不知所謂的弟婦,加埋冇用細佬 香討焦點

引用:
原帖由 9點9 於 2019-6-8 11:28 PM 發表

明白嘅,爸爸身體有事最終都係搵你,
你細佬未必唔理,可能因為咁你好激氣啦,
又唔係自己錯,要帮手埋單。
又或者調轉咁講,有一日你帮到心累,等你自己放棄。
我有一個家人,帮另一個家人還緊賭債,
我本人帮過手,佢欠我嘅錢未還,
呢位帮手還賭債家人已經還到好辛苦 ,
賭債已經攪到其他親戚,
但我唔會再帮手,再帮落去無意思,
因為我睇唔到當事人會改,
只係不停講大話,
做人最緊要知自己做緊咩,唔好後 ...
真係涉及到賭錢,以我嘅經驗, 10個話戒到10個都係講大話,始終心癮好難戒

好似吸毒咁

回覆 引用 TOP

窮人的苦難

一睇就係沒嫁人港女

引用:
原帖由 寒冬白滑的牛 於 2019-6-8 11:36 PM 發表

我覺得你細佬卑八婆蒙蔽雙眼,係我就爆佢,順便揼返隻狗比佢,叫佢食自己。你最好搬出去住,始終呢啲都係冇眼睇,你父母一個願打一個願崖,由你父母啦,你父母都唔係細個啦,佢哋頂唔順就出聲,你係擔心父母嘅,帶佢哋做body check,你父母同你細佬嘅關係就唔好理啦 ...
你講得啱呀

身體檢查做咗就係知道老竇有高血壓

高血壓食西藥其實就越食越衰
食中藥慢慢調理

其實有俾足家用佢哋,但佢哋又唔會攞啲錢去調理自己身體,我唔知其他啲老人家係咪都係咁,所以除咗家用之外我仲要額外再買一啲中藥比我老竇食

其實佢哋兩個知我老竇唔舒服,好心就唔好再當我老竇工人咁駛

我真係好無奈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沉睡灰腳毛 於 2019-6-8 11:41 PM 發表

一睇就係沒嫁人港女
討論區有一個特別之處

就係當你唔夠人講嘅時候就會話人哋係港女宅男

如果講港女,我諗我個弟婦就真係港女仲要有公主癌症

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賭爸 於 2019-6-8 11:40 PM 發表

窮人的苦難9764195
呢個真係題外話

點解佢可以肥到咁樣?
好食好住有BB都唔會走樣走到咁

其實係你細佬無用而導致

引用:
原帖由 ngben 於 2019-6-8 11:45 PM 發表

其實係你細佬無用而導致
係呀
根本個題目我已經寫咗係我個細佬冇Q用

有時有啲嘢我父母唔想破壞佢哋感情所以唔出聲

但我細佬有眼㗎嘛,個老婆唔尊重翁姑係咪都應該講一兩句呢,所以最大問題其實係我細佬

如果佢有用啲識得同個老婆溝通下我諗我唔會出呢個post囉

引用:
原帖由 ivylala 於 2019-6-8 06:21 PM 發表

個女人喊呀
我老母叫我唔好同佢爭咁我可以點呀

要唱佢再開埋名唱佢啦
你成家家人都無x用,講完。

婚後現曬形。

引用:
原帖由 ivylala 於 2019-6-8 11:44 PM 發表

呢個真係題外話

點解佢可以肥到咁樣?
好食好住有BB都唔會走樣走到咁
大肚
佢係西人半唐潘

港女遇着老婆奴,條女好能彩

引用:
原帖由 ivylala 於 2019-6-8 05:36 PM 發表

大家可以評理

1,結婚之前扮晒乖,去親我冇用屋企食飯都好有禮貌叫世伯伯母食飯,結婚之後一句都冇嗌過,係連老爺奶奶食飯都冇嗌過

2,因為大家都着同一區,之前我去見工咁岩撞正佢又想見嗰份,但我係大學生佢係中五程度,唔係話歧視只係機會率我會高啲,係未見工之前佢變係我細佬面前喊,搞到我決定唔見呢份工,最後佢都落選,宮心計。

3,籌備結婚嗰陣時,禮金一加再加,而家賣女啊?

4,結 ...
唔好理佢地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 工廠男 於 2019-6-8 11:53 PM 發表

你成家家人都無x用,講完。
係㗎
我覺得最無用係我囉

見到一啲唔公平嘅事但又做唔到任何野
做女嘅又要睇住老竇老母比人哋當工人咁駛

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。