男人偷食是本性

男人偷食是本性 E-mail 此主題給朋友

我諗未試過偷食既男人是極少數,甚或是無,如果有女人說她的老公或男朋友從沒偷食,可能是沒機會或時候未到或是保密功夫做得好。
我認為點解女人要接受男人偷食的本性,現在女性能自給自足,有社會地位,為何還要遷就男人這自私污穢行為,既然大多數男人都咁卑劣,女人何妨自己一個,自給自足,自己俾快樂自己,得閒約三五知己食下飯,做自己喜歡的事情,樂得無煩惱又自由。女人可以無男人,但男人因為生理結構同本能上需要女人,所以唔可以無女人,那可以是女朋友,性工作者,性伴侶或老婆,總之就是要來解決性需要或是要來生育下一代。
由我了解到男人的本質後,就決定下半世單身咁過。

熱賣及精選
引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-21 03:05 AM 發表

我諗未試過偷食既男人是極少數,甚或是無,如果有女人說她的老公或男朋友從沒偷食,可能是沒機會或時候未到或是保密功夫做得好。
我認為點解女人要接受男人偷食的本性,現在女性能自給自足,有社會地位,為何還要遷就男人這自私污穢行為,既然大多數男人都咁卑劣,女人何妨自己一個,自給自足,自己俾快樂自己,得閒約三五知己食下飯,做自己喜歡的事情,樂得無煩惱又自由。女人可以無男人,但男人因為生理結構同本能上需要女人, ...
你係自己決定咁過定係因為搵唔到鍾意嘅人咋
同埋當其他人結晒婚、有小朋友嗰陣你仲係單丁
會有啲寂寞 嗰陣你再搵可能已太遲
要考慮清楚

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-21 03:05 AM 發表

我認為點解女人要接受男人偷食的本性,現在女性能自給自足,有社會地位,為何還要遷就男人這自私污穢行為,既然大多數男人都咁卑劣,女人何妨自己一個,自給自足,自己俾快樂自己,得閒約三五知己食下飯,做自己喜歡的事情,樂得無煩惱又自由。女人可以無男人,但男人因為生理結構同本能上需要女人, ...
有邊個女人唔想得到男人喺生理上,心靈上嘅慰藉,話說唔須要男人,只不過喺葡萄其他人,當你見到人哋有一個溫馨嘅家,又有伴侶携手到白頭,你自己就形單隻影,孤單寂寞,好不妻涼!

妳自己冇男人要就算啦!
拖其他女性落海唔啱㗎!

引用:
原帖由 酒店謝皮的飛滋 於 2019-6-21 03:34 AM 發表

你係自己決定咁過定係因為搵唔到鍾意嘅人咋
同埋當其他人結晒婚、有小朋友嗰陣你仲係單丁
會有啲寂寞 嗰陣你再搵可能已太遲
要考慮清楚
係我自己決定,係因為睇得太多男人出軌既例子,加上自己經歷,所以決定餘生唔再拍拖結婚搵男人,覺得男人很污穢

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2019-6-21 04:11 AM 發表

有邊個女人唔想得到男人喺生理上,心靈上嘅慰藉,話說唔須要男人,只不過喺葡萄其他人,當你見到人哋有一個溫馨嘅家,又有伴侶携手到白頭,你自己就形單隻影,孤單寂寞,好不妻涼! ...
你估真係咁多幸福家庭咩,好多時都係女人隻眼開隻眼閉咋

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-21 05:07 AM 發表

咁又唔一定全部男人都偷食嘅,只係你身邊啲朋友有好多例子啫。我個人覺得上一輩子的人家庭觀念重,偷食比率無依家D人咁高啫。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-21 05:07 AM 發表

喺我身邊都不知幾多幸福家庭,世界滿是愛;你只不過一次不幸遭,唔應該就咁放棄,可能喺不久嘅將來,心儀男神出現在眼前。

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2019-6-21 05:51 AM 發表

喺我身邊都不知幾多幸福家庭,世界滿是愛;你只不過一次不幸遭,唔應該就咁放棄,可能喺不久嘅將來,心儀男神出現在眼前。
就係唔想再經歷多一次,現今社會太混亂,又性開放,我唔想因為談感情或結左婚被伴侶背叛同傳染性病,遺害終身,呢場賭博博唔過,我更珍惜自己

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-21 06:01 AM 發表

就係唔想再經歷多一次,現今社會太混亂,又性開放,我唔想因為談感情或結左婚被伴侶背叛同傳染性病,遺害終身,呢場賭博博唔過,我更珍惜自己 ...
你嘅心態猶如一朝被蛇咬,十年怕草繩,實在有點過猶不及;背叛出軌者並非多數,絕大多數仍可托付終身。

回覆 引用 TOP

認真便輸了

明白的.受過傷害的人都不希望重蹈覆轍.
不過樓主想想,社會上又有多少女性何嘗不會出軌偷食.

當然,你決定下世怎生活,都是值得尊重.總之,不要到老來時就後悔.

_

簡單的道理,永不能三言兩語道出.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛上辣魚旦 於 2019-6-21 06:01 AM 發表

就係唔想再經歷多一次,現今社會太混亂,又性開放,我唔想因為談感情或結左婚被伴侶背叛同傳染性病,遺害終身,呢場賭博博唔過,我更珍惜自己 ...
傷害係要時間平復㗎!好好愛自己、平常心對待遇上的緣分、到時隨自己個心而行

回覆 引用 TOP

不後悔就可以

回覆 引用 TOP

60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。