• 瀏覽: 13,896
  • 回覆: 90
  • 追帖: 2
祝你身體健康,唔好放棄,就算今次唔得,養好身體再來,一定可以的,祝BB冇事

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Poonpoonkit 於 2019-5-22 03:49 PM 發表

結婚剛一年,我已經36歲了,同老公在結婚前3-4個月已經努力做人,今個月頭自行驗到有左,你地知道我有幾興𡚒嗎?可惜⋯一個星期後某一晚,我個肚特然扯住痛,痛到我講唔到野,第二朝就有血C,我即刻去婦產科診所,但由於周數太短,根本咩都睇唔到,醫生只叫我臥牀,開左d安胎藥俾我,再驗血check hcg指數,8/5指數29x,10/5指數59x,醫生話指數正常,我臥牀一星期,自己再睇中醫安胎,雖然持續有少少 ...
天意整定,如果今次真係唔好彩,補好身子注意飲食,女人想要bb千其唔好偏食,我四十都仲有,你唔洗驚,呢d野唔到你急,我想有果陣就冇,都諗住冇就中咗!放鬆心情同身體健康好緊要,加油💪💪

回覆 引用 TOP

你應該入醫院

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-23 12:09 AM 發表

請教:點知
胚胎健唔健康?
如果胚胎是正常健康, 自己會成功發育成長下去, 但如果不健康不正常, 就會自己停止成長。 懷孕頭三個月最容易作小產, 如度過三個月危險期, 胎兒便會穩定下來。 要注意多休息, 飲食要小心, 懷孕有很多東西不能食, 食了會小產。 

引用:
原帖由 小野花2019 於 2019-5-25 05:26 AM 發表

如果胚胎是正常健康, 自己會成功發育成長下去, 但如果不健康不正常, 就會自己停止成長。 懷孕頭三個月最容易作小產, 如度過三個月危險期, 胎兒便會穩定下來。 要注意多休息, 飲食要小心, 懷孕有很多東西不能食, 食了會小產。  ...
有人說作小產要多休息, 不要太粗勞, 心情要保持開朗, 因情緒會影響胎, 所以平常心去面對。 如果孩子是上天賜給您, 必定會平安出世。 其實有時候做媽媽好想要孩子就無, 不想自然就懷左都誤知。所以放鬆心情, 不要太緊張。 其實我之前都無左兩個孩子,但上天現賜了兩個寶貝給我。 

回覆 引用 TOP

樓主加油 好好休息 身體緊要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小野花2019 於 2019-5-25 05:26 AM 發表

如果胚胎是正常健康, 自己會成功發育成長下去, 但如果不健康不正常, 就會自己停止成長。 懷孕頭三個月最容易作小產, 如度過三個月危險期, 胎兒便會穩定下來。 要注意多休息, 飲食要小心, 懷孕有很多東西不能食, 食了會小產。  ...
未懷裡前點知自己胚胎正唔正常?

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-25 08:45 PM 發表

未懷裡前點知自己胚胎正唔正常?
人工授孕, 驗管嬰兒就是找好質數卵及精子, 壞機會會減少了。 如果真是流產應該胚胎不健康, 所以自然會流出來。 最重要調理我身子, 下次懷孕會更加成功。 其實做女人, 懷孕期真的好易小產, 所以要小心身體及注意飲食。 

回覆 引用 TOP

+ oil

回覆 引用 TOP

祝福你

回覆 引用 TOP

樓主加油💪🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Poonpoonkit 於 2019-5-23 12:55 PM 發表

真心多謝你地🙏🏻🙏🏻
我極少上討論區的,因為今次太無助、太徬徨,而上討論區最大的好處,就係唔使怕羞,可以將自己最軟弱嘅一面表露出嚟⋯⋯bb無左喇⋯我喊左一晚,好多謝你哋嘅回覆陪我一齊渡過,此刻我身心都好難受,個肚痛左成晚,我未試過,痛到標冷汗,醫生話唔好食止痛藥住,我只可以忍⋯⋯不過你地可以放心,其實我唔係一個軟弱嘅人,我知自己好快就冇事,醫生話我今日可以出院喇,可以返屋企休息
有時⋯做女人都幾慘 ...
我太太都試過流產。

記住:唔系你做錯什麼,食錯什麼... 所有都唔系。

只系bb 知道自己的發育有問題... 唔想負累爸媽...

引用:
原帖由 核心濃濃的高潮 於 2019-5-23 03:32 PM 發表

36歲先黎生仔???明知高齡產婦,卻偏偏
遲婚, 才想要小朋友, 不能怪她, 36歲都能生出正常小寶貝。 保重身子, 有健康身體, 一定成功懷孕。 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HappyYummy 於 2019-5-22 04:43 PM 發表

當年我老婆都係比一個私家醫生話宮外孕,叫我地去政府醫院做手術,否則連大人都有性命危險。我地當然好傷心,但你知嗎? 當年被認為宮外孕嘅胎兒,如今就快4歲啦,而且聰明可愛,真係好感恩,樓主加油,但無論如何堅強面對 ...
個醫生咁兒嬉.....
宮外孕係胚胎生長係子宮以外,係唔係宮外孕醫生都可以搞錯.....

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-23 12:07 AM 發表

個私家醫生咩名?
sorry, 忘記了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]