[其他] 好悶, 有冇地方可以俾我傾下計、呻下?

熱賣及精選
你要知道,老公唔係傾心事,朋友先係

回覆 引用 TOP

辦法總比困難多。

無事獻殷勤, 非奸即盜.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

我係一個肥C9, 但性格比較內向, 冇乜朋友, 生咗BB之後又肥, 又殘

早幾年搵到老公, 結婚之前覺得同佢咩都講得, 佢好有耐性聽, 會開解我
諗住終於搵到個人可以盡情傾, 咩都講, 開心唔開心都講
點知早2日佢話我俾好大壓力佢, 尤其係我喺佢家人背後同佢講佢家人不是, 話大壓力到喊, 仲數我唔識做人, 唔識孝順佢父母,
我終於發覺原來呢個老公, 唔可以傾心吐意, 咩都講, 我 ...
呢度已經係個好既平台,大把人喺度。
你要打扮一下,做運動keep住身型,至少都唔好見到大肚腩。
除左數對方家人,其他依舊可以繼續講,千祈唔好管人家事,你管唔到,亦都唔到你管。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 11:07 發表

我係一個肥C9, 但性格比較內向, 冇乜朋友, 生咗BB之後又肥, 又殘

早幾年搵到老公, 結婚之前覺得同佢咩都講得, 佢好有耐性聽, 會開解我
點知早2日佢話我俾好大壓力佢, 尤其係我喺佢家人背後同佢講佢家人不是, 話大壓力到喊, 仲數我唔識做人, 唔識孝順佢父母,
我終於發覺原來呢個老公, 唔可以傾心吐意, 咩都講, 我 ...
妳而家咪係呢到發洩緊囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 03:33 PM 發表

原來男人靠唔住!
真係只可報喜不報憂.....唔怪得個個都話要有閨密, 可惜我冇....
好彩仲有呢度俾我呻下
咁講就唔公道, 如果佢錫佢屋企唔鍾意你講佢壞話都正常,
你都有你重視既人, 如果你老公成日係你面前講佢壞話你會點?

呢度任你講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 出入活潑的賤嘴 於 2019-6-17 10:41 PM 發表

減肥先啦
我咪就係因為減肥呢樣野, 都未成功, 但我老公就話俾6299知
佢地仲要講, 自己後生果陣好瘦, 都係四十幾歲先開始肥, 又話我而家身形同老公差唔多 (我老公唔係六尺高果D但180磅囉)
果陣我生完3個月未夠, 佢就問我做乜個肚腩仲咁大, 做乜唔收身
又問我而家個減肥係咪真係得, 如果係佢又試下 (大前提係佢地都七十歲, 冇可能真係會咁減, 根本係串緊我)

我都好想個肚腩快D消失....!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yl721105 於 2019-6-18 10:31 AM 發表

找錯對象傾心事,找朋友傾好一點.
我都覺得自己太天真, 諗住對一世, 咩都可以傾, 原來係, 咩都唔傾得先KEEP到段關係

引用:
原帖由 3882 於 2019-6-17 03:38 PM 發表

妳總會有一兩個朋友可以傾掛
我冇乜朋友, 傾得果D都好忙, 有自己家庭, 有D又SINGLE唔明我地結咗婚既

引用:
原帖由 angie_k 於 2019-6-18 02:04 AM 發表

咁講就唔公道, 如果佢錫佢屋企唔鍾意你講佢壞話都正常,
你都有你重視既人, 如果你老公成日係你面前講佢壞話你會點?
我已經唔係面對面咁話6299, 只係同老公呻下, 原來都唔得

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-18 04:14 PM 發表

我已經唔係面對面咁話6299, 只係同老公呻下, 原來都唔得
唔知樓主幾多歲, 但其實咁大個人應該都知對住咩人有d咩唔應該講,
就好似我之前講, 每個人都有佢重視既人, 唔想人講佢重視既人壞話,
你重唔重視你父母? 如果你老公成日係你面前講你父母壞話你會點?
又或者你父母成日係你面前講你老公壞話你又會點?

好多新抱都唔鍾意老爺奶奶, 但聰明既都唔會對老公講老爺奶奶壞話,
再換個角度講, 你老公心底唔鍾意你講佢父母壞話, 但佢之前一直唔出聲,
而家佢講左佢心底話出黎你就話佢靠唔住, 咁樣佢對住你咪一樣唔係咩都講得,
你想搵個對一世咩都可以講既人, 你自己又做唔做到一個可以比對方咩都講既人?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

你孝順佢父母,佢自然對你好。

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-18 16:13 發表

我冇乜朋友, 傾得果D都好忙, 有自己家庭, 有D又SINGLE唔明我地結咗婚既
咁大家可以傾吓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 考南忍 於 2019-6-18 05:14 PM 發表

你孝順佢父母,佢自然對你好。
我明,
可能我真係唔識做人
其實結婚前我老公都知我係咁, 點知而家佢嫌我唔識做....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。