註冊 登入

平民化靚妝!開架化妝品好物分享><歡迎一齊傾

平民化靚妝!開架化妝品好物分享><歡迎一齊傾 E-mail 此主題給朋友

同大家分享呢幾樣化妝品,
都覺得幾好用,全部都係100-200蚊樓下!
就咁watsons都買到,有時想慳慳地用又想化靚妝就岩用啦

1.kate 3D眉粉,唔易甩!幾十蚊但做到好自然既漸層效果,返工快快手手化都係用佢

2.eye shadow既話我自己呢牌用緊im meme candy pink,春天化sweet少少既妝都好岩,唔易飛粉, 溝loreal 閃閃地個隻 eye shadow一齊blend都好靚><

有好介紹一齊交流下啦!燒我haha!

新媽媽加入多多指教
熱賣及精選
你講個幾隻我都試過,我本身試歐美妝多
rimmel出d色比較多,好岩我用

想知 Kate 粉底淬持久度同遮瑕度如何

引用:
原帖由 inson732 於 2019-5-20 19:34 發表

想知 Kate 粉底淬持久度同遮瑕度如何
Kate 兩支我都用過,我係比較乾,黑樽好適合我,夠潤同有遮瑕,紅印毛孔都遮到,自己慢慢控制份量就可以。 肉色樽好乾,妝感比較厚,乾到我用吾到。

引用:
原帖由 samstan2012 於 2019-5-20 08:59 PM 發表

Kate 兩支我都用過,我係比較乾,黑樽好適合我,夠潤同有遮瑕,紅印毛孔都遮到,自己慢慢控制份量就可以。 肉色樽好乾,妝感比較厚,乾到我用吾到。 ...
佢2款我都諗緊 如果你乾皮黑樽潤 我混乾 可能肉色果支岩我d

引用:
原帖由 咸蛋黃加咸蛋 於 2019-5-20 07:30 PM 發表

佢light smoky或者玩色都得,同brand唇膏都係又平又正,同埋都幾滋潤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inson732 於 2019-5-20 10:17 PM 發表

佢2款我都諗緊 如果你乾皮黑樽潤 我混乾 可能肉色果支岩我d
你去試下sample d texture先呀ma
混乾既話你可以係乾既部分用另一種方式上妝都得,濕水卜點印會補水d

回覆 引用 TOP

essense eyeliner in no 7 must have for me!

回覆 引用 TOP

得閒行下開架好物,
會發現有d化妝品化出黎效果唔比專櫃差!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ritako757 於 2019-5-20 01:30 PM 發表

同大家分享呢幾樣化妝品,
都覺得幾好用,全部都係100-200蚊樓下!
就咁watsons都買到,有時想慳慳地用又想化靚妝就岩用啦

1.kate 3D眉粉,唔易甩!幾十蚊但做到好自然既漸層效果,返工快快手手化都係用佢

2.eye shadow既話我自己呢牌用緊im meme candy pink,春天化sweet少少既妝都好岩,唔易飛粉, 溝loreal 閃閃地個隻 eye sha ...
watsons 有無男仕用化妝品買

大師父永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子
賽馬之道, 博大精深, 各施各法, 冇最好的方法, 只有更好的方法

開架入面dejavu眼線液好好用,唔易溶又易卸,用暖水就可以卸到,唔使搞到成隻眼都黑抆抆

回覆 引用 TOP

唔係屈記,莎莎傾唔傾得?OPERA都唔錯,我見新個支唇彩都想試下細細支帶出街好似幾方便

引用:
原帖由 咸蛋黃加咸蛋 於 2019-5-20 07:30 PM 發表

呢個下次試下先!多謝介紹!
夏天遲d要入下貨haha

新媽媽加入多多指教

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 地藏菩薩 於 2019-5-21 08:21 PM 發表

watsons 有無男仕用化妝品買
有呀,之前我有睇rickykazaf都有教男仔化妝
有d watsons都買到la,你可以睇下,我見佢幫人化妝用薄少少既粉底,用眉粉修少少都型唔少lu

新媽媽加入多多指教
引用:
原帖由 katelover 於 2019-5-22 12:51 AM 發表

唔係屈記,莎莎傾唔傾得?OPERA都唔錯,我見新個支唇彩都想試下細細支帶出街好似幾方便
當然得啦一齊傾細唇彩我都鐘意試!kate同opera我都鐘意,日本brand好自然易襯

新媽媽加入多多指教

回覆 引用 TOP

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。