• 瀏覽: 4,828
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 MushroomPiece 於 2019-5-31 01:25 PM 發表

媽媽奶我都見人有飲,但其實要飲到幾時?
又冇話一定飲到幾時,我個陣由有左4個月飲到生,生完之後就轉左babynex餵人奶個隻媽媽奶,奶水嘅營養都會好d
我而家餵人奶有keep住咁飲ar。

L0ve y0u f0rever <3"
引用:
原帖由 MushroomPiece 於 2019-5-31 01:24 PM 發表

我見有媽媽係食藥丸,有d就係飲媽媽奶,有冇話邊隻好d?
我食maxxxna,我覺得佢成份已包埋葉酸同孕婦所需嘅維他命,營養較全面,每日食一粒亦都好方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Coyee_baby 於 2019-6-3 12:56 PM 發表

又冇話一定飲到幾時,我個陣由有左4個月飲到生,生完之後就轉左babynex餵人奶個隻媽媽奶,奶水嘅營養都會好d
我而家餵人奶有keep住咁飲ar。
即係媽媽奶佢有分兩隻?

引用:
原帖由 赤化鳥的香港 於 2019-6-12 11:49 AM 發表

即係媽媽奶佢有分兩隻?
係呀,一隻係想生b同陀緊時候飲,另一隻就係餵人奶個陣可以飲

L0ve y0u f0rever <3"

回覆 引用 TOP

葉酸係我地平時食嘅蔬菜都可以吸收到
而吸收過量係會令bb患上自閉症嘅機會增加
所以要唔要食葉酸係視乎你食得夠唔夠菜

回覆 引用 TOP

係遲左少少,一般懐孕前已經開始食,不過宜家食都仲可以保究

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殺人花 於 2019-6-2 12:10 AM 發表

之前好聽過過份給取葉酸,可能會引致BB係自閉!我唔係好肯定,自己上網睇吓。
我有兩個小朋友,太太懷孕有食葉酸,兩個囝仔唔係A仔。
食番適量既葉酸就OK,唔好過量

回覆 引用 TOP

Is late but still needed

回覆 引用 TOP

葉酸同DHA知有左就食得,DHA我食enfinitas個隻,易吞

回覆 引用 TOP

yes for sure

回覆 引用 TOP

飲惠c 隻媽媽奶都有葉酸
用黎做早餐好方便

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]