我最愛嘅女人嫁俾了我阿爸.我最愛嘅男人娶了我阿媽😂😂(長文.可忽略.勿噴)謝謝🙏

我最愛嘅女人嫁俾了我阿爸.我最愛嘅男人娶了我阿媽😂😂(長文.可忽略.勿噴)謝謝🙏 E-mail 此主題給朋友

身邊朋友都話我性格係老少通吃
當然別曲解我嘅意思
唔係話係感情上
無論幾Mischievous嘅小朋友都會係我同佢嘅互動之下乖乖聽話
如果我今日同朋友傾計話我今日教訓左我嘅仔
佢地會好驚訝咁話唔係掛你都會發脾氣
講真另外發癲果幾年我早就厭倦了
我呢六年來無論對自己子女又好客人又好我真係好有耐性(幾乎係無脾氣)
雖然前面我出嘅post有話同男朋友提分手
其實真係好平常咁.我一句難聽嘅說話都未對佢講過.可能就係因為我嘅好心態佢都不想失去我
所以一路以來佢都算好就我
呢排我幾乎都睇左好多關於感情方面嘅post
我覺得自己真係特別幸運
未遇到感情騙子.也未去套路其它人
所以係香討呢半年多時間我成長左唔少
同時我都學識珍惜.我希望自己未來嘅日子努力打拼事業.好好照顧一對子女.同男朋友一齊經營一個幸福和諧嘅家庭.大家身體健康
其實我真係好心疼佢
當我知道佢身體出現左一D職業病之後我琴晚一晚未訓,幫佢搵資料.諮詢身邊嘅醫生朋友
佢係一個好男人.雖然事業有成,但佢絕非係一個拈花惹草嘅人.佢係一個好父親.好兒子.好boss.一個好男朋友
我欣賞佢嘅地方非常多
可能係因為我同佢有太多嘅相似經歷
所以我地宜家將一D說話講清楚之後越來越珍惜對方.(大家唔好誤會我係度係寫咩愛情故事.或者係曬幸福.我只係想將我嘅心裡說話講出來.當一日一篇日記.以後當回憶錄.不喜歡勿噴.手下留情.謝謝🙏)
我知道係呢個金錢橫欲嘅世界裡面能白頭諧老恩愛如初嘅夫妻越來愈少
其實感情裡面沒有啱啱好適合嘅兩個人
唯有做到互相遷就,互相尊重.彼此謙讓
我父母就係一對非常恩愛嘅夫妻
可能受父母嘅影響.
自己都渴望一個與父母一樣嘅歸屬
我琴日同阿媽視訊嘅時候佢話我知
如果你想夫妻之間感情越來越好你就要學識係對方沖你發脾氣嘅時候你一定要冷靜
夫妻之間無需要爭個你死我活
阿媽嘅說話俾我唸起一件佢同爸爸之間嘅往事
有一日唔知因為咩事我爸爸鬧佢
果晚佢地未鬧交而去房間訓左
第二日我媽早早起身煮飯我爸未講嘢準備出門
我媽拿左一碗麵同我爸講你胃唔好就算你要生氣.都係吃左呢碗面之後繼續啦
我睇到我爸即刻好大聲咁笑
咩都未講食完早餐之後去做嘢
夜晚早早返來屋企買左我媽鍾意食嘅嘢
但係我記憶中佢地咩都未追究對方
所以我係佢地嘅影響下成長特別相信愛情
我前一段已經係往事我都唔想提
因為作為女人我已經盡力
我唔想因為過去再去影響到我男朋友
因為佢一路擔心我會同佢複合
其實就算無佢嘅存在我都唔會為子女回頭
可能有人覺得我自私.其實我想講我離婚對我子女一D影響都無
因為我只要佢地有需要,無論病左定係假期.我都會推曬所有工作去陪伴
其實我男朋友有呢個擔心我係開心嘅
起碼我知道佢心裡面有我
一個男人如果唔鍾意一個女人係唔會有佔有慾
我宜家別無所求
我只希望一家人開開心心健健康康多D時間陪伴
我同佢經歷過太多,我同佢一樣展現係人前所有嘅美好背後嘅心酸只有我同佢知
我地以前因為責任心重為其它人付出太多
以後嘅日子我地都會互相扶持將幾個小朋友養大之後過我同佢想要嘅生活
其實目前我最擔心嘅係佢身體
以前我最希望佢忙完之後陪我傾計
宜家我最希望佢夜晚早早訓
將工作與生活能平衡到少D應酬多D休息
雖然我對生活質素要求係特別高
但係只要佢健健康康粗茶淡飯也是幸福
我覺得自己已經過左更年期
我嘅世界裡面早已無計較兩個字
我希望所有人都可以調整好自己嘅心態
趕走住係心裡面嘅只惡魔(情緒)
好好珍惜身邊嘅親人同愛人

熱賣及精選
我想講...........
都喺唔講嘞!

細妹, 唔好將我哋啲老套嘢唱街坊喇, 比人笑我哋幾廿歲仲玩拍拖.....

引用:
原帖由 sobel123 於 2019-6-17 01:30 PM 發表

細妹, 唔好將我哋啲老套嘢唱街坊喇, 比人笑我哋幾廿歲仲玩拍拖.....
咁你叫得我做細妹代表我仲可以唱哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2019-6-17 02:40 AM 發表

我想講...........
都喺唔講嘞!
🈶️時間你慢慢同我講哈哈😄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個泛黃的貓奴 於 2019-6-17 08:58 PM 發表

大家互相分享交流,獲益良多。
謝謝🙏

回覆 引用 TOP

你阿爸娶阿媽生咗你冇問題呀?

引用:
原帖由 Bvic 於 2019-6-18 02:04 AM 發表

你阿爸娶阿媽生咗你冇問題呀?
特登寫咁嘅標題來俾大家開心係姐.

果報: 林鄭的錯

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-17 01:29 AM 發表

身邊朋友都話我性格係老少通吃
當然別曲解我嘅意思
唔係話係感情上
無論幾Mischievous嘅小朋友都會係我同佢嘅互動之下乖乖聽話
如果我今日同朋友傾計話我今日教訓左我嘅仔
佢地會好驚訝咁話唔係掛你都會發脾氣
講真另外發癲果幾年我早就厭倦了
我呢六年來無論對自己子女又好客人又好我真係好有耐性(幾乎係無脾氣)
雖然前面我出嘅post有話同男朋友提分手
其實真係好平常咁.我一句難聽嘅說話都未對佢講過 ...
https://youtu.be/MlkHfKKBIAA
令我想起這首歌

回覆 引用 TOP

太長

引用:
原帖由 求穩不求快 於 2019-6-18 08:45 AM 發表

果報: 林鄭的錯
林鄭唔錯.係一班白癡自己都唔明白所有嘢係果D商人為左自己利益叫佢得去禍害普通市民.無腦嘅人先覺得佢地有幾威.貪曾做八年特首一個公屋都未建.房地產商人係度偷笑,所以佢地好多謝貪曾,苦嘅係市民.但係梁振英一上台就終止投資移民同雙非.不停造福人類.建太多公屋地產商嘅樓賣不出去,當然佢地利益受損要反啦!摞少少錢出來一般白癡幫佢地出頭,所以我話果幾時萬返送中嘅普通市民無腦係白癡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 外圍的妹頭 於 2019-6-18 09:21 AM 發表

呢個故事有點搞笑
最近大家精神太緊張.需要放鬆D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cool_dan 於 2019-6-18 10:03 AM 發表

太長
抱歉.礙眼啦

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。