不知所謂的弟婦,加埋冇用細佬 香討焦點

弟婦呼吸都係錯嘅 因為佢吸哂d新鮮空氣 搞致樓主淨係可以吸佢呼出黎嘅二氧化碳 弟婦心腸真係好歹毒啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivylala 於 2019-6-8 05:36 PM 發表

大家可以評理

1,結婚之前扮晒乖,去親我冇用屋企食飯都好有禮貌叫世伯伯母食飯,結婚之後一句都冇嗌過,係連老爺奶奶食飯都冇嗌過

2,因為大家都着同一區,之前我去見工咁岩撞正佢又想見嗰份,但我係大學生佢係中五程度,唔係話歧視只係機會率我會高啲,係未見工之前佢變係我細佬面前喊,搞到我決定唔見呢份工,最後佢都落選,宮心計。

3,籌備結婚嗰陣時,禮金一加再加,而家賣女啊?

4,結 ...
一個女人騎住成家人

回覆 引用 TOP

成家前世欠咗條女。

回覆 引用 TOP

你老豆老母忍得到咪得囉

回覆 引用 TOP

愿打願挨,人地細佬冇出過半句聲喎???

回覆 引用 TOP

你個弟婦應該係d死港女睇埋d咩baby condom討論區,呢個討論區我睇過,似邪教一樣比d唔正常嘅資訊d女人,意志力薄弱就會中招。我個弟婦婚後都變變地,不過我細佬震得住佢。
再加上你細佬好冇用,形成呢個局面。我信你,因為我都見過呢d女人,恐怖過恐佈分子,毫無道理可言㗎。

回覆 引用 TOP

我係你就間接地介紹條新女比你細佬識

回覆 引用 TOP

咪唔畀現錢你父母囉!唔係叫你唔養佢哋!始終係你父母,如果得嘅,屋租你咪頂埋,如果自己樓,就負責日常開銷,反正你都係同父母住,你自己住都要開銷,咁你父母理應有少少積蓄自己用,佢哋鍾意用老本貼佢個仔,你咪由佢,總之你畀夠你父母食住,其他有嘅咪一千幾百心意囉!如果你父母開口問你囉!一定一定唔好過現錢佢哋手,佢哋要乜食乜你買畀佢哋,當然睇自己能力,但係唔好名貴嘢!免得佢哋舉咗貼你細佬,總之你父母日常基本,你攪掂佢哋應該冇嘢話得你,但你要企硬話明唔會幫佢哋貼你細佬

回覆 引用 TOP

叫你阿爸媽量力而為

唔好為個仔同孫搞壞自己身體

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivylala 於 2019-6-9 12:00 AM 發表

係㗎
我覺得最無用係我囉

見到一啲唔公平嘅事但又做唔到任何野
做女嘅又要睇住老竇老母比人哋當工人咁駛
1係爭氣。1係忍。最後搬。

回覆 引用 TOP

講真吖 我個仔第時娶老婆我唔會幫睇完你呢篇嘢。。 更肯定咩都唔應該幫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivylala 於 2019-6-8 08:34 PM 發表

希望可以禮貌理性回答你

我細佬咪就係男家囉
依家就係講緊我細佬冇用
明明有四件媽咪衫,點解女家個老母可以自行決定要咗三件, 留返一件俾我阿媽,而佢唔出聲?

如果要嘈,當時一定可以儲返件返嚟,我阿媽就係唔想細佬難做決定返大陸自己出錢自己做衫

希望你分得清男家同女家,謝謝
我係代表男家

其實、之前細佬老婆未嫁之前好有禮貌,但一開始談婚論嫁成個人變晒

...
完全理解
我之前條女個細佬同樣係廢拉柴
成日响家姐面前乍死,然後响我身上R着數
結果之前條女個老母太過份,要我父母同佢分身家,我立刻一腳伸9開佢
之後斷斷逐逐揾我,我唔7so佢
有一次,佢老母打嚟,我吊7佢,你賣女唔撚代表我要買,叫佢米撚煩

回覆 引用 TOP

你細佬同我阿哥一銀樣, 冇能用架都係, 我已經當冇左個阿哥, 我遲d會去改姓tim!

回覆 引用 TOP

想認識你 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ivylala 於 2019-6-8 05:36 PM 發表

大家可以評理

1,結婚之前扮晒乖,去親我冇用屋企食飯都好有禮貌叫世伯伯母食飯,結婚之後一句都冇嗌過,係連老爺奶奶食飯都冇嗌過

2,因為大家都着同一區,之前我去見工咁岩撞正佢又想見嗰份,但我係大學生佢係中五程度,唔係話歧視只係機會率我會高啲,係未見工之前佢變係我細佬面前喊,搞到我決定唔見呢份工,最後佢都落選,宮心計。

3,籌備結婚嗰陣時,禮金一加再加,而家賣女啊?

4,結 ...
4. 你係大姑奶,係主人家,從來未聽過要收返囍帖⋯即係你主人家宴客,又送返張請帖比自己呀?

唔洗咩都炒埋一堆來罵下麻,大姑奶?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。