奶奶鬧我唔識湊仔

奶奶鬧我唔識湊仔 E-mail 此主題給朋友

奶奶耐唔耐都有上黎探下我地,順便睇下個孫

由我同我老公一齊佢已經唔多鍾意我,我以為個仔出左世就有好轉,點知佢次次上到黎都俾說話我聽,話我唔識湊仔,搞到佢瘦到得排骨,奀挑鬼命

其實佢唔鍾意我都算,而家重要比佢話我唔識湊仔真係好傷心,自問已經好努力,個仔咁瘦我都唔想,我真係無哂乎

引用:
原帖由 susanbb0203 於 2019-5-24 06:24 PM 發表

由我同我老公一齊佢已經唔多鍾意我,我以為個仔出左世就有好轉,點知佢次次上到黎都俾說話我聽,話我唔識湊仔,搞到佢瘦到得排骨,奀挑鬼命

其實佢唔鍾意我都算,而家重要比佢話我唔識湊仔真係好傷心,自問已經好努力,個仔咁瘦我都唔想,我真係無哂乎 ...
買本"育嬰大全"睇下

回覆 引用 TOP

佢講既野真係咁重要咩?

回覆 引用 TOP

小朋友食幾多, 又吸收幾多。 唔係我們控制到的。 只要跟上生長線及健康便可。若跟不上生長缐,便看醫生。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 susanbb0203 於 2019-5-24 06:24 PM 發表

其實佢唔鍾意我都算,而家重要比佢話我唔識湊仔真係好傷心,自問已經好努力,個仔咁瘦我都唔想,我真係無哂乎 ...
等你 99 湊

回覆 引用 TOP

其實好多細路都係甘, 明明好嚓得, 但係就吾生肉, 有啲就淨係生哂係塊面到, 個身就瘦猛猛

引用:
原帖由 不想了解 於 2019-5-27 04:31 PM 發表

其實好多細路都係甘, 明明好嚓得, 但係就吾生肉, 有啲就淨係生哂係塊面到, 個身就瘦猛猛
係呀,佢都唔知我日日買好多有機菜同肉煮粥仔俾我個仔食,佢次次都食哂,其實佢食好多野,但係唔知點解唔係好吸收,搞到唔生肉好瘦咁,我都唔知有咩辦法

引用:

看情況, 如果係善意提醒, 我會接受, 因為他們也是出於關心. 但如果是雞蛋裡挑骨頭, 明明已做足99分, 仍然不滿意, 捉住果1分來話, 我就當他們唱歌...一人多重身份責任, 有誰可以做父母, 做子女, 做伴侶都可以做到100分? 所有人話人之前, 唔該先看看自己做到幾多分先~ 現今香港, 做女人, 真係好難....家庭要共同分擔經濟/工作, 但生完仔女多數由女人照顧, 教育, 學校功課活動一大堆....4大長老壓力通常女人受(6299就一定話新抱, 反而外父外母就一半一半). 好多女人錢又要付出, 24小時照顧家人, 有時女人陪多D子女, 又陪少左老公, 全部時間比子女老公, 自己就無左自我....

有D朋友, 一年都無外出同朋友食飯, (但老公就經常同朋友去玩), 只是出一次夜街, 就成日比6299捉住果一千零一次來話佢不照顧家庭....所以點解宜家好多女人寧願單身...仲自由快活.

回覆 引用 TOP

DEL

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 susanbb0203 於 2019-5-27 05:33 PM 發表

係呀,佢都唔知我日日買好多有機菜同肉煮粥仔俾我個仔食,佢次次都食哂,其實佢食好多野,但係唔知點解唔係好吸收,搞到唔生肉好瘦咁,我都唔知有咩辦法 ...
我個女都唔吸收 之後朋友介紹話比兒童佳膳佢食 有好多益生菌 我個女食完都長肉左 仲無左便秘問題

你係地球, 你奶奶是火星

回覆 引用 TOP

叫你奶奶滾開啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 消失的臂彎 於 2019-5-28 04:16 PM 發表

我個女都唔吸收 之後朋友介紹話比兒童佳膳佢食 有好多益生菌 我個女食完都長肉左 仲無左便秘問題
D營養奶加埋益生菌好似對偏食同營養不良既小朋友好好 可以幫助吸收同時谷番肥佢

回覆 引用 TOP

引用:

下次條老嘢上嚟睇孫,用掃把掃佢走啦!

回覆 引用 TOP

下次同佢講,湊仔嘅嘢你唔識㗎啦,唔係肥就好嘅,最緊要健康, 咁鍾意養啲嘢肥,不如去養豬啦!

回覆 引用 TOP

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。