[計劃生育][初生BB (0-3個月)] 太太懷孕咗7個星期,BB突然冇咗

太太懷孕咗7個星期,BB突然冇咗 E-mail 此主題給朋友

一直同太太都好想要小朋友。
太太懷孕左7個星期,每日都期待BB來臨,點知BB不幸流產。
第一次面對哩啲事情,心情複雜。雖然唔開心,但希望下次再努力過。
我宜家除左讓太太好好休養身體外,有啲乜嘢可以做?
太太今年39歲,對下一次懷孕都有一定壓力,太太除左睇中醫調理身體外,有冇其他嘢需要做?  唔該

引用:
原帖由 fcukername 於 2019-5-19 07:13 PM 發表

一直同太太都好想要小朋友。
太太懷孕左7個星期,每日都期待BB來臨,點知BB不幸流產。
第一次面對哩啲事情,心情複雜。雖然唔開心,但希望下次再努力過。
我宜家除左讓太太好好休養身體外,有啲乜嘢可以做?
太太今年39歲,對下一次懷孕都有一定壓力,太太除左睇中醫調理身體外,有冇其他嘢需要做?  唔該 ...
7個星期咁細個就走左,真係鄧你地傷感,惟今之計,放開懷抱,先保養好身體氣血,多啲休息,遠離壓力源頭,39歲仲有機會生㗎,要對自己有信心先啦,呢樣好重要。

回覆 引用 TOP

我有咗5週6,但都剛剛流產,依家瞓緊醫院,第一胎。我都好想有小朋友,細你太太幾年,我明白你地既失望同傷心,要加油呀,好快會再有個健康既bb

多些關心下老婆

回覆 引用 TOP

我同你太太一樣, 都係39第一次但不幸冇左~

心理一定有陰影但要靠佢自己走出黎, 做老公既多D陪下佢, 到佢身體好番同佢得閒去行下街, 最緊要有其他野令佢分到心慢慢就會淡~

唔知佢出左事幾耐, 不過我當時冇人照顧, 自己又咩都唔識, 做完手術落左床雖然知道要坐小月但我只係唔出街, 照沖涼洗頭, 依家先知中伏, 洗完頭冇用薑水再沖, 依家個頭少少風都唔吹得, 身子都虛好怕俾冷氣吹住~ 所以呢D坐月野你都要提你太太呀~

希望佢快D好番啦~

你作為老公真係好好👍多陪伴老婆最重要,聽下佢講嘢!

回覆 引用 TOP

你作為老公真係好好👍多陪伴老婆最重要,聽下佢講嘢!

回覆 引用 TOP

尼d case 問醫生。都數話自然淘汰 又話機率問題😤

我太太都小産過兩次,兩次都係個幾月
可能之前太過注重工作,壓力又大
之後都好好調理身體,減少工作量
剛剛又bingo左,每星期都去醫生check,情況良好,返左娘家休養,停晒全部工作
希望今次成功🙏,你都唔好灰心,繼續努力👍

我太太11週了。
我對有有bb都係隨緣。
,我覺得就算突然冇左,冇野比得上太太安全更1重要

引用:
原帖由 樹上純情的天才 於 2019-5-20 07:38 AM 發表

我有咗5週6,但都剛剛流產,依家瞓緊醫院,第一胎。我都好想有小朋友,細你太太幾年,我明白你地既失望同傷心,要加油呀,好快會再有個健康既bb
多謝你既支持。都希望你可以快啲康復,之後再調理好身體再努力過,加油及保重!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泡泡果 於 2019-5-20 11:50 AM 發表

我同你太太一樣, 都係39第一次但不幸冇左~

心理一定有陰影但要靠佢自己走出黎, 做老公既多D陪下佢, 到佢身體好番同佢得閒去行下街, 最緊要有其他野令佢分到心慢慢就會淡~

唔知佢出左事幾耐, 不過我當時冇人照顧, 自己又咩都唔識, 做完手術落左床雖然知道要坐小月但我只係唔出街, 照沖涼洗頭, 依家先知中伏, 洗完頭冇用薑水再沖, 依家個頭少少風都唔吹得, 身子都虛好怕俾冷氣吹住~ 所 ...
多謝你。我哋男士既可能只係心裡上有痛楚,做女士既就身理上都受傷。

你同太太都保重!

引用:
原帖由 yanking200x 於 2019-5-20 05:57 PM 發表

尼d case 問醫生。都數話自然淘汰 又話機率問題😤
最慘唔知道原因😩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nwk127 於 2019-5-20 09:40 PM 發表

我太太都小産過兩次,兩次都係個幾月
可能之前太過注重工作,壓力又大
之後都好好調理身體,減少工作量
剛剛又bingo左,每星期都去醫生check,情況良好,返左娘家休養,停晒全部工作
希望今次成功🙏,你都唔好灰心,繼續努力👍 ...
希望你個BB同太太都順順利利,健健康康啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lingbleung 於 2019-5-20 10:25 PM 發表

我太太11週了。
我對有有bb都係隨緣。
,我覺得就算突然冇左,冇野比得上太太安全更1重要
同意!多謝你

回覆 引用 TOP

34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。