• 瀏覽: 85,101
  • 回覆: 379
  • 追帖: 12
引用:
原帖由 良善軸心 於 2019-6-22 15:49 發表

已經有了五個月,尋日去做四維,看到醫生不停在bb的心臟遊走就心知不妙,聽報告時整個人也呆了,她說bb心臟有好大缺陷,兩邊心只有右面正常,一直問醫生是否很嚴重沒有得醫,醫生說bb一出世就要不停做手術到成長,就算做手術都頂多活到廿零歲,每一千人有六個都比我中到,所有bb衫bb車什麼都準備好了,家也裝修好了,宜家都唔知點算⋯個天點解咁殘忍,比左你又要收返 ...
即刻搵另一個醫生照下
真係咁都要人工流產
夾硬生害佐佢

強烈讉責無恥泛民利用學生佔中  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WPLAM 於 2019-6-23 11:27 發表

可能係第二個霍金
你其實可以唔出聲

強烈讉責無恥泛民利用學生佔中  

回覆 引用 TOP

保住條命要緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 良善軸心 於 2019-6-22 03:49 PM 發表

已經有了五個月,尋日去做四維,看到醫生不停在bb的心臟遊走就心知不妙,聽報告時整個人也呆了,她說bb心臟有好大缺陷,兩邊心只有右面正常,一直問醫生是否很嚴重沒有得醫,醫生說bb一出世就要不停做手術到成長,就算做手術都頂多活到廿零歲,每一千人有六個都比我中到,所有bb衫bb車什麼都準備好了,家也裝修好了,宜家都唔知點算⋯個天點解咁殘忍,比左你又要收返 ...
睇妳點睇,如果我會諗,好多謝上天俾我地依幾個月嘅緣份,令到我地會愛佢地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WPLAM 於 2019-6-23 11:27 AM 發表

可能係第二個霍金
正仆街!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Milky128 於 2019-6-23 11:24 AM 發表

分享吓:朋友有左幾個多時發現BB心臓小左條血管,一出世就要做大手術,BB係醫院住左兩個月先比湊返屋企,醫生話約一年要再換血管,返到屋BB一喊得勁塊面就會變紫色,就即刻要去急症室,跟住又要住院.....等到九個月大醫生話要即刻換過條粗D嘅血管......手術期間,BB腦部曾經缺氧幾分鐘,後來手術成功,但醫生話缺養個幾分鐘暫時評估唔到對BB有幾大影響........依家BB歲半,手腳唔夠力,要每星期去 ...
對父母及患者本身都係折磨

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

搵多醫生檢查下
如果真係既話,
我會選擇自私啲
雖然話唔可以扼殺左佢生存既權利
但係佢將來既要行既路都會好慘
加油!

回覆 引用 TOP

再睇多幾個醫生...問多點意見...祝好運👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 孤獨遊者 於 2019-6-23 11:02 AM 發表

睇多幾個醫生,再問下心臟科醫生意見
唔好放棄,保重自己。加油
有缺陷生左咪又係死
大家辛苦

加油
愚見:睇多個醫生意見再算
或者乜事都冇呢
有需要的話,為了他為了你自己,都可能要選擇放棄
到時休養好身子,再重新再來

回覆 引用 TOP

take care, 睇多一兩個醫生,聽多啲意見先,希望只係醫生斷錯症,加油

回覆 引用 TOP

落左佢啦,臭西

引用:
原帖由 春天永恆的主席 於 2019-6-23 12:06 PM 發表

落左佢啦,臭西
你把口都幾撚仆街

回覆 引用 TOP

你好
當初我老婆照結構時,照到bb個肺有水泡,醫生話1萬個之中先有1個,私家醫院話唔大問題,但公立醫院就有問過我地仲係咪要。我地聽到私家醫院去到1歲大就可以做手術,唔影響佢發育,所以我地決定要。
但好景不常,去到39週,做例行檢查,檢查到無左心跳,去到咁大週數先無心跳,醫生話好罕見,初初接受左個肺有缺陷,再到個天收番個bb, 我地真係好痛,好傷心,所以我明白你感受,但身為過來人,所以你真係要想清楚,睇多幾個醫生,聽下唔同意見再決定,加油

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]