註冊 登入

[100%愛情自玄其說] 這個世界還會有真愛嗎?

這個世界還會有真愛嗎? E-mail 此主題給朋友

當自己慢慢長大之後先發覺世界已經沒有了我們想像中的那麼單純.
好多人話女人貪錢,男人很渣.我未試過貪人錢都未覺得自己遇到了渣男,
一段感情結束沒有贏家也不存在後悔兩個字,我相信經歷過之後我更好的成長了自己.無需去懷念過去.
好多人話女人過左30歲以後就已經玩完.
我覺得最好嘅愛情唔應該係貪欲.簡簡單單相敬如賓
一起過著食人間煙火的生活.我很嚮往果種兩個人一齊奮鬥,週末嘅時候一齊去街市買D兩個人喜歡嘅菜返屋企煮一餐人間美味。
愛情不存在邊個付出多或少。最緊要係兩個人不受外界誘惑,
平常心對待生活.也會譜寫最美好嘅愛情.
我係度同昨天以前發生嘅所有事講一聲bye-bye⋯⋯好好經營自己嘅事業.迎接一個真正願意同我一齊食人間煙火嘅伴侶.祝所有人幸福.晚安
(同時我昨天點解會突然之間話同佢分手、係因為我同佢根本唔係一個世界嘅人.因為佢話我知佢身邊朋友都係自己有老婆出邊有小三小四.更離譜嘅係佢嘅朋友因為小三同前妻離婚之後娶小三,宜家又背著轉正後嘅小三又有其他女人.雖然我好相信佢,但係佢嘅說話突然讓我覺得我同佢三觀完全不同.我始終相信物以類聚.我從來都未有破壞佢嘅家庭,但係我真係唔希望自己成為佢朋友果D女人一樣下場.係佢地眼中男人鍾意靚女天經地義,我更期待從一而終嘅愛情,而唔係男人你係出邊點玩都可以,一定要識得返屋企.咁樣嘅關係我情願自己一個人孤獨終老.你幾優秀都與我無關.因為我欣賞不來,昵個係我做人嘅底線同原則)

熱賣及精選
引用:
原帖由 soule 於 2019-5-26 12:27 AM 發表

當自己慢慢長大之後先發覺世界已經沒有了我們想像中的那麼單純.
好多人話女人貪錢,男人很渣.我未試過貪人錢都未覺得自己遇到了渣男,
一段感情結束沒有贏家也不存在後悔兩個字,我相信經歷過之後我更好的成長了自己.無需去懷念過去.
一起過著食人間煙火的生活.我很嚮往果種兩個人一齊奮鬥,週末嘅時候一齊去街市買D兩個人喜歡 ...
因為我微信裡面全部都係D客人同朋友,所以我只可以係度傾訴自己嘅心聲,抱歉.又長篇大論一番.以後我希望自己寫多D正能量嘢.今晚係最後一次.我希望自己越來越堅強.不受任何困擾.幸福快樂迎接自己新嘅每一天,每日最幸福嘅事係我第一日睜開雙眼發現自己仲活著.沒有比這更幸福嘅事,所以我地每一個人就算點孤獨都要好好珍惜自己

引用:
原帖由 soule 於 2019-5-26 12:27 AM 發表

一起過著食人間煙火的生活.我很嚮往果種兩個人一齊奮鬥,週末嘅時候一齊去街市買D兩個人喜歡 ...
您好感慨吖

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-5-26 12:49 AM 發表

您好感慨吖
哈哈哈!純粹無地發洩.紀錄下自己嘅成長經歷

引用:
原帖由 soule 於 2019-5-26 12:52 AM 發表

哈哈哈!純粹無地發洩.紀錄下自己嘅成長經歷
今晚有酒今晚醉啦!您做得啱、我前度當時都同我講佢D兄弟朋友個個幾個老婆、仲要和平共處、暗示我忍扮蠢、我永遠都係正印、阿一、我對有嘗試扮唔知、但小妹(小三其中一個)踩到上心口、我退位讓賢、一次又一次、物以類塹、您啱'未太傷、走

