被出軌後重新開始

引用:
原帖由 yannes1989 於 2019-5-25 08:19 AM 發表

我無樓主咁大勇氣, 我選擇左離開。
同而家呢個好好
選擇離開時幾歲?

熱賣及精選
引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-26 01:12 AM 發表

建築界?
唔係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-26 01:17 AM 發表

你都on 9
人 vs 雞比?

男人女人都會貪一時新鮮
最緊要未建立感情時斷左佢地
男人醒&返屋企就得
放唔抵 又 想仔女有個完整家
就大不了佢玩時妳又玩
分散注意力 ...
你就on9
吊你老母死雞蟲
如果你有老婆你同佢講呢番說話丫
仆街
冚家生愛滋丫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 重新認識自己 於 2019-5-23 05:38 PM 發表

經歷老公背判出軌有外遇,有些人選擇離婚,有些人選擇留下但形同陌路,有些人選擇放下重新開始。我是選擇了後者,最主要原因是為了小朋友,其次是因為我仍然很愛我老公,不捨得就此放棄10幾年的婚姻。
事隔至今只有幾個月,我仲未做到可以放下,時不時就會想起他背叛我時説的謊話做過的衰事,成日突然情緒變得很低落很不安,我知道可能要很長時間才可以恢復。其實我自己也不知道可否做到完全放下,因為始終發生過不可能忘記, ...
如果你已經原諒了他,你就盡量忘記唔開心的事,放鬆自己,諗番下你老公過往優點,時間可以証明一切,包括你老公對你承諾,加油,祝福你們一家人開開心心渡過每一天。

回覆 引用 TOP

其實個個男人都係咁,有啲只係另一半未發現。既然你老公個心仲響屋企,又肯改過,點解仲憂慮咁多?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 出入回收的主題 於 2019-5-23 08:12 PM 發表

樓主,如你操控左佢財政,咁你放心啦,佢應該再唔會出軌⋯
男人有少少錢就身痕,係真。
而年輕女子痴埋中年男人度,一半都係為錢⋯
唔係貪個中佬有錢,唔通貪佢靚相咩⋯ ...
講得好!出面D女, 唔貪你D錢唔通貪你靚仔? -----我成日同我屋企果個甘講
D男人個個以為自己有型有魅力

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-5-24 02:02 PM 發表

今日睇洪欣單新聞,我覺得佢好勇敢,同小三斗智斗勇,最終勝利。人生就係有好多坎,既然決定要繼續同呢個人過下去,就唔好想咁多,當然你也要做留一些後著給自己啦!對人就不要太毫無保留了。 ...
事實上, 有幾多個小三係會嬴丫
就算小三嬴了個男人, 全世界係咁咒罵你, 成世都抬唔起頭啦, 個男人都一樣。
不過現時的小三真係無有怕, 係都要搞散人地頭家先會收手, 那怕自己乜都無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 袋鼠人 於 2019-5-27 03:22 PM 發表

講得好!出面D女, 唔貪你D錢唔通貪你靚仔? -----我成日同我屋企果個甘講
D男人個個以為自己有型有魅力
中年危險的男人通病,以為後生女貪佢靚仔,貪佢有智慧⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-26 01:31 AM 發表

選擇離開時幾歲?
就29

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thesadest 於 2019-5-24 12:45 PM 發表

我就兩年半都未復原, 同你一樣, 幾時醒起佢d衰野都覺得心痛, 我另一個朋友就話都需要4年時間先可以過返正常生活
我都年幾差不多兩年了, 都唔知算不算復原, 但經常會覺得做人冇乜意義, 人生已經有好多難關要過, 點解仲要忍受老公嗰種背叛, 點解唔可以一生亙相尊重,開開心心咁過. 最討厭聽到話真心愛你,但又做背叛你的事.

引用:
原帖由 後悔但已冇選擇 於 2019-5-30 09:42 AM 發表

我都年幾差不多兩年了, 都唔知算不算復原, 但經常會覺得做人冇乜意義, 人生已經有好多難關要過, 點解仲要忍受老公嗰種背叛, 點解唔可以一生亙相尊重,開開心心咁過. 最討厭聽到話真心愛你,但又做背叛你的事. ...
係, 聽到拒講d野係示好既仲難頂,已經冇辦法分係真定假

回覆 引用 TOP

"其實出軌的男人是不會明白到那種痛,被最愛最信任的人背叛……"
睇到你呢句,我喊咗,我都畀老公背叛過,雖然已經原諒,但每次想起依然是歇斯底里的痛……

回覆 引用 TOP

102 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。