註冊 登入

重訓好定其他運動好?

重訓好定其他運動好? E-mail 此主題給朋友

係5月join左做重訓,每星期2次,玩左5堂已減10%體脂,但身形好似大隻左
我應該再做重訓定做其他運動定2者配合?
(體重沒有明顯下降,只是其他都符合正常)。

熱賣及精選
引用:
原帖由 炎夏大西瓜 於 2019-6-23 04:52 PM 發表

係5月join左做重訓,每星期2次,玩左5堂已減10%體脂,但身形好似大隻左
我應該再做重訓定做其他運動定2者配合?
(體重沒有明顯下降,只是其他都符合正常)。 ...
請問樓主重訓操啲乜

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2019-6-23 06:46 PM 發表

請問樓主重訓操啲乜
做背肌,舉啞鈴,推胸,做大比肌肉,样樣有啲

引用:
原帖由 炎夏大西瓜 於 2019-6-23 07:12 PM 發表

做背肌,舉啞鈴,推胸,做大比肌肉,样樣有啲
5堂就減到10%fat rate,好厲害啊!!
啲衫咪要買過晒

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2019-6-23 07:40 PM 發表

5堂就減到10%fat rate,好厲害啊!!
啲衫咪要買過晒
體形無變過,,好似仲大隻左

引用:
原帖由 炎夏大西瓜 於 2019-6-23 07:41 PM 發表

體形無變過,,好似仲大隻左
減前無量過身體尺寸嗎?

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2019-6-23 07:42 PM 發表

減前無量過身體尺寸嗎?
5記得量。。只係留左張纸

開頭係會大隻左。。 未減得切脂肪。。 你本身自己食方面如何,要好自律先係會短時間縮得到ok

但如果據你所說,你減到10% body fat,  係成功,值得繼續玩落去

體態上冇剝到好乾淨圖比較 好難comment

咁你飲食如何呀

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-6-23 08:00 PM 發表

開頭係會大隻左。。 未減得切脂肪。。 你本身自己食方面如何,要好自律先係會短時間縮得到ok

但如果據你所說,你減到10% body fat,  係成功,值得繼續玩落去

體態上冇剝到好乾淨圖比較 好難comment

咁你飲食如何呀 ...
飲食,早餐,通粉加煎蛋2隻,多士,熱0茶
lunch,蒸排骨飯半個,綠茶
晚餐,青瓜2條,乳酷一杯,梳圢水-罐

引用:
原帖由 炎夏大西瓜 於 2019-6-23 07:43 PM 發表

5記得量。。只係留左張纸
想知你做inbody 是否夜晚?屋企有家用脂肪磅嗎?樓主是男是女?身高幾多?

引用:
原帖由 炎夏大西瓜 於 2019-6-23 08:06 PM 發表

飲食,早餐,通粉加煎蛋2隻,多士,熱0茶
lunch,蒸排骨飯半個,綠茶
晚餐,青瓜2條,乳酷一杯,梳圢水-罐
樓主唔夠蛋白質喎,要加返

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2019-6-23 08:14 PM 發表

想知你做inbody 是否夜晚?屋企有家用脂肪磅嗎?樓主是男是女?身高幾多?
下午3點係fitness到磅,
我是女,高171cm,重65kg

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2019-6-23 08:16 PM 發表

樓主唔夠蛋白質喎,要加返
要係晚餐到加?

多口問句…度個時身上有冇金屬物品

引用:
原帖由 景行廳男孩 於 2019-6-23 08:24 PM 發表

多口問句…度個時身上有冇金屬物品
得件運動bar同貼身褲

53 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。