有一個咁樣嘅男人愛著你足以

引用:
原帖由 半夜清涼的OL 於 2019-6-15 03:06 PM 發表

恭喜你……祝福你
謝謝🙏

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ngszewai412 於 2019-6-14 12:54 PM 發表

我覺得樓主做埋阿媽,但好幼稚,同埋吾識理人感受.  無好好保護呢段感情

會不停用分手嚇對方的人好幼稚.  因對方總有一次倦了,弄假成真。

希望樓主好好珍惜 ...
認同,呢啲唔係浪漫係幼稚自私,開口埋口講分手人地唔回應又係人地錯,樓主有冇諗過人地感受?傷害人又想人氹,淨係諗自己最需要被愛,一個成熟的人絕對唔會將分手放係口邊。

太复杂喇,多包容唔就已经 OK ?

引用:
原帖由 CakeIcecream 於 2019-6-15 05:18 PM 發表

認同,呢啲唔係浪漫係幼稚自私,開口埋口講分手人地唔回應又係人地錯,樓主有冇諗過人地感受?傷害人又想人氹,淨係諗自己最需要被愛,一個成熟的人絕對唔會將分手放係口邊。 ...
你只係通過文字就知道我自私.
有好多事只有當事雙方先了解
不存在你唸嘅咁深
謝謝

引用:
原帖由 哈囉默默的肚臍 於 2019-6-15 05:28 PM 發表

太复杂喇,多包容唔就已经 OK ?
其實好多係我嘅心事.只有自己能懂.是的.包容很重要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-15 06:24 PM 發表

你只係通過文字就知道我自私.
有好多事只有當事雙方先了解
不存在你唸嘅咁深
謝謝
係阿,你段文字已足夠理解你內心,你不是只想人地俾更多所謂嘅愛你嗎?人地唔需要愛同包容?請轉換角度如果對方不停提岀分手你又會點?你又會點樣去回應對方?

引用:
原帖由 CakeIcecream 於 2019-6-15 06:46 PM 發表

係阿,你段文字已足夠理解你內心,你不是只想人地俾更多所謂嘅愛你嗎?人地唔需要愛同包容?請轉換角度如果對方不停提岀分手你又會點?你又會點樣去回應對方? ...
哈哈哈!我不想反駁你講嘅嘢
只可以話你企係你嘅角度睇唔懂我嘅世界

回覆 引用 TOP

努力工作
努力工作

你就此過了一生

為理想而奮鬥,為成功而享受!
揾到抵托付一生嘅男人,一定要珍惜。

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-15 12:40 AM 發表

聽君一席話勝讀十年書!OK我不再解釋.如果解釋成狡辯.呢個世界原本都沒有感同身受只有冷暖自知.兩個人發生過咩事只有兩個人知道.
非常感謝過來人經驗分享俾我
或許我自己覺得無問題本身就係一種錯誤
我會虛心學習.認真反省
謝謝🙏
我以後都會改進自己 ...
我相信 每對情人相處的方法 都不一樣,
兩個人明白對方 說話動作 表達什麼意思就足夠,
其實這是一種藝術 旁觀者未必明白 也不需要他們明白,
這是每對情侶自己獨特的 溝通方式,
對對情侶都溝通都是同一套方式 反而失去了它的價值。

引用:
原帖由 45男 於 2019-6-15 09:20 PM 發表

我相信 每對情人相處的方法 都不一樣,
兩個人明白對方 說話動作 表達什麼意思就足夠,
其實這是一種藝術 旁觀者未必明白 也不需要他們明白,
這是每對情侶自己獨特的 溝通方式,
對對情侶都溝通都是同一套方式 反而失去了它的價值。 ...
非常贊同
因為沒有必要向其它人去解釋
就算我講到嘅好都沒有人可以體會到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 男人小笨象 於 2019-6-15 07:41 PM 發表

你就此過了一生
意外未來之前我先過到3分一.明天嘅事估計不到,過好當下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 京城往事 於 2019-6-15 08:52 PM 發表

揾到抵托付一生嘅男人,一定要珍惜。
謝謝🙏一直努力中

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。