• 瀏覽: 9,044
  • 回覆: 90
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-6-15 10:30 AM 發表

拍拖結婚生活生仔都要錢
如果對方只係識一日陪住妳而唔為妳將來打算

咁同妳買隻狗養返佢轉頭有咩分別?

唔係講句說話氹細路女就係在乎
妳咁做係害左自己再害埋對方 ...
我嘅初衷係後生時大家拚勁全力去打拼
退休後一齊陪伴
我係一個獨立女性,
我喜歡有距離有空間感嘅戀愛
並非要佢日日陪我

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-15 11:43 AM 發表

我嘅初衷係後生時大家拚勁全力去打拼
退休後一齊陪伴
我係一個獨立女性,
我喜歡有距離有空間感嘅戀愛
並非要佢日日陪我
愛係睇自己願意付出幾多而唔係計較收穫有幾多

甚麼叫主觀上唔夠在乎
對方面對緊乜野妳知道嗎,問清楚未?

每個人每日都只有24小時
為甚麼妳唔能夠做主動同付出?

主動玩野既人對方就應該主動放棄佢
只係妳男友當妳仲細唔識野包容妳

不過我覺得妳男友浪費時間,搵個少D抱怨既人共同努力效率會好得多

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
妳真好彩﹗
成日嗌分手咁煩都仲有得留低。
不過亦都代表呢五年妳並無為將來計劃過。
惟有希望妳地相識七週年時,
唔會有個善解人意嘅妹妹仔縭埋妳男友度

引用:
原帖由 亞六 於 2019-6-15 09:19 AM 發表

睇完樓主一番說法,自己有幾句想講下。曾經我都聽過不少女人話自己簡單…我諗當時可以係有簡單過,但當人去到一個階段自自然就會變。可能看到嘅事多咗,又可能經歷嘅事唔同咗?個人認為人去到一個年紀就有不同的心態。你現在覺得身邊嘅男人好愛你,我替你高興。不過人總是貪婪的,無論貪錢貪心都是貪!沒有時總係想要,但得到時又想得到更多。依點就係人嘅天性,希望樓主首先記住依一點。
第二我想講的係,"一個真 ...
多謝師兄嘅一番肺腑之言
你話人都係貪婪我信
因為人都係好難滿足
因為人係有自己嘅思想.
每個人心裡都住著一隻魔鬼(即係情緒)
我無論對待工作或者係愛情同親情
我永遠記得一句說話
不忘初心
所以我嘅貪婪就係希望我愛嘅人身體健康
我喜歡用時間去見證一個人同一件事
因為只有經得起時間打磨還可以不褪色的嘢先係值得我地去付出更多
係時間裡面我自己都會逐步改變自己
提升自己
經過咁多嘅風風雨雨
我早已經學會如何去經營
當然過程中都會遇到好多問題
我相信自己都會去處理(冷靜思考.換位思考.尊重.係我宜家最滿意自己嘅一部份)
謝謝🙏大家都要幸福

引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-6-15 11:50 AM 發表

愛係睇自己願意付出幾多而唔係計較收穫有幾多

甚麼叫主觀上唔夠在乎
對方面對緊乜野妳知道嗎,問清楚未?

每個人每日都只有24小時
為甚麼妳唔能夠做主動同付出?

主動玩野既人對方就應該主動放棄佢
只係妳男友當妳仲細唔識野包容妳

不過我覺得妳男友浪費時間,搵個少D抱怨既人共同努力效率會好得多 ...
雖然你講嘅說話係難聽D
不過句句都係我喜歡嘅
你講到重點.我以前未識換位思考忽略佢嘅壓力仲大過我.佢一路付出多過我.又包容我
好彩我都醒返
就係因為我宜家明白呢層道理之後先寫低呢篇悔過書
哈哈哈哈
我以後會更加努力去幫佢分擔更多

