有呢哋屋企人點算

有呢哋屋企人點算 E-mail 此主題給朋友

本嚟以為自己搵到個筍盤,潛力股。點知生咗小朋友之後先至發覺系一個惡夢。

1. 本嚟奶奶話湊B, 臨生之前先至話唔湊
2. 生B前,發覺老公有嚴重疾病,好彩個女無事
3. 坐月的時候,夫家屋企人無來睇過我,包括奶奶(住得唔遠)
4. 坐月的時候先至知老公有財務問題(已經第二次)
5. 老公由始至終都无想過將來,2010年明明有能力有屋企人支持買樓唔買, 一路租屋住,成日覺得自己搵到
6. 老公每隔幾年就去街邊睇相佬度睇,人地講的話犯太歲要小心,又唔跟著做
7. 屋企人唔係香港,叫天不應叫地不聞

未來的路我可以點做? 講得難聽d, 死左都无人知,個女岩岩出世未夠一歲。😭😭

引用:
原帖由 Zion62 於 2019-5-25 08:09 PM 發表

有需要,搵社工,區議員
搵緊社工,但社工拖左我半年,又話要呢樣隔左兩個月又話要果樣

引用:
原帖由 Zion62 於 2019-5-25 08:55 PM 發表

揾區議員
有用咩

引用:
原帖由 mimimimi1357 於 2019-5-26 01:56 AM 發表

我唔太明搵社工目的係...?

1. 奶奶無湊,未賞唔係好事😊因為上一代同呢一代兩個世界...只要你諗下,如果比佢湊,會同你日日鬧交,你重會交比佢嗎?

2. 嚴重疾病?可以講係咩病?會有生命危險?遺傳病?肝病?

3. 坐月呢⋯⋯你丈夫有無幫你手?真係啊!奶奶靠唔住!如果靠得住,真係福氣
可惜,香港一百個家庭,可能得一個家庭係無婆媳問題⋯⋯只要你明白,應該唔會嬲

4. C6財 ...
宜家有返工噶

引用:
原帖由 Clumsy117 於 2019-5-26 12:20 PM 發表

未婚前,你如個覺得他是筍盤,潛力股呢
又如何

引用:
原帖由 andyloe 於 2019-5-26 07:03 PM 發表

本嚟以為自己搵到個筍盤,潛力股。點知生咗小朋友之後先至發覺系一個惡夢。
 睇你開頭咁寫 就肯定你係貪錢的 習帝子民 ...
如果係貪錢,就會直接搵有錢佬,而且有條件搵個好少少的,人之常情。如果你講到自己甘唔貪錢,可以聽日返去辭職,甘就證明你唔貪錢喇

搵過社工,都係按本子辦事,由第一次見到宜家已經過左半年,有一次傾完,好彩BB唔係隔離 如果系,我地好可能已經唔系呢個世界

引用:
原帖由 真中國人 於 2019-5-27 05:27 PM 發表

你真的全家都不是人,是禽獸!全家都應該受報應,死清光!怎麼全家都這麼自私惡毒!全家都是騙子!
希望你無小朋友,如果你甘樣教小朋友唔知會教出點樣的效果

引用:
原帖由 mimimimi1357 於 2019-5-27 03:53 PM 發表

你老公欠債,欠幾多?
重有無工人你使?
其實佢咩病啊?

樓主又唔講...
如果佢好過份,大家幫你鬧爆佢
鬧又有咩用,真有需要的時候,睇住下我個女仲感激不盡。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimimimi1357 於 2019-5-27 03:53 PM 發表

你老公欠債,欠幾多?
重有無工人你使?
其實佢咩病啊?

樓主又唔講...
如果佢好過份,大家幫你鬧爆佢
差唔多一百啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真中國人 於 2019-5-27 05:27 PM 發表

你真的全家都不是人,是禽獸!全家都應該受報應,死清光!怎麼全家都這麼自私惡毒!全家都是騙子!
而且人,最終都係死。。。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。