終於攞出我的勇氣了!

終於攞出我的勇氣了! E-mail 此主題給朋友

平日比其中一個家姐蝦蝦霸霸,
每個姐妹都無一幸免比佢鬧。
上至大家姐,下至我哋做細嘅都
經常比佢剷,可能佢以為佢係(無則天)
經過上次嬲到我由城門水塘最篤果度行
落山行到梨木樹巴士站先有車坐果陣,我
已經唔想再容忍呢個家姐了!
今日為咗我細佬生日食餐飯都咁多挑剔,
又響群組中傷我同另一個家姐,我已經
無法忍住了!反面就反面吧!反正又唔係
佢養住我哋,點解要睇佢面色?
借錢就認我哋班姐妹,無事無幹果陣就
當我哋係臭四。試問…邊有啲咁嘅屋企人?
之前佢兩公婆做生意,周轉唔嚟,係咁問
我哋借錢,我借出去嘅一分利息都無收佢兩公婆,筆錢幾年後先還晒比我。
我姐夫即時她老公,借我錢已經有五年了!
這是另一筆錢,屬於小數目。佢本來講好咗話每個月灘還比我,但就無咗件事,雖然催促過好幾次,我妹都有幫我催促姐夫,但一直無還過,同我講話當投資響佢度。
我可以點?又唔可以比宜家反面個家姐知道,驚佢兩公婆六國大封相就唔好啦!
唉…做人真難。

支持你有自己底缐

為理想而奮鬥,為成功而享受!
私底下搵佢傾囉,問佢每月可以還幾多,起碼多少都有d啩

引用:
原帖由 多少柔情多少夢 於 2019-6-1 12:52 PM 發表

借錢就認我哋班姐妹,無事無幹果 ...
您哪裡拿出勇氣了??

大師父北戴河永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子

引用:
原帖由 商界紫色的主角 於 2019-6-1 12:56 PM 發表

私底下搵佢傾囉,問佢每月可以還幾多,起碼多少都有d啩
我哋成日見面架,過時過節成班姐妹去佢屋企聚腳食飯。其實我唔係咁好意思追人還錢的。之前叫我妹幫我問姐夫幾時還,我姐夫同我妹講,會每個月灘還。但我一直無收過錢,到見到面果陣,我親口問姐夫,佢話當投資響佢度,咁我仲點咁再追呢?

引用:
原帖由 男人小笨象 於 2019-6-1 12:56 PM 發表

支持你有自己底缐
象象,我做人無底線,忍耐力可以好強。所以,從來無人比面我

借得就預左茅得還

引用:
原帖由 多少柔情多少夢 於 2019-6-1 01:01 PM 發表

象象,我做人無底線,忍耐力可以好強。所以,從來無人比面我
我地雖然只在香討認識,我會尊重你

為理想而奮鬥,為成功而享受!
引用:
原帖由 地藏菩薩 於 2019-6-1 12:57 PM 發表

您哪裡拿出勇氣了??
我咪響群組鬧佢囉!又錄音話佢成日唔尊重我哋班姐妹,鬧佢有乜咁巴閉?

咁投資到某個日子都有結算㗎,例如一年結一次或半年,結果賺定蝕呢?都要有個交代!

回覆 引用 TOP

你姐夫依d人最仆街,爭人$咪同人講每月還幾多慢慢咪還清、咩叫當投資?我有應承過咩?白痴!騙子

引用:
原帖由 多少柔情多少夢 於 2019-6-1 12:52 發表

借錢就認我哋班姐妹,無事無幹果 ...
家家有本難念的經😔

引用:
原帖由 多少柔情多少夢 於 2019-6-1 01:03 PM 發表

我咪響群組鬧佢囉!又錄音話佢成日唔尊重我哋班姐妹,鬧佢有乜咁巴閉?
啊~ 家和萬事興

大師父北戴河永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子
引用:
原帖由 男人小笨象 於 2019-6-1 01:03 PM 發表

我地雖然只在香討認識,我會尊重你
多謝你呀!其實同我做朋友很舒服的。
我又好就得人,友善
但就好蠢,成日比人鬧

引用:
原帖由 kinkin59 於 2019-6-1 01:07 PM 發表

家家有本難念的經😔
唉…別人的兄弟姐妹好團結,但我班姐弟妹…不予置評了!🙈

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。