[其他] 好悶, 有冇地方可以俾我傾下計、呻下?

好悶, 有冇地方可以俾我傾下計、呻下? E-mail 此主題給朋友

我係一個肥C9, 但性格比較內向, 冇乜朋友, 生咗BB之後又肥, 又殘

早幾年搵到老公, 結婚之前覺得同佢咩都講得, 佢好有耐性聽, 會開解我
諗住終於搵到個人可以盡情傾, 咩都講, 開心唔開心都講
點知早2日佢話我俾好大壓力佢, 尤其係我喺佢家人背後同佢講佢家人不是, 話大壓力到喊, 仲數我唔識做人, 唔識孝順佢父母,
我終於發覺原來呢個老公, 唔可以傾心吐意, 咩都講, 我講我表達就係我唔啱
我以後都唔可以再同佢講任何心底既野

到底仲有冇地方可以俾我傾下計?

熱賣及精選
引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

我係一個肥C9, 但性格比較內向, 冇乜朋友, 生咗BB之後又肥, 又殘
早幾年搵到老公, 結婚之前覺得同佢咩都講得, 佢好有耐性聽, 會開解我
點知早2日佢話我俾好大壓力佢, 尤其係我喺佢家人背後同佢講佢家人不是, 話大壓力到喊, 仲數我唔識做人, 唔識孝順佢父母,
我終於發覺原來呢個老公, 唔可以傾心吐意, 咩都講, 我講我表達就係我唔啱
我以後都唔可以再同佢講任何心底既野

到底仲有冇地方可以俾我傾下計?
擺明你生完之後走晒樣佢嫌棄你啦,所有野都係藉口
不過你都有責任,佢講得話你唔識做人,唔識孝順佢父母,相信你唔止呻咁簡單,真係俾左好大壓力佢
唔係話你乜都唔講得,但都要企人對方既角度諗,你背後講緊既始終係人地父母,如果佢有老婆冇父母,呢啲唔方好人,你都唔好要啦
如果佢父母真係唔好,你可以向你老公傾訴,但你都要企係你老公同你老爺奶奶既角度諗,表達方式有好多種,如果你嘗試企係對方角度諗,講出嚟既野會好唔同,你老公亦唔會感受到咁大壓力

我都開始日日洗自己腦
無人會對自己好,包括自己屋企人,
妳睇日日都有新聞家人點害自己人,
咁就無期望就唔會有失望,自己開心

首先,你要做下運動,運動會令你正面,身體好D,之後慢慢會愈來愈好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 11:07 AM 發表

我終於發覺原來呢個老公, 唔可以傾心吐意, 咩都講, 我 ...
其實真系唔可以同老公講距屋企人的不是,距會覺得你唔體諒距,我就算奶奶對我唔好,我都無同老公訴過苦,唯一一次同老公訴苦,距已經咁唔鍾意嘅話叫我自己搬出去住

引用:
原帖由 stern 於 2019-6-17 01:04 PM 發表

擺明你生完之後走晒樣佢嫌棄你啦,所有野都係藉口
不過你都有責任,佢講得話你唔識做人,唔識孝順佢父母,相信你唔止呻咁簡單,真係俾左好大壓力佢
唔係話你乜都唔講得,但都要企人對方既角度諗,你背後講緊既始終係人地父母,如果佢有老婆冇父母,呢啲唔方好人,你都唔好要啦
如果佢父母真係唔好,你可以向你老公傾訴,但你都要企係你老公同你老爺奶奶既角度諗,表達方式有好多種,如果你嘗試企係對方角度諗,講出嚟 ...
你講得啱, 睇黎我要去執一執自己
同埋我都覺得自己越來越冇自信, 生咗個B, 又要返工, 好似冇咗自己, 可能係冇自信, 所以講野諗野都好似好負面

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-6-17 01:49 PM 發表

我都開始日日洗自己腦
無人會對自己好,包括自己屋企人,
妳睇日日都有新聞家人點害自己人,
咁就無期望就唔會有失望,自己開心
我都要學下你咁, 洗下腦, 催眠自己

引用:
原帖由 💕💕眼 於 2019-6-17 02:23 PM 發表

其實真系唔可以同老公講距屋企人的不是,距會覺得你唔體諒距,我就算奶奶對我唔好,我都無同老公訴過苦,唯一一次同老公訴苦,距已經咁唔鍾意嘅話叫我自己搬出去住 ...
原來男人靠唔住!
真係只可報喜不報憂.....唔怪得個個都話要有閨密, 可惜我冇....
好彩仲有呢度俾我呻下

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 03:33 PM 發表

原來男人靠唔住!
真係只可報喜不報憂.....唔怪得個個都話要有閨密, 可惜我冇....
好彩仲有呢度俾我呻下
原來係咁嘅咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 11:07 發表

我終於發覺原來呢個老公, 唔可以傾心吐意, 咩都講, 我 ...
妳總會有一兩個朋友可以傾掛

搵個SP傾下心事囉

回覆 引用 TOP

正面d諗
其實好少事
比佢申下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 03:29 PM 發表

我都要學下你咁, 洗下腦, 催眠自己
共勉之
但至依家,比好對佢好好的同事跣仍係會好唔開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 03:25 PM 發表

你講得啱, 睇黎我要去執一執自己
同埋我都覺得自己越來越冇自信, 生咗個B, 又要返工, 好似冇咗自己, 可能係冇自信, 所以講野諗野都好似好負面
加油呀,對自己要有信心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kyu_cheer 於 2019-6-17 03:33 PM 發表

原來男人靠唔住!
好彩仲有呢度俾我呻下
你唔介意嘅話,我同你做朋友呀,你可以搵我傾計㗎

回覆 引用 TOP

36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。