註冊 登入

拍吓散拖就好…

拍吓散拖就好… E-mail 此主題給朋友

另一半係生活上點照顧你都好,但當兩人三觀不合,一齊生活就會好辛苦…

最近仲成日想離婚添…

年紀應該唔係障礙,幾老幾大都好,感性女人,始終都係想過自己鐘意嘅生活…

但理性又成日打敗自己,在佢事事照顧住你時,提分開,會唔會太過太殘忍?

或者,有人照顧都幾好呀,懶得煩…

有時又會懷念拍拖嘅日子…

如果,邊日,感性打敗理性時,分開未必係壞事,之後就真係唔會再昏(婚)囉…

不過,或者,可以再嘗拍拖嘅滋味,嘿嘿…
冇拖拍時又可以享受寧靜,哈,幾好喎又…

熱賣及精選
引用:
原帖由 無懮 於 2019-5-16 11:02 PM 發表

另一半係生活上點照顧你都好,但當兩人三觀不合,一齊生活就會好辛苦…

最近仲成日想離婚添…

年紀應該唔係障礙,幾老幾大都好,感性女人,始終都係想過自己鐘意嘅生活…

但理性又成日打敗自己,在佢事事照顧住你時,提分開,會唔會太過太殘忍?

如果,邊日,感性打敗理性時,分開未必係壞事,之後就真係唔會再昏(婚)囉…

不過,或者,可以再嘗 ...
年過五十就咪再幻想。

我口臭 =\= 我冇道理!
引用:
原帖由 無懮 於 2019-5-16 11:02 PM 發表

最近仲成日想離婚添…

如果,邊日,感性打敗理性時 ...
咁老慳D啦

樓主覺得另一半未如理想。新鮮感可以在生活中找到,人生找刺激,樂趣,認識新朋友。

引用:

最近仲成日想離婚添…

不自量力

引用:

最近仲成日想離婚添…

人都是向前看,為未來打算。
或者現在的你,有時還會覺得感情大過天,
不過到年紀大,人變得成熟,
就會知道穩定感情和婚姻的可貴!

年紀大左 根本唔願改變亦無咩本錢可變 搵下興趣班讀下 搵下自己放鬆心情既渠道 識下朋友啦

引用:

最近仲成日想離婚添…

不過,或者,可以再嘗 ...
"當兩人三觀不合"
你都五十啦,仲唔化,
仲···咩三觀五庭???

引用:
原帖由 87er 於 2019-5-17 04:24 PM 發表

"當兩人三觀不合"
你都五十啦,仲唔化,
仲···咩三觀五庭???
年紀大就無資格追求更適合自己既嘢咩?
我反而覺得年紀越大,時間越短,
更加應該選擇適合自己的嘢。

引用:

最近仲成日想離婚添…

其實各有得失啦
穩定既感情生活,雖然平淡但安穩
拍拖就甜蜜,但就無咩安全感
人地話婚姻好像圍牆,外面的人想進去,
裡面的人卻想逃跑。

引用:
原帖由 bb121301 於 2019-5-18 09:50 AM 發表

樓主已經再婚。

引用:
原帖由 激死未 於 2019-5-18 10:45 AM 發表

樓主已經再婚。
你地對樓主咁熟悉既?
無爬文唔了解,
單純講下自己諗法

引用:
原帖由 bb121301 於 2019-5-18 10:47 AM 發表

你地對樓主咁熟悉既?
無爬文唔了解,
單純講下自己諗法
https://m.discuss.com.hk/index.p ... page%3D4&page=1

年過半百,結過兩次婚女人,仲想拍下散拖,衹係一種幻想。

引用:
原帖由 bb121301 於 2019-5-18 09:50 AM 發表

"我反而覺得年紀越大,時間越短"
時間越短,越要及時行樂,
仲有時間去研究《三觀五庭》?

引用:
原帖由 87er 於 2019-5-18 11:15 AM 發表

"我反而覺得年紀越大,時間越短"
時間越短,越要及時行樂,
仲有時間去研究《三觀五庭》?
我好認同要及時行樂
但同三觀不合的人一齊又如何快樂呢?
無論朋友、知己、情人 ,唔夾真係好難enjoy
要快樂還是要找到對的人

55 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。