IT毒撚樣似金正恩,我阿媽叫我勸我阿妹主動,點算?lol

IT毒撚樣似金正恩,我阿媽叫我勸我阿妹主動,點算?lol E-mail 此主題給朋友

是咁的
最近我姑婆介紹左個剩男比我個妹
話個男人好乖好有錢係個IT人士,影左張相。
我老豆老母見到已經好開心,叫我阿妹要把握機會。
我問阿妹有乜睇法,佢話個男人太肥。
我問肥成點?
佢比左張相我睇。
我講左一句:「再肥d就變金正恩」
我妹大笑:「你講得好啱,真係似金正恩」
無論髮型與身型加上服飾
都係翻版金正恩
只係比金正恩瘦d高d
我阿媽叫我要勸個妹主動d,話個男人條件咁好,好難再遇到。
我口就答我阿媽話我會盡力勸個妹。但心 內暗笑:「IT毒撚樣似金正恩,點主動呀?」
而家唔知點同老母交代😂

熱賣及精選
姑姑,肥水不漏別人田,拿拿臨自己上,今次機會難得,錯過必定後悔。快快拿電話加佢(港版高瘦版金正恩)。

引用:
原帖由 VIP 於 2019-6-12 10:05 AM 發表

姑姑,肥水不漏別人田,拿拿臨自己上,今次機會難得,錯過必定後悔。快快拿電話加佢(港版高瘦版金正恩)。
真係x唔落⋯

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 10:08 AM 發表

真係x唔落⋯
金正恩有權有勢,這個IT男可做之材。你看北韓金正恩老婆不美?相處久了,會由不喜歡變成喜歡,正如你不喜歡自己的工作,不喜歡不喜歡又做了3年多,萬物皆有好的方面,向好的方面看,自然尋到樂趣與喜歡的。所以自古常言:男財女貌,天公地道,合理樂也,快快去吧。

引用:
原帖由 VIP 於 2019-6-12 10:16 AM 發表

金正恩有權有勢,這個IT男可做之材。你看北韓金正恩老婆不美?相處久了,會由不喜歡變成喜歡,正如你不喜歡自己的工作,不喜歡不喜歡又做了3年多,萬物皆有好的方面,向好的方面看,自然尋到樂趣與喜歡的。所以自古常言:男財女貌,天公地道,合理樂也,快快去吧。 ...
我只鍾意靚仔,唔貪圖錢財,唔好意思囉

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 10:21 AM 發表

我只鍾意靚仔,唔貪圖錢財,唔好意思囉
那你今日有沒罷工?金鐘有很多後生有理想的小鮮肉男生,但這些男生沒有錢沒有權勢,如被捕,今後更會沒有希望,你會喜歡這些只有外表靚仔沒有錢沒有將來的小鮮肉嗎?

引用:
原帖由 VIP 於 2019-6-12 10:28 AM 發表

那你今日有沒罷工?金鐘有很多後生有理想的小鮮肉男生,但這些男生沒有錢沒有權勢,如被捕,今後更會沒有希望,你會喜歡這些只有外表靚仔沒有錢沒有將來的小鮮肉嗎? ...
有代溝,理念唔同,好難一齊生活。😂

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 10:41 AM 發表

姑姑,你有沒攪錯?林志玲跟佢老公都差7年,還要語言不通,人家都可以結婚,有什麼難道?我眼見金鐘的靚仔小鮮肉年齡平均18-26歲到!如果年齡差7年,姑姑年齡介于25-33歲都系絕佩呢!而且今期流行姐弟戀,全部都開花結果的!除非姑姑年齡大於這個區間,如果大於這個區間的女士,應該是選擇面包都於靚仔的,正如實際好過姿態喔!這個不用多說及解釋了....妳明白的...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 10:41 AM 發表

姑姑,靚仔小鮮肉被抓啦...姑姑快來金鐘,參予保釋無錢靚仔小鮮肉行動,一字長城,高矮肥瘦,任卿選擇,總有合也,人生樂也。

引用:
原帖由 VIP 於 2019-6-12 11:03 AM 發表

姑姑,靚仔小鮮肉被抓啦...姑姑快來金鐘,參予保釋無錢靚仔小鮮肉行動,一字長城,高矮肥瘦,任卿選擇,總有合也,人生樂也。
冇錢遊乜撚行啊?三餐不濟,樓又冇老公又冇,青春又冇?而家得有份工你係咪要我連工都冇埋呀?

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 11:34 AM 發表

冇錢遊乜撚行啊?三餐不濟,樓又冇老公又冇,青春又冇?而家得有份工你係咪要我連工都冇埋呀?
姑姑你剛才不是話要靚仔?魚與熊掌,不能兩者皆得。你一生就是要面對選擇,如果不是,妳早就找到有錢靚仔的老公啦!人是要面對選擇,現實很殘酷的,妳懂選擇的,你今天不去金鐘選擇靚仔小鮮肉,證明你心中選擇了面包啦...IT金正恩是好盆,可以考慮下,正如妳說工作環境差,老闆又對妳色迷迷,講來講來妳最後都向現實低頭選擇了自己的工作,低頭啦。不要執迷不悔了...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 11:34 AM 發表

你不是之前貼文問意見,說自己裸職還是等公司炒嗎?不如裸職啦!費時到時老闆對妳有非分之想同毛手毛腳啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 09:55 AM 發表

是咁的
我問肥成點?
佢比左張相我睇。
我講左一句:「再肥d就變金正恩
無論髮型與身型加上服飾
都係翻版金正恩
只係比金正恩瘦d高d
我口就 ...
龍珠z人造人19號?(講笑)

仙劍遊戲劇情: https://www.youtube.com/watch?v= ... qgxE_57rlDt49Jzv99y

主角: 李逍遙(一貧道長)、趙靈兒、林月如、阿奴(海棠夫人)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 09:55 AM 發表

是咁的
我問肥成點?
佢比左張相我睇。
無論髮型與身型加上服飾
都係翻版金正恩
只係比金正恩瘦d高d
我口就 ...
姑姑,咁之前個貨車司機點算好呀?

仙劍遊戲劇情: https://www.youtube.com/watch?v= ... qgxE_57rlDt49Jzv99y

主角: 李逍遙(一貧道長)、趙靈兒、林月如、阿奴(海棠夫人)

回覆 引用 TOP

引用:

是咁的
我問肥成點?
佢比左張相我睇。
無論髮型與身型加上服飾
都係翻版金正恩
只係比金正恩瘦d高d
我口就 ...

回覆 引用 TOP

44 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。