有一個咁樣嘅男人愛著你足以

女人唔應該成日講分手

熱賣及精選
你應該好索

引用:
原帖由 ngszewai412 於 2019-6-14 04:43 PM 發表

你講分手,但吾係想分手。只係要對方緊張去問你點解。咁吾係嚇?

假如你講分手,又真係想分手,咁對方吾出聲咪禮成,走得。

呢位太太,你拍左兩年就叫分手幾次。我同太太一齊12年都無講過呢d說話。真心去保護一段感情,要知道乜做得乜吾做得,乜說話講得乜吾講得。 ...
聽君一席話勝讀十年書!OK我不再解釋.如果解釋成狡辯.呢個世界原本都沒有感同身受只有冷暖自知.兩個人發生過咩事只有兩個人知道.
非常感謝過來人經驗分享俾我
或許我自己覺得無問題本身就係一種錯誤
我會虛心學習.認真反省
謝謝🙏
我以後都會改進自己

引用:
原帖由 鬼屋疑惑的腰部 於 2019-6-14 11:13 PM 發表

女人唔應該成日講分手
嗯!樓上師兄講果D好有道理.謝謝🙏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 脫褲濟貧' 於 2019-6-14 11:30 PM 發表

你應該好索
你話邊方面

回覆 引用 TOP

麻x煩

引用:
原帖由 荃西人 於 2019-6-15 02:47 AM 發表

麻x煩
你可以扮睇唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-14 03:28 AM 發表

其實好多師兄話女人貪錢
其實我個人覺得女人其實好簡單
就係得到一個男人嘅心
我同男朋友係一齊2年
分分合合已經有五次
但係次次都係因為我主觀上覺得佢不夠在乎我
每次冷戰完復合之後我地從不提過去
又繼續開開心心係一齊
經過最近發生嘅事同睇過好多姐妹分享嘅戀愛經歷之後我先發覺自己好幸福
如果一個男人真心愛妳、佢唔會關心你過去
佢會同你講過去嘅嘢就忘記、展望未來
如果一個男人真心愛妳、佢唔會介意你嘅子女 ...
從你嘅要求和形容嚟睇,你要嘅喺一隻奴隸獸!

睇完樓主一番說法,自己有幾句想講下。曾經我都聽過不少女人話自己簡單…我諗當時可以係有簡單過,但當人去到一個階段自自然就會變。可能看到嘅事多咗,又可能經歷嘅事唔同咗?個人認為人去到一個年紀就有不同的心態。你現在覺得身邊嘅男人好愛你,我替你高興。不過人總是貪婪的,無論貪錢貪心都是貪!沒有時總係想要,但得到時又想得到更多。依點就係人嘅天性,希望樓主首先記住依一點。
第二我想講的係,"一個真正愛你的男人"你以上所說的係唔會咁樣對待你一世的。唔做唔代表唔愛你,或許只是想换個方式比表達升華咗嘅愛啫。我都相信時間只會將最真實的事情放在眼前的!依家有個咁好的男人對你,樓主確係要更加珍惜眼前人了,唔好咁任性啦

引用:
原帖由 亞六 於 2019-6-15 09:19 AM 發表

睇完樓主一番說法,自己有幾句想講下。曾經我都聽過不少女人話自己簡單…我諗當時可以係有簡單過,但當人去到一個階段自自然就會變。可能看到嘅事多咗,又可能經歷嘅事唔同咗?個人認為人去到一個年紀就有不同的心態。你現在覺得身邊嘅男人好愛你,我替你高興。不過人總是貪婪的,無論貪錢貪心都是貪!沒有時總係想要,但得到時又想得到更多。依點就係人嘅天性,希望樓主首先記住依一點。
第二我想講的係,"一個真 ...
無錯!兩點都非常同意!人生若只如初見,但隨著日子,人性就係會怠惰.變幻原是永恆.

事,不能做得太絕,否則,難以進退!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soule 於 2019-6-14 03:28 AM 發表

其實好多師兄話女人貪錢
其實我個人覺得女人其實好簡單
就係得到一個男人嘅心
我同男朋友係一齊2年
分分合合已經有五次
但係次次都係因為我主觀上覺得佢不夠在乎我
每次冷戰完復合之後我地從不提過去
又繼續開開心心係一齊
經過最近發生嘅事同睇過好多姐妹分享嘅戀愛經歷之後我先發覺自己好幸福
如果一個男人真心愛妳、佢唔會關心你過去
佢會同你講過去嘅嘢就忘記、展望未來
如果一個男人真心愛妳、佢唔會介意你嘅子女 ...
拍拖結婚生活生仔都要錢
如果對方只係識一日陪住妳而唔為妳將來打算

咁同妳買隻狗養返佢轉頭有咩分別?

唔係講句說話氹細路女就係在乎
妳咁做係害左自己再害埋對方

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
有個幼稚無腦既阿媽,替你既子女擔心,佢將來長大一定會嫌棄你

最怕樓主呢種女人,又麻煩又作狀

引用:
原帖由 septemberchan 於 2019-6-15 10:56 AM 發表

最怕樓主呢種女人,又麻煩又作狀
佩服你隔著屏你都咁了解我係個麻煩女人.
原來你識讀心術

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paperwork88 於 2019-6-15 10:44 AM 發表

有個幼稚無腦既阿媽,替你既子女擔心,佢將來長大一定會嫌棄你
唔使擔心.我子女過得非常幸福
哈哈哈哈
真係多謝你忙過國家主席
咁體恤民情

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。