引用:
原帖由 夜靜雨聲 於 2019-6-15 04:38 AM 發表

從你嘅要求和形容嚟睇,你要嘅喺一隻奴隸獸!
大佬!我係反省自己而唔係要求

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 狂輸 於 2019-6-15 12:08 PM 發表

妳真好彩﹗
成日嗌分手咁煩都仲有得留低。
不過亦都代表呢五年妳並無為將來計劃過。
惟有希望妳地相識七週年時,
唔會有個善解人意嘅妹妹仔縭埋妳男友度 ...
其實大家有無覺得我寫呢個post實屬係度反省自己
我地之前話分手唔係你D表面上睇起來咁簡單
有D說話我不方便講見諒
我相信自己唔會俾其它妹妹機會哈哈
我會好好珍惜我同佢呢段難得嘅感情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-15 01:03 PM 發表

雖然你講嘅說話係難聽D
不過句句都係我喜歡嘅
你講到重點.我以前未識換位思考忽略佢嘅壓力仲大過我.佢一路付出多過我.又包容我
好彩我都醒返
就係因為我宜家明白呢層道理之後先寫低呢篇悔過書
哈哈哈哈
我以後會更加努力去幫佢分擔更多 ...
如果妳後生既時候識諗D
整個人生條路就會平坦D

我地出世到長大都係父母既掌上明珠
結婚那一天就要長大,站起來共同面對生活

年中幾多細路仔細路女過渡唔到

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-6-15 01:20 PM 發表

如果妳後生既時候識諗D
整個人生條路就會平坦D

我地出世到長大都係父母既掌上明珠
結婚那一天就要長大,站起來共同面對生活

年中幾多細路仔細路女過渡唔到 ...
其实我嘅人生路又唔會話好曲折
除左有一段過去式嘅婚姻
我同家人.子女.朋友關係融洽
事業上都算一帆風順
只可以話我遇到一個比我更加優秀嘅人
我相信自己一定可以更加努力
謝謝你師兄

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-15 01:27 PM 發表

其实我嘅人生路又唔會話好曲折
除左有一段過去式嘅婚姻
我同家人.子女.朋友關係融洽
事業上都算一帆風順
只可以話我遇到一個比我更加優秀嘅人
我相信自己一定可以更加努力
謝謝你師兄 ...
知足常樂

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-6-15 01:52 PM 發表

知足常樂
是的!謝謝你🙏

回覆 引用 TOP

恭喜樓主有個咁愛錫你的男朋友
希望樓主也要成長好好珍惜佢
祝你們白頭偕老

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-14 03:28 AM 發表

其實好多師兄話女人貪錢
其實我個人覺得女人其實好簡單
就係得到一個男人嘅心
我同男朋友係一齊2年
分分合合已經有五次
但係次次都係因為我主觀上覺得佢不夠在乎我
每次冷戰完復合之後我地從不提過去
又繼續開開心心係一齊
經過最近發生嘅事同睇過好多姐妹分享嘅戀愛經歷之後我先發覺自己好幸福
如果一個男人真心愛妳、佢唔會關心你過去
佢會同你講過去嘅嘢就忘記、展望未來
如果一個男人真心愛妳、佢唔會介意你嘅子女 ...
恭喜你……祝福你

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-15 12:20 PM 發表

多謝師兄嘅一番肺腑之言
你話人都係貪婪我信
因為人都係好難滿足
因為人係有自己嘅思想.
每個人心裡都住著一隻魔鬼(即係情緒)
我無論對待工作或者係愛情同親情
我永遠記得一句說話
不忘初心
所以我嘅貪婪就係希望我愛嘅人身體健康
我喜歡用時間去見證一個人同一件事
因為只有經得起時間打磨還可以不褪色的嘢先係值得我地去付出更多
係時間裡面我自己都會逐步改變自己
提升自己
經過咁多嘅風風雨雨
我早已經學會 ...
雖然只是短短看你幾段回帖,但我覺得你算係一個識諗嘅人。在人性當中有太多醜惡的地方,如果真係要做到你所講…恕我直言抱著食屎嘅決心都無可能!哈、我認為凡事問心無愧就好。多D感恩。你一定會更成熟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nicnicyin 於 2019-6-15 03:04 PM 發表

恭喜樓主有個咁愛錫你的男朋友
希望樓主也要成長好好珍惜佢
祝你們白頭偕老
謝謝🙏我一定會俾心機好好經營自己
好好珍惜佢對我嘅好
係香討呢個大家庭我真係學到好多野

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]