• 瀏覽: 3,583
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2020-1-25 10:38 PM 關閉
引用:
原帖由 soule 於 2019-6-23 09:37 PM 發表

謝謝🙏其實很多同我一樣嘅人
我同你差唔多,都經歷左唔小野
前幾日睇過一篇文章,佢話點解某d人經常碰壁撞板,事事不如意,但好快又可以繼續生活下去,其中一個原因係因為福報大,才會有那麼多鍛煉人生既事情出現令我們強大
做好多惡事壞事不懷好意既人眼見不小,初時真係好風光,到要還個下真係一野打沉佢地
我想帶出福報大除了自身的影響,還有祖先父母福蔭的加乘之下,好好善待它,懷著大愛之心活得更有意義和善意看待不同的人

熱賣及精選
引用:
原帖由 soule 於 2019-6-23 11:17 AM 發表

所以你一早普渡眾生.脫離了苦海
那麼樣,貧道再贈你橘紅薔薇一枝,望你亦能遠離苦海!

微風帶笑灑甘露      
薔薇欲滴滿園香

附件

IMG_20190622_175028.jpg(663.56 KB)

2019-6-24 03:12 AM

知足常樂並不易呀sis...

引用:
原帖由 sixfingerco 於 2019-6-24 01:07 AM 發表

或者就係要你經歷左咁多,你先會醒覺、先會明白,痛苦背後其實都是因為愛,沒有痛苦哪痛成長?
帶著感恩的心去活每一天,祝福你😊
謝謝🙏其實都未話係覺醒
我本身性格就係咁.對身邊的人都特別包容
經歷過更多之後成長了自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xobanana 於 2019-6-24 01:58 AM 發表

我同你差唔多,都經歷左唔小野
前幾日睇過一篇文章,佢話點解某d人經常碰壁撞板,事事不如意,但好快又可以繼續生活下去,其中一個原因係因為福報大,才會有那麼多鍛煉人生既事情出現令我們強大
做好多惡事壞事不懷好意既人眼見不小,初時真係好風光,到要還個下真係一野打沉佢地
我想帶出福報大除了自身的影響,還有祖先父母福蔭的加乘之下,好好善待它,懷著大愛之心活得更有意義和善意看待不同的人 ...
贊同你講嘅說話,我覺得人善良一定係好事
我就唔會計較得失
我唔會要求人地一定要用我對佢嘅方式回報我
如果生活你善待佢
佢一定會回報你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2019-6-24 03:12 AM 發表

那麼樣,貧道再贈你橘紅薔薇一枝,望你亦能遠離苦海!

微風帶笑灑甘露      
薔薇欲滴滿園香
謝謝夜雨叔叔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milkly 於 2019-6-24 12:12 PM 發表

知足常樂並不易呀sis...
人要學識滿足
當我們遇到困難的時候想想那些長期處於生活邊緣的人
我係唔鍾意同人攀比
我會更關注那些身體殘缺的人

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-24 02:28 PM 發表

人要學識滿足
當我們遇到困難的時候想想那些長期處於生活邊緣的人
我係唔鍾意同人攀比
我會更關注那些身體殘缺的人
好人有好報啊施主

引用:
原帖由 xobanana 於 2019-6-24 02:38 PM 發表

好人有好報啊施主
謝謝

回覆 引用 TOP

好似你咁有閱歷就咁講姐, 總有些人無咩經歷, 日子日日如是, 番工放工, 知道要改變但又顧慮太多不敢去變, 到想去變機會已不等人了. 然後就係咁日復日, 年復年咁度過餘生...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]