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-5-26 01:01 AM 發表

今晚有酒今晚醉啦!您做得啱、我前度當時都同我講佢D兄弟朋友個個幾個老婆、仲要和平共處、暗示我忍扮蠢、我永遠都係正印、阿一、我對有嘗試扮唔知、但小妹(小三其中一個)踩到上心口、我退位讓賢、一次又一次、物以類塹、您啱'未太傷、走 ...
其實我同佢之前關係都OK.琴晚听到D说话瞬间让我明白出淤泥而不染 濯清涟而不妖.就算佢幾值得我信任都好,我更加相信自己嘅直覺.所以我喜歡簡單嘅人.因為我有能力養活自己,我需要愛情而唔係緊緊活係當下

引用:
原帖由 soule 於 2019-5-26 01:08 AM 發表

其實我同佢之前關係都OK.琴晚听到D说话瞬间让我明白出淤泥而不染 濯清涟而不妖.就算佢幾值得我信任都好,我更加相信自己嘅直覺.所以我喜歡簡單嘅人.因為我有能力養活自己,我需要愛情而唔係緊緊活係當下 ...
愛情唔係一往情深或有情有義'、就得、要遇上對的人、我自己錯愛、有眼無珠

引用:
原帖由 soule 於 2019-5-26 01:08 AM 發表

其實我同佢之前關係都OK.琴晚听到D说话瞬间让我明白出淤泥而不染 濯清涟而不妖.就算佢幾值得我信任都好,我更加相信自己嘅直覺.所以我喜歡簡單嘅人.因為我有能力養活自己,我需要愛情而唔係緊緊活係當下 ...
大部份男人都唔簡單

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-5-26 01:11 AM 發表

愛情唔係一往情深或有情有義'、就得、要遇上對的人、我自己錯愛、有眼無珠
你都無需自責.我覺得人要向前看,我能體會到一個女人用情之後被傷嘅感覺,因為我都有試過傷心,但係我好易調整自己.唔好鑽牛角尖.因為每個人都係一個獨立嘅國體.你永遠唔知道對方係度唸咩.所以同樣人地對我地都有同樣嘅感覺,所以平常心對待.其實關於每個人都唔簡單我個人嘅睇法就係我地自己其實一樣唔簡單,人其實都係善良嘅,只不過每段際遇不同,所做出嘅行為都不一樣.往好嘅方面唸.

引用:

不小心付出了真愛,現在很傷心

主機板:MSI  Z270-A PRO
中央處理器:Core i7-7700K
記憶體 A-data DDR4 2133 16GB
顯示卡:Gigabyte GTX1080 8GB GDDR5
硬碟:SDSSDA480G+M4 128GB+WD 1TB Blue
電源:Antec High Current Gamer HCG-620M
散熱器:貓頭鹰NH-D14 顯視器: DELD06F DELL U2515H
「我從來都未有破壞佢嘅家庭」
咁即係你明知對方有老婆,你都同佢一齊?

[quote]原帖由 soule 於 2019-5-26 01:21 AM 發表

引用:
原帖由 古理梧島 於 2019-5-26 01:24 AM 發表

「我從來都未有破壞佢嘅家庭」
咁即係你明知對方有老婆,你都同佢一齊?
你理解錯誤.佢地已經離婚.

引用:
原帖由 冷馬在手 於 2019-5-26 01:22 AM 發表

不小心付出了真愛,現在很傷心
你話我定係你自己

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2019-5-26 01:25 AM 發表

曾經有一個男人同我講我好窮、老實我好窮吖、有都係我其中一個細嘅醫藥、我預放棄不要
當你遇到一件事之後你其實學會成長自己.係將來嘅人生道路上你會識得去唸.去思考.反過來上一段未必係傷害.其實往往係好事,係提升你嘅導師.

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。