[陀B生活] 無品醫生羅樂欣

無品醫生羅樂欣 E-mail 此主題給朋友

約左2:30做產檢,追問左護士幾次醫生幾時返,醫生4點先打返來話有緊急手術要做,返唔到來,今日做唔到產檢。

連醫生都咁無時間觀念,唔識尊重人,有手術就應該預早通知我唔洗等緊耐,我仲要係特登請假來睇,真係好過份,以後都唔會幫襯佢。

我唔知其他婦產醫生係咪都係咁,不過我真金白銀來俾錢檢查,又唔係等政府,咁的服務真係接受唔到!

好過份,真係好過份.

回覆 引用 TOP

樓主,你都識講有緊急手術要做,可能醫生本人都預計唔到,你可能嘥左一日假期,但另一邊醫生可能救番一條人命喎,睇開啲啦

好過份,真係好過份, 有手術做或突然有手術,可以叫護士取消預約

回覆 引用 TOP

人哋做緊急手術, 唔通係中途打電話返唔到嚟咩?
掉轉頭你係手術中果位病人. 你又會點唸?

引用:
原帖由 hihisharon 於 2019-6-20 02:03 PM 發表

人地約左2:30喎,4:00先做手術,你覺得醫生冇問題咩

steven
引用:
原帖由 老實人1972 於 2019-6-20 14:13 發表

人地約左2:30喎,4:00先做手術,你覺得醫生冇問題咩
呢個樓主並冇好清楚交代, 想信佢亦唔會好清楚E生係由之前開始做手術到4:00 才致電CLINIC, 還是4:00才開始做手術. 但手術前並唔等於冇嘢做, 佢哋都有流程要跟. CALL 麻醉, CALL血, 做手術前FINAL CHECK......ETC

我都試過要緊急做手術攞個BB出嚟. 如果E生再拖, BB有机會呼吸唔到. 顧己及人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihisharon 於 2019-6-20 02:03 PM 發表

當然係做手術前就要打俾診所護士,叫護士取消已預約嘅病人(估計留言係WhatsApp,唔洗15 sec)

回覆 引用 TOP

可能大家唔知手術時間要用多久

普通開刀生BB -- 約45分鐘完成
緊急手術--- 有好多嘢係預計唔到. E生可能本身係唸住遲小小都可以返到嚟, 但特發事件令時間不在預計之內.

有錢睇C+, 都並不是大哂, 首先E生並未就呢次BOOKING 收費, 再者E生都會有優先次序處理病人. 佢亦並唔係唔通知, 只係因緊急狀況遲咗1.5HR 通知.

而E生本身並未就呢件事對樓主做成任何生命危險

希望大家學會體諒. 為下一代做個好榜樣.

回覆 引用 TOP

家下妳去求醫呀!攪清楚個身分先啦,再攪唔清楚就乞醫啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 出入平平鞋抽 於 2019-6-18 04:11 PM 發表

約左2:30做產檢,追問左護士幾次醫生幾時返,醫生4點先打返來話有緊急手術要做,返唔到來,今日做唔到產檢。

連醫生都咁無時間觀念,唔識尊重人,有手術就應該預早通知我唔洗等緊耐,我仲要係特登請假來睇,真係好過份,以後都唔會幫襯佢。

我唔知其他婦產醫生係咪都係咁,不過我真金白銀來俾錢檢查,又唔係等政府,咁的服務真係接受唔到! ...
白痴仲學人生B
平常手術就有得預時間姐
緊急手術好多野都突發 點計呀
咁都開POST鬧

引用:
原帖由 出入平平鞋抽 於 2019-6-18 04:11 PM 發表

我唔知其他婦產醫生係咪都係咁,不過我真金白銀來俾錢檢查,又唔係等政府,咁的服務真係接受唔到! ...
有因必有果,自己大肚咁抆其實害緊自己…

伍毛害人 影響蒼生!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kazama2088 於 2019-6-22 06:25 PM 發表

白痴仲學人生B
平常手術就有得預時間姐
緊急手術好多野都突發 點計呀
咁都開POST鬧
咪係囉,又會咁死蠢嘅
做醫生緊係諗住個手術求求其其做一陣做完,跟手就過黎食埋個booking架嘛,點知瀨鑊金,做晏左遮
個醫生本身都好唔開心架嘛

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2019-6-23 08:55 PM 發表

咪係囉,又會咁死蠢嘅
做醫生緊係諗住個手術求求其其做一陣做完,跟手就過黎食埋個booking架嘛,點知瀨鑊金,做晏左遮
個醫生本身都好唔開心架嘛 ...
妳覺得個醫生會求其做完個手術既話
咁妳駛鬼咁X緊張開人名咩
我又唔信佢會幫妳認真檢查 咪又係求求其其
妳都求求其其搵果個醫生
最好唔駛book時間既

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。