del

del E-mail 此主題給朋友

del

熱賣及精選
我,由細到而家都唔鍾意去街,同你一樣鍾意屈係屋企自由自在…

引用:
原帖由 無懮 於 2019-5-20 05:35 PM 發表

我,由細到而家都唔鍾意去街,同你一樣鍾意屈係屋企自由自在…
哈哈,剛才一落街已聽到好嘈(細路嘈喧巴閉),一回到家又靜曬,所以愛靜的人都愛宅在家的😀

引用:
原帖由 清晨純情的師姐 於 2019-5-20 05:57 PM 發表

哈哈,剛才一落街已聽到好嘈(細路嘈喧巴閉),一回到家又靜曬,所以愛靜的人都愛宅在家的😀
通街都係人,而家除咗屋企之外都冇地方唔多人囉…

引用:
原帖由 無懮 於 2019-5-20 06:16 PM 發表

通街都係人,而家除咗屋企之外都冇地方唔多人囉…
又真系,現在特別怕坐巴士,很怕很多人逼在封閉空間的感覺,巴士又特別嘈同臭又有好多不知所謂的人…

有無拍拖 ? 如果無, 諗住單身過埋下半世 ? 父母又有咩睇法 ?

引用:
原帖由 kh2995 於 2019-5-20 07:13 PM 發表

有無拍拖 ? 如果無, 諗住單身過埋下半世 ? 父母又有咩睇法 ?
冇緣不必強求,
緣到推都推唔到!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kh2995 於 2019-5-20 07:13 PM 發表

我今年都39了,後生時拍過幾次,後來被情傷患上抑郁症都怕左了,真的打算一個人靜靜地過下半世,我本身好怕結婚的😀

回覆 引用 TOP

反正又唔係做壞事, 唔會影響第三者,
過自己喜歡過GE生活無乜問題.

引用:
原帖由 多明戈 於 2019-5-20 07:47 PM 發表

反正又唔係做壞事, 唔會影響第三者,
過自己喜歡過GE生活無乜問題.
系啊,好似有些人喜歡熱鬧出外social,有些人愛靜靜的安坐家中,只要唔影響人絕對可選擇自己的生活模式😀

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

Me

回覆 引用 TOP

call me

回覆 引用 TOP

我放假都唔出街

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨純情的師姐 於 2019-5-20 04:33 PM 發表

我本身系做home office的,呢幾年空餘時間都會出去行下,主要系中區同離島。但最近唔再喜歡出街愛宅在家,想去的地放方已去過好多次已生厭,外面又好多人好嘈有啲仲好可怕(特別怕細路),平日多人到同假日無分別,加上越來越怕坐巴士。現在我如非必要都唔會出外,在家聽下歌聽下電台上下網都好舒服,又唔駛打扮可不修邊幅地做返自己,我本身只同媽咪住自己有一間大房,現在只會到樓下行下到商場食野買野,連fb都刪埋 ...
如果屋企的居住環境舒適我都可以完全唔想出街雖然本身都愛宅

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。