註冊 登入

一句好掛住你,激嬲左個老婆 香討焦點

一句好掛住你,激嬲左個老婆 E-mail 此主題給朋友

事緣是有一個同事因私事好耐無返工,有一日係what apps裡面講明天可以返工啦,,那我就說好掛住你呀,有咩明天回來再講吧,意思大約是這樣了,因為佢同我老婆是好姊妹,所以我就截圖給她看,諗住話比佢知佢個姊妹終於可返工了,誰知她眼中只見到那句好掛住你呀。
   天呀,我好掛住你呀,在我的世界裡這只是好普通的說話,男男女女我也經常這麼說,如果真係鍾意你個姊妹,沒人會白痴的把截圖發給你吧,神啊請給我一點啟示吧

熱賣及精選
引用:
原帖由 moon1006 於 2019-5-17 01:52 AM 發表

抵死 ,虛心認錯吧
已很虛心認錯,事件亦過了一排,最近發訊息又不小心發錯了給她姊妹,已回收了,但她姊妹有次就將這事件告訴她,她就說做咩成日send野比人,做咩要回收,發了甚麼訊息,天啊,我一日發了那麼多訊息怎知發錯了甚麼?事件又再發酵😢,神啊

引用:
原帖由 咩仔公 於 2019-5-17 09:05 AM 發表

蠢累事
無錯,我都覺,下次還是保持週默比較好

引用:
原帖由 葉上珠 於 2019-5-17 02:52 PM 發表

你點解成日要搵佢姐妹
因為我係佢上司囉,其實都唔係成日搵佢

引用:
原帖由 床上硬硬的榴槤 於 2019-5-17 03:10 PM 發表

睇嚟樓主都係想試吓有冇機食散餐
你老婆一早睇穿晒啦,比警告你亞,搵食要行遠啲
無諗過食散餐,只是衰多口🙈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 septemberchan 於 2019-5-18 09:34 AM 發表

睇佢選擇性回應都知佢諗咩啦!
佢姊妹已經無做啦,同這件事無關,找到更好工作了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 水晶狂 於 2019-5-19 12:50 AM 發表

你呢句說話仲難聽过叫佢洗乾淨塊西等你小
咁勁?🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊小牛牛 於 2019-5-20 11:21 AM 發表

師兄唔識避忌

同事太耐無返黎做野, 聽日返工, 寫「無事就好喇, 我地全部都好掛住你呀」, 咁就乜事都無

齋寫好掛住你, 果個仲要係你老婆個姐妹, 你想人地點諗? ...
我都知衰架啦,不過諗住佢兩個係好姊妹,大家又係朋友先那樣說話吧,不過由始至終我也只覺最多口花花罷了,罪不至死😭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 順縮跳 於 2019-5-20 07:55 AM 發表

嬲?咪由得佢自己嬲飽佢,洗撚氹
我也是用這方法,所以冷戰到今天🙈

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2019-5-20 06:21 PM 發表

真正上司係唔會咁講嘢囉
私底下是朋友嘛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jen_jennifer 於 2019-5-20 07:12 PM 發表

佢好姊妹因為你而同你老婆絕交了?
咁又無,佢將所有怒火發在我身上啫😢,如果係就更加罪大惡極了😥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sesebb 於 2019-5-20 09:56 PM 發表

如果你老婆話好掛住另一個男人,你嬲嗎?
真心問
咁當然睇吓咩情況下啦,如果同啲好熟嘅朋友講吓笑,我唔會囉

引用:
原帖由 小吉123 於 2019-5-21 08:27 AM 發表

女人係會好介紹的,所以以後唔好再講好掛住你呢種說話啦!
還敢咩?😑以後蛇咬都唔認

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-21 09:57 PM 發表

咁你老婆即係點對你呢?如果太過份既就咪鬼理佢。諗野都唔用腦仲發脾氣。
都係冷戰囉,始終都係自己唔啱,過兩日氹吓佢吧,不過最不滿就係佢時常摷返件事出黎講啫,原諒了又成日攞出黎講,唉!咩思維

引用:
原帖由 killua991219 於 2019-5-21 10:21 PM 發表

有咩唔岩呀。講句野都唔得呀?又無出軌,又唔係有陰謀俾埋佢睇都仲要嬲,咁即係一來佢一d都唔了解你,二黎佢都信唔過你。
女人嘅思維,你激嬲我就係你唔啱🙈

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。