• 瀏覽: 17,416
  • 回覆: 101
  • 追帖: 3
加油💪🏿

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
和你的遭遇相似,事情只知道半個月,心仍然很痛,要原諒真的很難。但樓主很勇敢,我希望我也一樣勇敢面對。希望樓主往後生活幸福!

引用:
原帖由 paulsuper123 於 2019-5-23 05:50 PM 發表

我覺得你仍是梗梗於懷....
反正你已作了選擇....在這發洩一下也是好事
妳當佢去叫鷄only,
我諗會開心好多........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 重新認識自己 於 2019-5-23 05:38 PM 發表

經歷老公背判出軌有外遇,有些人選擇離婚,有些人選擇留下但形同陌路,有些人選擇放下重新開始。我是選擇了後者,最主要原因是為了小朋友,其次是因為我仍然很愛我老公,不捨得就此放棄10幾年的婚姻。
事隔至今只有幾個月,我仲未做到可以放下,時不時就會想起他背叛我時説的謊話做過的衰事,成日突然情緒變得很低落很不安,我知道可能要很長時間才可以恢復。其實我自己也不知道可否做到完全放下,因為始終發生過不可能忘記, ...
加油,sammie

回覆 引用 TOP

既然已做左決定, 就冇必要再想太多....前面的路仍等著你走的

如果仍是放不下, 就好好為自己打算下啦.

回覆 引用 TOP

要上床揾我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 重新認識自己 於 2019-5-23 05:38 PM 發表

經歷老公背判出軌有外遇,有些人選擇離婚,有些人選擇留下但形同陌路,有些人選擇放下重新開始。我是選擇了後者,最主要原因是為了小朋友,其次是因為我仍然很愛我老公,不捨得就此放棄10幾年的婚姻。
事隔至今只有幾個月,我仲未做到可以放下,時不時就會想起他背叛我時説的謊話做過的衰事,成日突然情緒變得很低落很不安,我知道可能要很長時間才可以恢復。其實我自己也不知道可否做到完全放下,因為始終發生過不可能忘記, ...
講明係緩交妹,你老公叫雞沉船叫啦

人地做雞做生意,都唔冧你老公啦

回覆 引用 TOP

同你經歷一様 個外遇對象仲要大我半年 不過好小女人扮弱者好叻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yannes1989 於 2019-5-23 05:56 PM 發表

加油。 作為一個過來人, 真心覺得你好勁。

希望你地夫妻暴風雨過後, 見彩虹
希望你們一起攜手跨過這關口,感受更勝之前

我雖然未結婚,我同你經歷一樣,選擇也同你一樣,事情也只發生了幾個月。現時各自有傾同埋去見輔導員,有時候專業人士真係佢幫到你,你都可以考慮去見下,共勉之!

你都要好好諗下點解老公係屋企係無英雄感了!好多事唔係老奉

安忍精進

回覆 引用 TOP

只能說 放手比原諒輕易。好多人一生都會活在痛苦之中,男人唔會明白。既然選擇了原諒,就要活得比過往更堅強,才可以捱過去。努力吧⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulsuper123 於 2019-5-23 05:50 PM 發表

我覺得你仍是梗梗於懷....
反正你已作了選擇....在這發洩一下也是好事
楼主出軌番一次就会冇事了

引用:
原帖由 小牙齒 於 2019-5-24 10:14 PM 發表

我雖然未結婚,我同你經歷一樣,選擇也同你一樣,事情也只發生了幾個月。現時各自有傾同埋去見輔導員,有時候專業人士真係佢幫到你,你都可以考慮去見下,共勉之! ...
唔好意思,想問你個輔導係邊處?我已經同前夫分開,但依然好痛。。。

我都好痛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]