愛情的確同錢有關

愛情的確同錢有關 E-mail 此主題給朋友

有一次,我問起女友,如果我搵得萬幾蚊,會唔會仲追到你。
佢話比較難,將來生活有好多地方都需要用錢。如果其中一方有事,另一方都可以幫手照顧,唔會冇飯食。
所以我追到佢,好彩我人工高過佢。由於買股票輸晒d錢,依家要開始儲錢了,呢樣佢都接受到,都算好了。如果其他女仔,可能要車要樓要旅行。

未必個個女仔都咁拜金(要你有車樓),係睇你運氣如何,有冇機會識到一個要求冇咁高,唔洗餐餐要老憑要你比。
我冇車冇樓都追到佢,你地努力搵都一定得。
我覺得,好似搵d收入低過自己的女仔,成功機會會大d🤔🤔你有其他才華就另計啦。

即係,女仔會睇錢,但唔係個個都要你好有錢,女仔覺得你要比到佢基本生活,唔洗憂柴憂米,咁就可以。呢類女仔係依然存在。而果d有樓有高潮果d女,可以skip

各位加油啦!

(半打氣文,個post連貫唔係咁好,請見諒,希望個跌吉唔好咁多負能量)

熱賣及精選
引用:
原帖由 戰列艦 於 2019-6-2 09:32 AM 發表

佢話比較難,將來生活有好多地方都需要用錢。如果其中一方有事,另一方都可以幫手照顧,唔會冇飯食。
所以我追到佢,好彩我人工高過佢。由於買股票輸晒d錢,依家要開始儲錢了,呢樣佢都接受到,都算好了。如果其他女仔,可能要車要樓要旅行。

未必個個女仔都咁拜金(要你有車樓),係睇你運氣如何,有冇機會識到一個要求冇咁高,唔洗餐餐要老憑要你比。
我冇車冇樓 ...
支持正能量, 恭喜您搵到個女朋友

大師父北戴河永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 戰列艦 於 2019-6-1 05:32 PM 發表

我冇車冇樓 ...
人品人格比金錢重要。 

唔好似啲賤男,無錢仲要周圍玩,周圍滾,有女朋友扮無,繼續網上溝女聊女。 如果唔係拆穿佢,佢女朋友知道左,呢家會繼續滾女。 一開始已經假,唔係真心,永遠唔會成功。 

引用:
原帖由 戰列艦 於 2019-6-2 09:32 AM 發表

我冇車冇樓 ...
吟詩算唔算其他才能

引用:

我冇車冇樓 ...
啲七姑碌係唔會接受得到正能樣㗎~~

引用:

我冇車冇樓 ...
人望高處,水望低流。

愛情和錢無關。只和外表。談吐。感覺有關。但愛情後既生活就同錢有關

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-6-2 05:03 PM 發表

吟詩算唔算其他才能
哄到就應該算,例如:七日不見,如隔一週

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2019-6-2 05:35 PM 發表

愛情和錢無關。只和外表。談吐。感覺有關。但愛情後既生活就同錢有關
咁又係,初初追到佢,的確係做左d野打動到佢🤔令佢對我有感覺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港豬豬 於 2019-6-2 10:08 AM 發表

人品人格比金錢重要。 

唔好似啲賤男,無錢仲要周圍玩,周圍滾,有女朋友扮無,繼續網上溝女聊女。 如果唔係拆穿佢,佢女朋友知道左,呢家會繼續滾女。 一開始已經假,唔係真心,永遠唔會成功。  ...
player性格冇辦法我之前識過一個player,但佢算好人,表明話唔會一齊,可能係我太乖

珍惜眼前人!

回覆 引用 TOP

人在世間!有數唔盡咁多野係的確同金錢有關。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 戰列艦 於 2019-6-2 02:38 AM 發表

player性格冇辦法我之前識過一個player,但佢算好人,表明話唔會一齊,可能係我太乖
所有野都有因果。 佢越在意既野,就越有問題及得唔到。  

佢從來無珍惜過身邊人,都三次以上,咁多次唔會係偶然,因果必報,太多罪孽,佢唔信我,應該睇返批命師父講啦,報告亦顯示左,真的再唔改無機會。

回覆 引用 TOP

愛情最後也要面對現實,有這樣一個成熟的女友也不錯

回覆 引用 TOP

話無關都係呃你啦。
當你窮嘅時候,做咩都係錯,講嘢都細聲啲。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。