一個男人廢到咁

一個男人廢到咁 E-mail 此主題給朋友

一個40幾歲男人,有個仔10幾歲,兩公婆由細到大好小理佢,因為跟老人家住,每星期返黎1-2次,又話自己好忙,兩公婆見到個仔通常鬧佢唔溫習成績有問題,又唔比佢去街。

講翻轉頭,個男人由中學同佢老婆認識,拍拖時已經好多人反對,最後因為有左先結婚,鬼叫佢老婆咁鐘意佢咩,個男人由細到大無比過錢去養個仔。

個男人中學未畢業,讀完書去便利店做8小時又話辛苦,轉過好多間,次次都係同老闆嘈而唔做,去渣車唔夠1星期就撞左部車,每日做8小時話要返屋企訓午睡2個幾小時,之後有左就迫住結婚啦,結婚無耐就攪自殺,個仔又未出世,醫生初頭都叫做足心理準備,我心諗真係死左先好,點知醫左幾個月佢大命死唔去,但有小小傷殘,加埋個腦殘。

休息左2年多,叫佢考牌做保安啦,頭幾年轉左10間8間,一係話返12小時好辛苦,一係話得萬五蚊咁小,又唔想輪班,唔想返工就詐病,又話心口痛,又話頭暈,佢打幾日機又唔見佢話病,大家都知做保安請假最好預先申請,上司唔批都要放,無次做得長。

試過拎住1萬幾千去澳門賭,點知輸左60萬,比人押佢返黎,佢話想屋企生活好d.......

近排轉左另一間大公司做保安,又話要放星期六日,做左2日又話唔做,佢話公司要佢巡幾層樓好辛苦,唔想做,要老婆同佢辭職,間公司叫佢幫多幾日,老婆都叫佢做多幾日好黎好去,佢立即扮暈走去醫院。

老婆家人都比意見佢,但佢竟唔接受,又係到扮病,叫佢老婆話下佢,出黎做野唔可以咁,但佢老婆又驚佢自殺.............唉

真係愛情好麻木

個男人, 不值一提

最大問題, 係個女人, 愚昧無知, 不斷製造悲劇, 連累家人和下一代

這不是愛情, 女的是性格缺陷, 心理問題

女方由細都大都唔聽人講,成日話佢老公好可憐,男人個家庭父母都鐘意去玩女及賭錢,只有佢阿嬷正常,幫個孫還過幾次賭債,成日想望發達唔使做,之前問女方家人借錢去做生意,借左比佢都攪唔成,你話真係廢,有次打老婆最佳時機去離婚,唔夠7日就返去搵返個老公
引用:
原帖由 401 於 2019-6-6 09:31 AM 發表

個男人, 不值一提

最大問題, 係個女人, 愚昧無知, 不斷製造悲劇, 連累家人和下一代

這不是愛情, 女的是性格缺陷, 心理問題

故仔黎架? 有冇咁誇張?
如果係真 個仔就陰公呀  
希望個仔大個左唔好似老豆

引用:
原帖由 a9358777 於 2019-6-6 04:20 PM 發表

如果係真 個仔就陰公呀  
係個女人有問題

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 fung_chun 於 2019-6-6 11:39 AM 發表

女方由細都大都唔聽人講,成日話佢老公好可憐,男人個家庭父母都鐘意去玩女及賭錢,只有佢阿嬷正常,幫個孫還過幾次賭債,成日想望發達唔使做,之前問女方家人借錢去做生意,借左比佢都攪唔成,你話真係廢,有次打老婆最佳時機去離婚,唔夠7日就返去搵返個老公

...
可憐之人必有可恨之處,人地心甘命抵要跟住個廢人,你係外人咪咁多事啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a9358777 於 2019-6-6 04:20 PM 發表

如果係真 個仔就陰公呀  
咁都生存都四十幾歲,係香港地,真係可能咩?
人貴自知,我咁靚仔都失戀,
呢D窮九,仲有女,仲中出生個仔.
無天理.

富而無驕易,貧而無怨難

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
如果係故仔就好,跨張都仲有好多。

好彩個仔由細到大跟老家人住,教得唔唔錯,起碼唔會學壞先。
引用:

如果係真 個仔就陰公呀  

回覆 引用 TOP

我都覺得係,但話左幾十年都係咁
引用:
原帖由 韓風可愛的主席 於 2019-6-6 09:28 PM 發表

係個女人有問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fung_chun 於 2019-6-5 11:22 PM 發表

一個40幾歲男人,有個仔10幾歲,兩公婆由細到大好小理佢,因為跟老人家住,每星期返黎1-2次,又話自己好忙,兩公婆見到個仔通常鬧佢唔溫習成績有問題,又唔比佢去街。

講翻轉頭,個男人由中學同佢老婆認識,拍拖時已經好多人反對,最後因為有左先結婚,鬼叫佢老婆咁鐘意佢咩,個男人由細到大無比過錢去養個仔。

個男人中學未畢業,讀完書去便利店做8小時又話辛苦,轉過好多間,次次都係同老闆嘈而唔做,去渣 ...
條仔個樣應該好型

嫁件廢柴

呢個世界唔係錢就係性

回覆 引用 TOP

個妻子,應該有精神病
斯德哥爾摩症候群

諗唔到點解另一伴咁,而妻子會覺得佢慘、可憐、同情佢,什至幫佢,愛上佢

只有精神病,先會咁🙊

引用:
原帖由 mimimimi1357 於 2019-6-7 10:46 PM 發表

個妻子,應該有精神病
斯德哥爾摩症候群

諗唔到點解另一伴咁,而妻子會覺得佢慘、可憐、同情佢,什至幫佢,愛上佢

只有精神病,先會咁🙊
男既痴女既傻, 物以類聚衰埋一堆, 還要製造下一代, 唔怪知得咁多年青人去跳樓

40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。