註冊 登入

心很累…老公不懂換片,教極也是馬馬虎虎 香討焦點

心很累…老公不懂換片,教極也是馬馬虎虎 E-mail 此主題給朋友

我都知他好累 每天都工作咁耐
但我也不是全職主婦  基本上家裡大小事務都由我打點
尤其BB 和狗狗的所有事
但有時真係抽不到身 需要他幫幫手 可能換片,
但他永遠都馬馬虎虎, 試過換片時 求其抹寶寶的屁股, 搞到他半夜痕哭
他自己都很自責, 但第二三四次又是一樣… 心很累.. 但我也不想去發他脾氣 始終他也很疼愛我地

永遠不要期望改變一個人,與其改變不如適應,他現在的樣子同之前沒有什麼不同

回覆 引用 TOP

世上只有媽媽好!
呢句唔係浪得虛名㗎!

引用:
原帖由 deep1024 於 2019-6-9 11:02 AM 發表

世上只有媽媽好!
呢句唔係浪得虛名㗎!
無錯呀~!

他自責係無用的,做得多自然熟手,我唔信做夠一百次都係無改善。

大把男人唔識換片!

冇時間處理個bb都仲要養狗 算吧啦

嫁佢係你自己揀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月伊貝 於 2019-6-9 10:30 AM 發表

但他永遠都馬馬虎虎, 試過換片時 求其抹寶寶的屁股, 搞到他半夜痕哭
他自己都很自責, 但第二三四次又是一樣… 心很累.. 但我也不想去發他脾氣 始終他也很疼愛我地 ...
分工 係好重要!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月伊貝 於 2019-6-9 10:30 AM 發表

他自己都很自責, 但第二三四次又是一樣… 心很累.. 但我也不想去發他脾氣 始終他也很疼愛我地 ...
唔換片唔俾佢搞

買件成人尿片俾佢試1次佢就會明

回覆 引用 TOP

其實老公扑野勁已足夠...

引用:

三個方法
請工人或鐘點
叫99或外母幫手
辭職做全職媽咪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2019-6-9 11:23 AM 發表

其實老公扑野勁已足夠...
岩一半啦男人除左中意朴野外跟本唔會想幫手換片簡唔中一次個d唔計

回覆 引用 TOP

EC啦,請個年青又靚的做家服,保證老公痴家又聽話

垒起七星灶,铜壶煮三江。摆开八仙桌,招待十六方。
来的都是客,全凭嘴一张。相逢开口笑,过后不思量。
人一走,茶就凉。有什么周详不周详!
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。