• 瀏覽: 20,892
  • 回覆: 219
  • 追帖: 5
有冇大概同樣經驗嘅人妻可以講下大家嘅經歷~
我同老公一齊18年, 每次有決心離婚嘅時候, 隔幾個鐘或一兩日冷靜落嚟~ 我又唔捨得,唔想放棄18年感情。 到一週前,佢都仲係要同個女人上大陸玩又失蹤不回家, 而家表面好似冇嘢, 但係超冷淡不瞅不睬對我, 我唔需要你好熱情對我,但係正常生活態度都需要吧。 在一周前我真係攞咗離婚紙放咗響檯面 , 畀佢睇到那兩天超黑面脾氣衰, 收工仲要不回家去搵那賤女人。 那天問他晚上吃什麼不應不回我,我同佢講我見到你上咗車點解仲要過去仲要呃我,我話咁離婚啦!佢話“好”~ 喺whatsapp上面大家鬧到好僵, 過幾個鐘後,佢wa問我可唔可以返嚟瞓多10日....我真係唔知佢同嗰個女人發生咩事有10零日唔可以過去佢度, 真係當屋企喺賓館喎 ( 我最後講一句你即斬欖可以回家 ,我全部忘記) 但佢都決定不回家~ 第2天回來取衣服態度依然不好, 我問你係咪決定要一次過執哂d嘢走, 他好模糊地半答我係與唔係之間, 咁我畀咗張離婚紙佢話咁算啦!你同我簽咗佢啦! 佢又話:冇諗過離婚....( 咁耐已嚟佢係唔講唔提自己選擇逃避,繼續去玩成日唔返嚟瞓又失蹤), 今次佢卒之肯講2句,叫我俾d時間佢( 但無講幾耐,唔会失蹤唔會再唔返嚟等... )最後撕爛咗張離婚紙~ 嗰日之後,第2日半夜一點半返,第3日11:30返, 前天回來見到佢個電話爆爛曬~ 以為曙光出現, 係咪同嗰邊爆大鑊咁就可以浪子回頭回心轉意呢? 原來就係我太天真, 晚上攞部舊電話整好個whatsapp畀佢,第二天放假, 早上馬上就要whatsapp人經常不停同步在線同步甩線, 我whatsapp佢永遠都跳走唔睇唔覆唔回應, 仲要戴住人哋送嘅頸鏈戒指..... 當你玩都算,但係而家個心會有佢冇我玩真心真感情, 真係無得玩了~你地已完勝。
現在問題好两難, 因為上一個post&同朋友傾過, 而家真係得兩條路~

1 . 唔好拖拖拉拉果斷“離婚” 真各行各路了😔
2 . 真係當冇事發生乜都唔理, 同佢鬥長命,真係等佢嗰邊玩夠回頭。

因為睇到呢度好多人忍受到個老公長期唔返屋企, 所以出呢個post 問下大家, 但係我真係一日都忍唔到, 佢對我嘅 黑口黑面臭態度, 同人哋嘅難捨難離日日不停whatsapp,心真係一滴滴血的流出來。😭😭😭

熱賣及精選
長痛不如短痛放棄吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 孔雀石綠999 於 2019-6-19 09:14 PM 發表

我同老公一齊18年, 每次有決心離婚嘅時候, 隔幾個鐘或一兩日冷靜落嚟~ 我又唔捨得,唔想放棄18年感情。 到一週前,佢都仲係要同個女人上大陸玩又失蹤不回家, 而家表面好似冇嘢, 但係超冷淡不瞅不睬對我, 我唔需要你好熱情對我,但係正常生活態度都需要吧。 在一周前我真係攞咗離婚紙放咗響檯面 , 畀佢睇到那兩天超黑面脾氣衰, 收工仲要不回家去搵那賤女人。  ...
可唔可以講下佢係乜嘢條件?

靚仔大隻?

如果唔係就無謂忍

引用:
原帖由 szchinaman 於 2019-6-19 09:54 PM 發表

可唔可以講下佢係乜嘢條件?

靚仔大隻?

如果唔係就無謂忍
唔肥唔瘦唔係大隻168cm高
我150cm高, 佢正常人樣唔係靚仔唔係醜, 多年嚟我喜歡佢心中有我專一所以我覺得好幸福, 唔係有錢 , 又煙又酒的

引用:
原帖由 孔雀石綠999 於 2019-6-19 09:14 PM 發表

我同老公一齊18年, 每次有決心離婚嘅時候, 隔幾個鐘或一兩日冷靜落嚟~ 我又唔捨得,唔想放棄18年感情。 到一週前,佢都仲係要同個女人上大陸玩又失蹤不回家, 而家表面好似冇嘢, 但係超冷淡不瞅不睬對我, 我唔需要你好熱情對我,但係正常生活態度都需要吧。 在一周前我真係攞咗離婚紙放咗響檯面 , 畀佢睇到那兩天超黑面脾氣衰, 收工仲要不回家去搵那賤女人。  ...
我都好明白個種糾結。
咁多年感情, 唔係咁易一句話離就離。
或者試下慢慢係日常生活抽離?
晚飯 鐘意煮就煮, 唔想煮就出去揾好野食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 孔雀石綠999 於 2019-6-19 10:02 PM 發表

我150cm高, 佢正常人樣唔係靚仔唔係醜, 多年嚟我喜歡佢心中有我專一所以我覺得好幸福, 唔係有錢 , 又煙又酒的
既然係咁今時今日佢已經唔專一,咁可以飛啦

做乜仲要拖?

回覆 引用 TOP

無佢會死咩?你自己都唔錫你自己,仲諗住佢會愛你?
女人要自愛d,你愈愛自己,先會愈有人愛你!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 孔雀石綠999 於 2019-6-19 10:02 PM 發表

多年來喜歡佢專一? 咁茅盾ge 師姐?

分開,大家會開心,佢己不再是曾經愛你的人,佢個心己不在你度

婚唔使離,由得佢 當佢係親人算啦 你都可以過精彩生活 。有老公 有男友

回覆 引用 TOP

一件垃圾…吾明妳仲要黎做乜!

回覆 引用 TOP

其實佢已經唔再愛你,點解你仲要妄想落去

回覆 引用 TOP

引用:

點解仲要等,佢風流快活,你就獨自流淚,比D勇氣,長痛不如短痛,點解要為左一個唔愛你嘅人辛苦,冇左佢,你一樣可以好好生活

回覆 引用 TOP

你自己決定

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右