• 瀏覽: 17,418
  • 回覆: 101
  • 追帖: 3
其實兩個人對住咁多年,點都會悶。經歷過出軌、欺騙、甚至家暴,我了解到有啲嘢其實唔需要執着,做人應該活在當下。如果對方開心,就由得佢去,我當佢係朋友,我都想佢開心。但相對的,我也可以做我想做嘅事。應該要分開嘅時候就分開,順其自然。為一段關係浪費自己人生,唔值得。做人能夠隨心所欲先至係人生。

熱賣及精選
引用:
原帖由 重新認識自己 於 2019-5-23 05:38 PM 發表

經歷老公背判出軌有外遇,有些人選擇離婚,有些人選擇留下但形同陌路,有些人選擇放下重新開始。我是選擇了後者,最主要原因是為了小朋友,其次是因為我仍然很愛我老公,不捨得就此放棄10幾年的婚姻。
事隔至今只有幾個月,我仲未做到可以放下,時不時就會想起他背叛我時説的謊話做過的衰事,成日突然情緒變得很低落很不安,我知道可能要很長時間才可以恢復。其實我自己也不知道可否做到完全放下,因為始終發生過不可能忘記, ...
根本你唔係大把男性朋友
日日同呢个傾果个傾
比我感覺隨時綠帽時間問題
我洗揾定後備?
知唔知醜呀你?仲扮受害者放上網?

引用:
原帖由 重新認識自己 於 2019-5-23 05:38 PM 發表

經歷老公背判出軌有外遇,有些人選擇離婚,有些人選擇留下但形同陌路,有些人選擇放下重新開始。我是選擇了後者,最主要原因是為了小朋友,其次是因為我仍然很愛我老公,不捨得就此放棄10幾年的婚姻。
事隔至今只有幾個月,我仲未做到可以放下,時不時就會想起他背叛我時説的謊話做過的衰事,成日突然情緒變得很低落很不安,我知道可能要很長時間才可以恢復。其實我自己也不知道可否做到完全放下,因為始終發生過不可能忘記, ...
讚同你的選擇。 你先生確係錯了,但人誰無錯呢?  實際上,你已作出了決擇,只係心態上未能調整啫。 既然你已選擇原諒,你應告訴自己:

1)人人都會有做錯事的時候。

2)他承認錯亦肯改過。

3)其實他愛的是你。 她,只是玩玩而已。

4)他對你說的情話是因為愛。 對她,只是為著某目的而說。 兩者是不能相題並論的。

所以,別再轉向牛角尖了。 人生如減法,每見一面,就會少了一次見面的機會。 好好珍惜。

祝生活愉快。😊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keuto 於 2019-5-24 11:21 PM 發表

楼主出軌番一次就会冇事了
同意,公平!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alison288 於 2019-5-24 10:08 PM 發表

希望你們一起攜手跨過這關口,感受更勝之前
我無樓主咁大勇氣, 我選擇左離開。
同而家呢個好好

引用:
原帖由 yannes1989 於 2019-5-25 08:19 AM 發表

我無樓主咁大勇氣, 我選擇左離開。
同而家呢個好好
其實,我也很想離䦕,但心中總有不捨。你很勇敢,祝福你!

引用:

揾得援交姀,感覺以往一向有出去玩,只是沉了在某一個少女身上。 這亦是說,你先生不只一次欺騙妳。 以往這樣,未來如何難以確認。以後要多加留意了。

既已決定了,希望妳們吾以幸福。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋大大腰部 於 2019-5-24 03:49 PM 發表

和你的遭遇相似,事情只知道半個月,心仍然很痛,要原諒真的很難。但樓主很勇敢,我希望我也一樣勇敢面對。希望樓主往後生活幸福!
背叛知道了,但不等於只有一次,可能過往還有你未知的。。。 建議要了解清楚事情和對方,才可以考慮將來啊。

回覆 引用 TOP

引用:

加油

回覆 引用 TOP

引用:

心情徘徊《耿耿於懷》
夫妻感情《念念不忘》
家庭關係《羅生門》

憑歌寄意,何有深層領會!

https://youtu.be/aSfsVwJPCvo

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋大大腰部 於 2019-5-25 08:27 AM 發表

其實,我也很想離䦕,但心中總有不捨。你很勇敢,祝福你!
多謝你。 可能我當時未婚, 少好多考慮。

都明白離開唔係一個容易ge 決定, 你都加油ae

回覆 引用 TOP

不是負面,分,只是時辰未到,一:二年後,他會告訴你,我真係真心愛此時的女人,原諒我吧,我們離婚吧,她有了B。你丈夫如果係50歲,就好D,如未夠40,咁就一不離二,遲早完。

回覆 引用 TOP

引用:

其實你心係有刺
你老公出軌有癮 ,一不離二

回覆 引用 TOP

能夠真心回頭,就俾多次機會大家,但心裡陰影需要長時間修復,,
我都正經歷緊,但佢選擇拋妻棄子,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]