係一種 為左愛情 比唔同嘅陌生男人 大叔 老伯 係佢下面出出入入都無所謂 佢哋願意用身體做代價 賺錢去奉獻比個男仔 即使呢d姑爺仔大把囡囡

港女? 將自己視為商品 花魁競投 價高者得

tiu le lo mei 去澳門金魚缸揀囡好過啦 味又係雞!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。